Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Karatay, 15 Temmuz´un Sebeplerinden Birisi De Çift Başlılıktır

Başkan Karatay, 15 Temmuz´un Sebeplerinden Birisi De Çift Başlılıktır

Başkan Karatay, 15 Temmuz´un Sebeplerinden Birisi De Çift Başlılıktır

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen hain ve kanlı darbe girişiminin sebeplerinden birisinin de çift başlılık olduğunu söyledi.

Geriye dönüp bakıldığında aslında 15 Temmuz´un, Türkiye´nin kırılma noktası olduğunu ifade eden Başkan Karatay, ?15 Temmuz Türkiye´nin kırılma noktası. Devletimize karşı, ülkemize ve meşru olan bir yönetime karşı maalesef içimizde asker görünümlü hain terör örgütlerinin kendi vatandaşına kendi silahıyla kurşun sıkmasıyla beraber bir darbe girişimi oldu. 15 Temmuz´da şunu gördük biz. O gün, haber geldiği andan itibaren önce teşkilatlarımızı açtık. Tüm parti mensuplarımızı davet ettik. Sadece il teşkilatı değil, tüm ilçe, belde gibi nerede ne kadar teşkilatımız varsa bütün vatandaşlarımız oraya davet ettik. 15-20 dakika içerisinde gördük ki insanlar teşkilatlara sığmayacak. Yoğun bir şekilde vatandaşlarımız teşkilatlara akın etti. Hemen meydanlara inmeye karar verdik. Biliyorsunuz o sırada Sayın Başbakanımız, ardından Grup Başkanvekilimiz bir açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız da meydanlara inin talimatından sonra yani Aksaray´da şunu gördük ki, yarım saatte hükümet meydanımız insan seliyle doldu. Tüm cadde ve sokaklar insanlarla doldu? dedi.

?28 ŞUBAT, 15 TEMMUZ´UN ALT YAPISIYDI´

15 Temmuz´a gelmeden önce aslında bunun alt yapısına bakılması gerektiğini vurgulayan Başkan Karatay, ?Hep söylüyoruz aslında bunu. 28 Şubat bir 15 Temmuz´un alt yapısıydı. 80 darbesi 15 Temmuz´un alt yapısıydı. Yani Türkiye´de darbelerle vatandaş dizayn edilmeye çalışılmış, vatandaşımızın iradesi yok sayılmış ve nihayetinde artık 15 yıllık AK Parti iktidarında bir darbe girişimi olmayacağı düşünülürken son bir hamle ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) hain bir girişimle bir kez daha darbe yapmaya kalkmıştır. Tabi bundan öncekiler farklıydı. Hiçbir vatandaşımıza asker tarafından kurşun sıkılmamıştı. Bu gerçekten tahammül edilmesi bile çok zor bir olaydı? şeklinde konuştu.

?MESELE MEMLEKET OLUNCA HERKES BİR OLDU, BÜTÜN OLDU´

15 Temmuz´un Türkiye´nin kırılma noktası olduğu kadar da Türkiye´nin diriliş günü de olduğunu dile getiren Başkan Karatay, ?16 Nisan ile bunu neden bağdaştırabiliriz? 15 Temmuz Türkiye´nin diriliş günüydü. İşte hep söylenen siyasi kutuplaşma, ayrışmalar falan var. Ama biz şunu gördük ki, insanlarımızın memleket meselesi söz konusu olduğu zaman, vatan meselesi söz konusu olduğu zaman, bayrağımız söz konusu olduğu zaman AK Partilisi, MHP´lisi, CHP´lisi ve diğer partilerden gerçekten müthiş bir katılım sağlandı. Bu darbe girişimine karşı bir direnç, direniş ortaya çıktı ve herkes dedi ki, ?Siyasi seçim başka, vatan söz konusu olduğu zaman başka.´ O vatanına sahip çıktı, toprağına sahip çıktı, ülkesine, iradesine sahip çıktı? dedi.

?İŞTE 16 NİSAN ONUN İÇİN 15 TEMMUZ İLE ÖZLEŞİYOR´

15 Temmuz´da aynı zamanda Türkiye´nin mevcut sistemle ilerleyemeyeceğinin de görüldüğünü sözlerine ekleyen Başkan Karatay, ?Şimdi 16 Nisan´da ne yapıyoruz? 15 Temmuz´da şunu gördük.  Mevcut sistemle artık Türkiye´nin daha fazla yol alamayacağını gördük. Evet, biz 15 yılda çok hizmet ettik, icraat yaptık. Türkiye, o 2002 yılındaki dönemden bugüne baktığımız zaman ekonomisinden savunma sanayisine, eğitimine, sağlığına, ulaşımına ve buna benzer birçok alanda çok önemli hizmetler yapıldı. Ama artık yürümüyor. 15 Temmuz´un yaşanmasının sebeplerinden bir tanesi de bu çift başlı sistemdir. Hatırlayın, Sayın Başbakanımız talimat veriyor, ?O uçağı indirin, vurun´ talimatı veriyor, oradan bir komutan diyor ki ?yazılı emir verin.´ Şimdi bunu akla izah etmek mümkün değil. Devletin başı olarak, hükümetin başı olarak seçilmiş bir başbakan emri altındaki komutana talimat veriyor, ama o talimat yazılı emir bahanesiyle yerine getirilmemek için mücadele ediliyor. Bu ne demektir? Bu tam bir çift başlılık göstergesidir. İşte 15 Temmuz´dan sonra başta Sayın Devlet Bahçeli´nin referandum çıkışı ile beraber şunu anlıyoruz ki, artık Türkiye mevcut yönetim sistemi ile ilerleyemeyecek, bu yönetim sisteminin acilen, ivedilikle tek başlılığa dönmesi lazım. İşte 16 Nisan onun için 15 Temmuz ile özleşiyor? diye konuştu.

?16 NİSAN, 15 TEMMUZ´UN FİİLİ VE HUKUKİ KARŞILIĞIDIR´

15 Temmuz´un aynı zamanda Türk Milleti´nin her bir ferdinin fiili bir direnişi olduğunun da önemle altını çizen Başkan Karatay, ?16 Nisan ise bunun artık hukuki karşılığı. Allah´ın izni ile inşallah 16 Nisan´da tüm Türkiye güçlü bir evet oyuyla inşallah bu fiili direnişi hem fikri, hem hukuki olarak gerçekleştirecek ve Türkiye´nin ayağına vurulmuş olan prangadan çift başlılık ve dahası ortadan kaldırılacak ve 16 Nisan´dan sonra Türkiye belki de 3-4 kat hızlı büyümeye geçecek. O yüzden bizim için 16 Nisan çok önemli. Milletimiz için, devletimiz için çok önemli. Çünkü bu sadece biz kendi coğrafyamızda bulunan bir millete seslenmiyoruz. Tüm gönül coğrafyamızdaki, zulüm altındaki bütün insanların bize ihtiyacı olduğunu hep birlikte görüyoruz? dedi.



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli