Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Başkan Yazgı´nın Yeni Yıl Mesajı

Başkan Yazgı´nın Yeni Yıl Mesajı

Başkan Yazgı;2017 projelerle dolu bir yıl olacak

 Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 2017 yılının insanlık için sağlık mutluluk getirmesini dileyerek tüm Aksaraylıların yeni yılını kutladı. Yeni yılda Aksaray için önemli projelere imza atılacağını müjdeledi.

2016 yılını değerlendiren Başkan Yazgı,  2016 yılı terör ve tüm şer odaklarının ülkemize var güçleriyle geldiği ve 15 Temmuz hain kalkışmanın olduğu bizi derinden üzen olayların yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti. 2017 yılının, 2016 gibi karışıklıklardan ve terörden uzak, huzur ve mutluluğun baskın yaşandığı bir yıl olmasını dileyen Başkan Yazgı, herkesin ülkemiz ve milletimiz için dua etmesini istedi.

Başkan yazgı mesajının devamında; ?2016 yılı ve öncesinde bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimize ve şehit ailelerimizi de minnetlerimi sunuyorum. İnşallah 2017 ve sonrasındaki yıllar ülkemiz, İslam âlemi ve Aksaray´ımız için daha güzel olur. Yine bu vesileyle ?1 Ocak Mekke´nin Fethi´nin yıl dönümünü kutluyorum. Rabbim bizlere her zaman Müslümanların zaferlerine şahitlik etmemizi nasip eder inşallah? diye konuştu.

2017 AKSARAY İÇİN PROJELERLE DOLU BİR YIL OLACAK

?2017 yılında Aksaray´ımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz? diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Yazgı, ?Adeta şantiyeye dönen Aksaray´ımızda hayata geçen birçok projelerin açılışlarını yaptık. Yeni yılda mevcut projelerimize yenilerini ekleyeceğiz. Bunlardan öne çıkan bazı projelerimizden bahsedersek; Piri Mehmet Paşa çarşı projemiz halen devam ediyor. İnşaat sahasında iş merkezilerinin kaba inşaatı bitmek üzere çalışmalar kış olmasına rağmen devam ediyor. Efor önü alt geçit projemize yeni yılda başlamayı hedefliyoruz. Siloların kaldırılmasında son aşamaya gelindi. Yeni sanayi sitemizde ön talep başvuruları başladı. Bu yıl inşallah bu projemizi de başlatmış olacağız. Yine öncelik verdiğimiz projeler arasında yer alan içme suyu konusunda tarihibir adım attık. Şehrimizin içme suyu temininde 110 milyon dev projenin temelini attık.

Emeklilerimiz için açtığımız emekli evinin yanında kadınlarımız için başlattığımız Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde inşallah açılışını yapacağız. Çocuklarımıza müjde olarak ise Azmi Milli sahasına Çocuk Eğitim ve Etkinlik Alanı kuruyoruz. Geleceğimizin emaneti çocuklarımıza özel farklı tasarıma sahip yeni oyun alanları ile onların zihinsel gelişimine, kendilerini ifade edebilmelerine, yeteneklerini fark etmelerini sağlayacağız.  

Şehrimizin en büyük parkı Genç Osman parkını şehrimize kazandırdık. Halkımızın hafta sonları aileleriyle dinlenebileceği, piknik yapabileceği, spor tesisleriyle birlikte spor yapabileceği, yürütüş alanlarına sahip geniş bir ferah bir ortam hazırladık. Geçtiğimiz Haziran ayında da görkemli bir şekilde açılışını yaptık. Kılıçaslan parkımızın 2. etabını tamamladık. Yeni yılda da Modern şehirciliğin gereği olarak Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi bahçesinde tematik parkı kuracağız.

Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri oto park. Bunun için Piri Mehmet Paşa çarşı projemizin yeraltında 600 araçlık oto park yapımını tamamladık. Yine azmi milli sahasında ve siloların bulunduğu alana yeraltına oto park yapmak suretiyle şehrimizde otopark ihtiyacına cevap vermenin gayretinde olacağız.

Yine tarihi dokuya önem veren bir belediyecilik olarak yıllarca restore bekleyen Kılıçarslan Hamamın restoresine başladık. Ve bunun gibi birçok ecdada ait tarihi yapıya sahip çıkarak onlara gerçek değerlerini kazandıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017 yılının Tüm İslam coğrafyasına, ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyor,  Aksaraylı hemşerilerimizin yeni yılı kutluyorum. Yeni yılın tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum? dedi.



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli