Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Yazgı, Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

Başkan Yazgı, Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

Başkan Yazgı, Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

            Aksaray Belediyesinin eğitime katkısı devam ediyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Hazım Kulak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ?Haydi Konuş Bakalım? adlı Liseler arası münazara yarışmasının 2.si 20 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, münazara öncesi münazaraya katılan olan 14 Lisenin idarecisi ve öğrencileriyle Kılıçaslan parkındaki Piramit Cafede düzenlenen sabah kahvaltısı programında bir araya geldi.

Kahvaltı programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Hazım Kulak Anadolu Lisesi Müdürü Salim Demir, Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Altınpınar, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Münazara yarışmasını organize eden Hazım Kulak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Altınpınar yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ´ya teşekkür ederek ? Haydi Konuş Bakalım adlı münazara yarışmasını Aksaray belediyemiz 2 yıldır maddi ve manevi olarak destekliyor. Onların sponsorluğu ile bu programları icra etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız münazara çalışması geçen sene 14 okulumuz tarafından ilgi görmüştü. 70 e yakın yerel basınımızda, ulusal basında ve hatta yabancı haber sitelerinde bile oldukça büyük ilgi gördü. Finalde Sayın Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz bizzat jüri üyeliğini kendileri yapmışlardı. Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Somuncu Baba Anadolu Lisemiz finalde yarışmışlar ve il genelindeki ilk müsabakayı Somuncu Baba Anadolu Lisesi şampiyon olarak ipi göğüslemişti. Öğrencilerimiz müthiş performanslar sergiledi. Hatta üniversitedeki akademisyenler ?Hocam bu etkinlik üniversitede olsa bu kadar başarılı olamayabilir ?dediklerini biliyoruz. Bu öğrencilerimizin ve bizlerin göğsümüzü kabartmıştır. Bu münazarada bizler her türlü desteği sağlayan Aksaray belediyemize ve il Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.? İfadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise konuşmasında eğitime sağladığı katkılardan dolayı başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi ? Bu güzel organizasyonu ve kahvaltı programını  bize sunan belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu arada  geleneksel hale getirdiğimiz bu münazara yarışmasını tertipleyen , organize eden Hazım Kulak Anadolu lisemize, müdürüne, müdür yardımcısına  ve ekibine de teşekkür ediyorum.

Sosyal ve Kültürel Belediyecilik anlamında Türkiye´de örnek sayabileceğimiz belediye başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü başkanımızın eğitime olan ilgisi, alakası, duyarlılığı sayesinde şu anda her alanda bizim belediye başkanlığımız ile devam eden yarışmalarımız, programlarımız var. Hatta 15 Temmuzla ilgili Çanakkale ile ilgili, Anneler Günü ile ilgili bol hediyeli yarışmalarımız var. İnşallah sizlerin de katılımımızı bekliyorum.  Bu arada eğitim kökenli bir belediye başkan yardımcımız var. Güven Kemerkaya; Gerçekten eğitime başkanımızın riyasetinde verdiği değerle çok güzel hizmetler veriyor. İnşallah bunlar daha da devam edecek. Ben katkılarından dolayı tekrar Sayın belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.?

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemin altını çizerek şunları söyledi ?Haydi Konuş Bakalım´    adlı proje benim çok önemsediğim bir proje. Bizler asfalt yapıyoruz.Kanalizasyonlar,sular, Binalar  bunların hepsi yapılıyor. Ama bence en önemli hizmet bu. Eğitime ve sizlere verdiğimiz değer çok önemli. Sizlerin gelişmesi için bizlerin yapabileceği her hizmet bizim için en kıymetli çalışmadır. Görev süremiz içerisinde bunu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Farklı projesi olup bizlere iletenler olursa bizde daha da farklı projeler ve güzel çalışmalarla bizler sizlerin hizmetinde olmaya hazırız.?

BAŞKANDAN ÖĞRENCİLERE DAHA ÇOK ÖDÜL VE GEZİ SÜPRİZİ

Başkan Yazgı konuşmasının devamında belediye olarak öğrencilere verilecek ödülün sayısını artırdıklarını ifade etti ve münazaraya katılan tüm öğrencilere gezi sürprizinde bulunarak şunları söyledi ?   Geçen sene yapılan münazara yarışmasında ödüller vermiştik. Ama bu sene biraz ödülleri artıralım dedik. Finale kalan öğrencilerimize ödül veriyorduk ama ben şöyle bakıyorum öğrencilerimizin hepsi birbirinden kıymetli. Yarışmalarda şunu gördüm sizlerin kendi özgür ve hür iradesi ile kendinize güveninizle o kadar güzel sunumlar yaptınız ki ben hayran kalmıştım. Hatta finalde jüri olarak ben bonkör davranıp, tüm yarışmacılara yüksek puan verdi. Öğrencilerimizin sunumları, ifade tarzları, örnek gösterdikleri şeyler çok güzeldi. Bu münazaralar bir çalışmanın ve gayretin ürünü. Ben sizlerin hepinizin gözlerinde bu ışıltıyı görebiliyorum. Sizleri çalıştıran hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Sizleri çok güzel çalıştırıyorlar. Şimdi birinci olan okulumuza öğrencilerimize ve öğretmenlerimize her birine diz üstü bilgisayar vereceğiz. Finalde ikinci olan öğrencilere de akıllı telefon vereceğiz. Bunlar en iyisi olacak.  Bu arada bu münazaralara katılan bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi finaller bittikten sonra hediye olarak geziye göndermek istiyoruz. Burada bulunan bütün ekibi tarihi,kültürel bir gezi yapmak üzere İstanbul´a göndereceğim.Güzel noktaları sizlere gezdirelim. Anne ve babalarınızdan izin almak suretiyle sizleri İstanbul´un güzellikleriyle buluşturalım? 

            Başkan Yazgı öğrencilerin ideallerinin yüksek olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek  ? Bizler, makamlarımızı ve görevlerimizi bittikten sonra sizlere vereceğiz. Sizlerin içinde Belediye Başkanı çıkacak. Başkan Yardımcıları çıkacak. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler var. İşte ben sizleri bunu için çok seviyorum. Hedefleriniz ve idealleriniz yüksek olsun.? şeklinde konuştu.

 Başkan Yazgı, konuşmasının devamında Aksaray´ın tarihi ve belediyenin logosu hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. 2. Kılıçarslan, Piri Mehmet Paşa, Somuncu Baba gibi Aksaray´ın değerlerinden bahsetti.

Başkan Yazgı, programa katılan tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin dilek ve temennilerini dinledi. Yaklaşık 3 saat süren ve oldukça verimli geçen toplantı sonrası öğrenciler ve öğretmenler Başkan Yazgı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli