Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Başkan Yazgı, her gün 2-3 Mahallede Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemini Anlatıyor

Başkan Yazgı, her gün 2-3 Mahallede Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemini Anlatıyor

Başkan Yazgı, her gün 2-3 Mahallede Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemini Anlatıyor

Aksaray´da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili istişare toplantıları hız kesemeden devam ediyor. Ak Parti Kadın Kolları tarafından Kalanlar ve Bahçeli mahallesinde düzenlenen toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş ve çok sayıda hanım davetli katıldı.

Başkan Yazgı Mahallelerde yaptı konuşmalarda şu görüşlere yer verdi

?Önümüzde çok önemli bir seçim var. 16 Nisan´da halk oylaması var. Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim için çok önemli. Biliyorsunuz 15 yıl boyunca sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemiz çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Çok büyük gelişmeler oldu. Sağlık alanında oldu eğitim alanında oldu. yolları dardı çift yollar oldu duble yollar oldu. Yani yapılan hizmetler yapılan çalışmanın hep böyle katlanarak gitti. Tabi bu kadar katlanıp gitmeyle artık birileri diyor ki bu kadar büyümesini istemiyoruz ülkenin diyorlar ne yapıyorlar? Önüne çelme takmaya çalışıyorlar tabiri caiz ise ne yapıyorlar? İçerde hainleri buluyorlar 15 temmuzu yaşatıyorlar. Dışardan PKK´sıdır, deaşıdır bilmem nesidir geliyor ülkeye zarar veriyor zarar vermeye çalışıyor. Şimdi inşallah bunların hepsine 16 nisanda cevap vereceğiz yani bu seçim aslında bunlara vereceğimiz en büyük cevap Avrupa´yı görüyorsunuz Evet çıkmaması çalışıyor güçlü ülke olmasın diye daha da güçlenmesin diye.

Anayasa da önemli maddelerimiz var ama ben sadece üzerine durduğum maddeleri dile getireyim. maddelerden bir tanesi 5 seneden 5 seneye seçimin olması bu o kadar önemli ki. Niye? Çünkü vermiş olduğumuz sözleri ancak yerine getirebiliyoruz. Mesele kendimizden örnek vereyim. Bizim su projemiz. Biz göreve gelir gelmez ilk iş olarak Aksaray´ımızın çok büyük bir sıkıntısı olan su meselesine el attık. Su kokuyor ve rengi bozuk. Hemen Sayın Bakanımız geldi kuyularımızı açtı. O kuyularla ilgili proje çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür tamamlandı. Şimdi müteahhit çalışıyor. Amacımız o kuyulardan temiz suları getirip depolarımıza oradan da sizin çeşmelerinize ulaştırmak. Allah´tan bir mani olmazsa 2 sene sonra çeşmeyi açtığınız zaman temiz içme suyuna kavuşacaksınız. Yani tertemiz suyu çeşmelerden içeceğiz. O zaman mahallelere koyduğumuz tatlı su çeşmeleri var ya artık onlara gerek kalmayacak. Bu işin başlangıcına tam 5 sene geçiyor. Yani bir işi tam anlamıyla yapabilmemiz için 5 sene mutlaka şart. Aynı şekilde Hükümetimizin de vermiş olduğu sözleri yerine getirmesi için 5 sene çok önemli. Diğer önemli bir konuda koalisyon. Koalisyon döneminden çok çekti bu memleket. Nerdeyse 10 senede 12 tane hükümet değişti. 8-9 ayda bir koalisyonlar oldu. Bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde bundan sonra koalisyon yok. 5 seneden 5 seneye seçim yapılacak. Cumhurbaşkanımızda hem bakanların hem de yürütmenin başında olacak. Türkiye´mize ve Aksaray´ımıza güzel hizmetler yapacağız.

Başkan Yazgı ´nın konuşmasının ardından vatandaşlar isteklerini ve taleplerini dile getirdiler. Mahalle toplantılarına ilgili birim müdürlerini de götüren Başkan Yazgı, hangi birimle ilgili sıkıntı varsa o birimin müdürüne sorunun giderilmesi konusunda talimat verdi. Daha sonra yüzlerce çocuğa hediye olarak oyuncak araba ve bebek dağıtıldı.  

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı