Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Başkan Yazgı Şehit Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

Başkan Yazgı Şehit Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

Başkan Yazgı Şehit Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

Şehit ailelerinin hiçbir zaman yalnız olmadığını belirten Başkan Yazgı, Belediye olarak şehit ailelerine her konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Başkan Yazgı, ziyaret sırasında dernek başkanı Koçak ve şehit aileleriyle bir süre görüş alış verişinde bulundu.

Dernek Başkanı Hüseyin Koçak  ?Memleketimiz çok çetin bir travmadan geçiyor. Şehitlerimiz oluyor. Bunların geride bıraktığı ailelerimize başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sahip çıkıyor. Yukarıda devlet büyüklerimiz yerelde belediye başkanımız sahip çıkıyor. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerden memnunuz. Allah´ta sizlerden memnun olsun. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi şehit vereceğiz bunun ötesi yok. Bunlara hep beraber sahip çıkacağız.? dedi.

Genelde ve yerelde Şehit ailelerine gereken önemin verildiğini ifade eden dernek başkanı Koçak ? Şahit aileleri olarak eğer şu sıcak ortamda oturup, hoş sohbet edebiliyorsak, önce Allah´ın sonra belediye başkanımızın destekleri ile bunu yürütüyoruz. Başkanımız bu konuda çok duyarlıdır. Kısaca şunu söylemek istiyorum Allah tekrar Başkanlığı size nasip etsin istiyoruz. Şehit ailelerimizde siz aynı şekilde görmek istiyor. Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın bize sahip çıkığı gibi yerelde de belediye başkanımız bizim yanımızda diyoruz. Bu arada Başkanımızın eşi Hasibe hanıma da teşekkür ediyorum. Hanımefendinin öncülüğünde şehit annelerimiz Kur´an öğrenmeye gidiyorlar. Sizlerin desteği olmadan burayı yürütme gibi bir şansımız yok. Şehit ailelerinden o kadar çok dua alıyorsunuz?şeklinde konuşarak memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Yazgı şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada ? Sizler bizim için çok değerlisiniz. Çünkü en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızı bu vatanımız için feda ettiniz. Bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız bu konuda ki hassasiyetini her şekilde iletiyor. Bizlerde burada yerel yönetim olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman yerine getirmeye hazırız ve sizlerin emrindeyiz. Geçen Ramazan ayında eşim şehit ailelerimizle mukabele yaparak şehitlerimizin ruhları için Kur´an okudular. Sizlere sahip çıkmak bizim vazifemiz. Sizler bizden ne istiyorsanız onu eksiksiz yerine getirmek gerekir. Vazifemiz sizlere daha da güzel hizmetler sunabilmek.? dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Yazgı ? Tabi ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi ve sonuçta 260´a yakın şehit verdik. Yaralılarımız oldu. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımızın şifaya kavuşması için dua ediyoruz. Burada şehit ailelerimizin, annelerimizin metaneti bizlere güç veriyor. Kuvvet veriyor. Doğru bir yerde olduğumuzu ve bu mücadeleye sonuna kadar devam etmemiz gerektiğini biz her aşamada görüyoruz. Sizlerde biliyorsunuz ülkemiz üzerinde birçok oyun oynanıyor. Bu sadece dışarda değil içeridekilerde bu işe alet olmaya kalkıyor. Ama Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin bu konudaki duruşu sayesinde onlar hiçbir şeye ulaşamayacaklar. Bizler bu vatanın evlatları olarak bunun farkındayız. Bu konudaki mücadelemizde sonuna kadar devam edecek. Çünkü bizim gidecek bir başka vatanımız yok. Bizim başka bir bayrağımız yok.Bizim tek isteğimiz bu bayrağımız hiçbir zaman inmesin. Ezanlarımız hiçbir zaman dinmesin. Hep bunun gayreti inde olacağız. Bunu yaparken de sizlerin bizlere verdiği güçler çok önemli. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarındaki ruhun halen devam etmesi ve o ruh içinde yaşamamız çok önemli. Sizlerin hepinizden Allah razı olsun. Tabi acınız büyük en yakınlarınız, evlatlarınız bu uğurda şehit oldu. Biz onları hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizin anılarının canlı kalması için onların adlarını cadde ve sokaklarda yaşatıyoruz. 15 Temmuz´da şehit olan polislerimiz ve askerlerimiz olmuştu. Onlarla ilgili de belli sokaklara sizlerinde takdiri ile isimler veriyoruz. Meclis üyelerimize de Teşekkür ediyorum. Onların desteği ile oybirliği ile karar veriliyor. O nedenle birçok noktaya bu tür çalışmalarımızı yapıyoruz.? ifadesini kullandı.

Dernek Başkanı Hüseyin Koçak ve şehit aileleri, kendilerini ziyaret etmesinden dolayı Başkan Haluk Şahin Yazgı ´ya teşekkür ettiler. 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli