Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Altınsoy; Ak Parti´nin Kaderi Milletin Kaderi İle Birleşmiş Tek Partidir

Başkan Altınsoy; Ak Parti´nin Kaderi Milletin Kaderi İle Birleşmiş Tek Partidir

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

17 yıl önce kurulan AK Parti´nin milletin güvenini boşa çıkartmayarak hizmetleri ile milletin partisi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?AK Parti, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye siyasi tarihinde görülmemiş bir istikrar ile önemli işleri başarmıştır. AK Parti´nin kaderi milletin kaderi ile birleşmiş tek partidir. Bu yüzden aziz milletimizin gönlünde ciddi bir karşılık bulmuştur? dedi.

Aksaray, AK Parti iktidarı ile birlikte kısa zamanda yatırımlara, hizmetlere, yeniliklere kavuştuğunu kaydeden Başkan Altınsoy, ?AK Parti iktidarı ile büyüyen Aksaray kalıplarını aşıyor, marka şehir olma yolunda büyük adımlar atıyor. Aksaray, Ak Parti hükumeti döneminde ulaştırmadan, sağlık alanına, enerjiden toplu konut yatırımlarına, çevre ve şehircilik alanından, eğitime kadar her alanda 17 yılda yapılan yatırım ve icraatlar da önemli yol kat etti.?

Aksaray ve ilçelerinde geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençler için 333,54 Milyon Lira eğitim desteği verildiğini ifade eden Başkan Altınsoy, ?Eğitim kalitesini yükselttik. Çağın ötesine geçtiğimiz Fatih projesi ile 3 bin 3 etkileşimli tahta, 400 çok fonksiyonlu yazıcı, 37 doküman kamera, 8.293 tablet bilgisayarı öğrencilerimizin hizmetine sunduk? diyerek AK Parti iktidarının eğitime verdiği öneme dikkat çekti.

Aksaray merkez ve ilçeleri sağlık alanında yeni hizmetlerle tanıştığını aktaran Altınsoy, ?400 + 200 olmak üzere toplam 600 yataklı hastanemizde halkımızın hizmetinde. Aksaray´a 284 Milyon lira sağlık yatırımı yaptık. Aksaray´a birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik.?

Cumhuriyet döneminin en büyük orman ve su işleri projelerine AK Parti döneminde imza atıldığını belirten Altınsoy, Aksaray ve ilçelerinde toplamda 284 Milyon lira orman ve su işleri yatırımının yapıldığını söyledi.

AK Parti iktidarının, Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattığını kaydeden Altınsoy, ?Ülkenin en ücra köşesine hizmet götürme anlayışı ile hizmet almayan vatandaşımız kalmadı. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES projesi ile birlikte içme suyu, alt yapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım seferberliği başlattık. Aksaray´a 2005-2018 yılları arasında 88 milyon 593 Lira KÖYDES yatırımı yaptık. Aksaray´daki köy yollarının yarsından yakınını asfalt veya kilitli parke taş ile kaplandı. Suyu, yolu olmayan köyümüz, elini tutamadığımız köylümüz kalmadı? diye konuştu.

Kalkınan bir Türkiye için araştırma geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Altınsoy, ?Aksaray ilinde; 2002 yılı 1. Organize Sanayi Sitesi bulunmaktaydı. Organize Sanayi Bölgesi´nde doluluk oranı %.61´e ulaştı.  Üretime geçen parsellerde yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağladık. Bu projeler için 195,50 milyon TL bilim, sanayi ve teknoloji yatırımı yaptık. Aksaray İl sınırları içinde 1 adet faal Küçük Sanayi Sitesi mevcut olup 165 kişi de burada istihdam edilmektedir.?

Büyüyen Türkiye´nin enerji ihtiyacını karşılayacak dev hamlelerin AK Parti iktidarında atıldığını vurgulayan Altınsoy, Aksaray´a son 15 yılda enerji ve tabii kaynaklar alanında 2 milyar Lira yatırım yapıldığını ifade etti.

AK Parti iktidarının Türkiye´yi ulaştırma ve haberleşme alanında dünya standartlarının üzerine taşıdığını kaydeden Altınsoy, ?Ulaşımda çağ atladık. Aksaray´ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 335 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 273 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerek Aksaray´daki karayolu ağını 208 km´si bölünmüş yol olmak üzere 608 kilometreye ulaştırdık? dedi.

Başkan Altınsoy, ?İktidarımız döneminde, yatırımı desteklemek amacıyla 450 yeni yatırım teşvik belgesi düzenleyerek ekonominin çarklarını hızlandırdık, bu belgeler kapsamında sadece 2017 yılında 2002 yılına kıyasla ilave istihdamı 13 kat arttırdık ve toplamda 16 bin 290 kişilik ilave istihdam sağladık. Ayrıca ülkemize yeni bir şehircilik anlayışı getiren ve dünyanın ilgi ile izlediği Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında 2003-Nisan 2018 yılları arasında ülke genelinde yapılan 104 Milyar TL yatırımla; 690 bin konutu tamamladık. Toplamda 830 bin konut ve 14.292 sosyal donatı rakamına ulaştık? açıklamasında bulundu.

                Daha yaşanabilir bir çevre için yeni bir anlayış ile yola çıkarak kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını anlatan Altınsoy, ?Daha güzel ve kaliteli yaşanabilir bir Aksaray için 172,10 Milyon Lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı yaptık. AK kadrolar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizi çok daha ileriye götürme adına halkımız ile omuz omuza hareket ederek gece-gündüz demeden ve hiç yorulmadan 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda inanç, azimle ve kararlılıkla yürüyecektir. Önümüze konulan hedeflere tüm engelleri, tüm tuzakları boza boza ulaşmaya devam edeceğiz. Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir? dedi.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli