Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Başkan Yazgı Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yazgı Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yazgı Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yazgı açıkladı

*Ofis teslim alınacak

*Yeni yapılan çarşının adı Piri Mehmet Paşa çarşısı olacak

*Darbe girişimi olmasaydı sanayi projesinde temel atılacaktı

*Seyir terası müze ve kafeteryaya dönüşecek

*Gençlik Merkezi projesi yapılacak

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı önceki akşam 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinde gazeteciler ile bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Yazgı, gelecek yılki çalışmalardan bazı örneklerde sundu. Yazgı nın gazetecilere verdiği bilgiler şu şekilde :"15 Temmuz gibi ciddi ve sıkıntılı bir süreç yaşadık emellerine ulaşsalardı böyle bir ortamda olamayacaktık Allah bizi korudu. Şehitlerimiz gazilerimiz Allah şifa versin. Esas iş yapacağımız dönemi yedi. Yazın iş yapılır. Yazımız bitti. Belediyenin çalışmaları oldu ama verimli projeleri hayata geçirecek bir faaliyet olmadı. Ankara´da ciddi bir deprem oldu. Her kurumun bunları ayıklama çalışmasında olması. Onlarda da tam verim alınamadı. Toparlanma sürecine girdik. Eğer darbe girişimi olmasaydı en önemli projemiz olan sanayi projesinde şimdiye temel atılmış olacaktı.

Ofisin yerinin taşınması konusu var biliyorsunuz. Oraya traktörlerin girmesi, trafiği tıkaması çirkin görüntü oluşturuyor. 2 buçuk yıl önce ilk teşebbüsü yaptık. Belediye ile ofis kurumu yer yüzünden mahkemelik olmuş. İkisi de devlet kurumu. Davalık konuları kaldıralım dedik. 72 trilyon rakam çıkardılar. Orası 3 parsel ve toplam 20 bin metre kare. Bilirkişiler geldi en son 15 trilyonda anlaştık. Lojmanı da siloları da istediğiniz yere taşıyalım dedik. Bakanımız değişti bu süreçte ve yeni bakanımızın farklı bir bakış açısı oldu. Artık siloları da özel sektör yapıyor ofis kiralıyor dediler. Bize paramızı verin boşaltalım dediler. Bahara kadar projeleri tamamlarız dedik. Peşin ödeyelim bu işi bitirelim dedik. Ofis projesini tamamlayacağız. 15 milyon 400 liraya kapattık orayı. Altına otopark üstüne park yapacağız. Yol kenarına belki dükkanlar yapılabilir.

Eski terminal İnşaatı devam ediyor gelecek seneye mal sahiplerine vermeyi planlıyoruz. Kalanları da satacağız. Talep çok fazla. Piri Mehmet paşa çarşısı olarak oranın adını değiştirdik. Kanuni ve Yavuz Sultan Selim döneminde sadrazamlık yapmış birisi biliyorsunuz. Aksaray ın yetiştirdiği devlet adamlarından biri. Adını yaşatalım dedik.

Pir Ali Sultan Türbesi gerçekten bakımsızlıktan perişen olmuş. Bunu düzeltelim istedik. ilgilenen oraya bakan insanlar varmış rahmetli olmuşlar. Pazar gün anahtarı açtık içeriye girdik kötü görüntüdeydi. Yeni halı serdik temizledik. Etrafını temizledik. O türbe restore olacak. Cami var arasında iki tane bina var. Binaları yıkacağız. Orayı bir an önce şehrimizePaşabahçe´nin orijinal ürünleri var onların fikir babası buymuş. Oda geldi. Onun da aklında 

suyun ne olacağı bilinmiyor. Konuyu Ankara da adımıza takip edenler var.

Kadın aktivite merkezinin büyük bir bölümü bitti. Somuncu baba Ömer Tuğrul İnançer gittik. Pendik Belediyesi´nde unutulmaya yüz tutmuş eserler var. İpek halı, sedef kakmacılık, camla ilgili çalışmalar var. Teknik olarak bizim düşüncelerimiz var. Çok önemli bir ebru ustası var. Hikmet Barutçugil´i ziyaret ettik. Su kasidesi 32 beytini ebruya geçirmiş. Esenler belediyesi istemiş. Dünyada örneği Yok. Hat ustası Ahmet Zeki cumhurbaşkanımızın sanat danışmanı. Paşabahçe´nin orijinal ürünleri var onların fikir babası buymuş. Oda geldi. Onun da aklında projeler var. Seyir terasını kütüphane eski Aksaray ürünleri olan bir müze ve kafeteryadan oluşan bir yapıya dönüştürmeyi düşünüyoruz."

Kadın Aktivite Merkezinde içinin tefrişatına başladıklarını da belirten Başkan Yazgı, kadınlar için mükemmel bir mekan hazırladıklarını ifade etti. Projeler arasında yer alan Gençlik Merkezi yapımı içinde hazırlık yaptıklarını söyledi. Hizmet alanlarının gezilerek yerinde görülmesi doğrultusunda basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediklerini de hatırlatan Başkan Yazgı, gazetecilerle gündem dışı konularda sohbet ederek çiğ köfte ve çay keyfini birlikte yaşadı.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli