Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Başkan Yazgı ?Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun?

Başkan Yazgı ?Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun?

Aksaray´da Engellin İmdadına AFAD ekipleri yetişti

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla yayımladığı mesajında, ´Kadınları kollamak ve onların mutlu, huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir´ dedi.

 Başkan Yazgı mesajında şu görüşlere yer verdi ?Medeniyetlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük katkısı olan kadınlarımızın toplumumuza katkılarını, tarihimizde kazanmış olduğumuz zaferlerde görmekteyiz. Türk kadını; daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. Bu anlamda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş fedakârlıklarla tarihimize adını yazdırmış kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Ülkemiz de kendini medeni olarak gören ülkelerden çok daha önce kadınımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Günümüzde Medeni Kanunda yapılan düzenlemelerle, 2009 yılında hükümetimizin kurmuş olduğu Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuyla, 12 Eylül Referandumuyla kadınımıza pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması ülkemizin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olmuştur.

Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir.

  Kadınlarımızın sosyal yaşantımızda öne çıkan yerleri kapsamında üstlendikleri sorumluluk bakımından, kadın erkek eşitliğinin oluştuğunu ve kadının toplumdaki yerinin sağlamlaşmakta olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin aydınlık gelecek nesilleri yetiştiren, her alanda ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için emek veren kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

 Bizler Aksaray Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik çok büyük yatırımlar yaptık. Kadınlara kaliteli bir yaşam tarzı sunacak AKMEK Merkez binamız, Kültürpark spor salonu, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, Hamidiye Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi, ADESE AKMEK Sanat Atölyesinde binlerce hanım kardeşimize mesleki eğitim kursları düzenlenmekte, kültürel ve sosyal faaliyet hizmetleri sunulmaktadır.

Aksaray Belediyesi olarak amacımız; Kadınlarımızın bedensel, zihinsel, duygusal, kişisel ve sosyal yönden gelişimlerini sağlamak, Kadınlarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olmak. Aynı zamanda kadınlarımıza kendilerinin özel olduklarını hissettirebilmek, bir anne olduklarını, başımızın tacı olduklarını, her anın ne kadar özel olduğunu hatırlatmak ve hayatlarını idame etmek için meslek edindirerek kendi paralarını kazanmalarına yardımcı olmaktır.?

Bu vesile ile hayatımızın her alanını güzelleştiren ve dünyamızı daha yaşanacak bir hal almasını sağlayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum.

 



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli