Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başbakanımızdan Demir Yolu`nun İhale Tarihinin Müjdesini Bekliyoruz

Başbakanımızdan Demir Yolu`nun İhale Tarihinin Müjdesini Bekliyoruz

Aksaray?ın 2002?den bu yana 7 Seçimde sürekli olarak Ak Partiye Türkiye ortalamasının %14 üstünde destek verdiğini belirten hemşerilerimiz

Aksaray’ın 2002’den bu yana 7 Seçimde sürekli olarak Ak Partiye Türkiye ortalamasının %14 üstünde destek verdiğini belirten hemşerilerimiz;

 “BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN DEMİR YOLU’NU İHALE TARİHİ MÜJDESİNİ BEKLİYORYORUZ”!!!

 

   Hemşerilerimiz  “2002’den günümüze kadar yapılan 3’ü genel,2’si mahalli ve 2’si ise Anayasa referandumu olmak üzere 7 seçimde Ak Partiyi Aksaraylı seçmenlerin hem Türkiye ortalamasının hemde çevre illerin çoğunun ortalamasının üstünde destek verdik.

    Aksaraylı seçmenin’ sağladığı 7 samimi desteğimize karşılık şimdiye kadar hükümetten buna karşılık hiçbir özel yatırım veya hizmet almadık” diye belirten hemşerilerimiz ” Bu gün Başbakan Erdoğan’dan 26 Mayıs 2011’de sözünü ve başlatma talimatını da verdiği tren hattının ihale ve temel atma tarihinin müjdesini bekliyoruz.” Dediler.

   Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Ak Parti hükümetlerinin 13 yılı aşan iktidarı döneminde yapılan 3’ü genel,2’si Mahalli Seçim ile birlikte 2 Anayasa referandumunda Aksaraylı seçmen tarafından Türkiye ortalamasıyla birlikte birçok çevre ilin ortalamasının da üstünde Ak Partiye verilen desteğe karşılık ülkemiz geneline yapılan yatırım ve hizmetlerin dışında  Aksaray için özel bir destek alınmadığı belirtilerek bunun istisnası olacak olan Tren hattına kavuşmamız için bu gün hem bu hattın ihale tarihinin hemde temel atma tarihi müjdesi Başbakan Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

     Aksaraylı hemşerilerimizin bu iddiasını seçim sonuçları somutlaştırıyor !...

 AKSARAY’LI SEÇMEN TARAFINDAN 2’Sİ MAHALLİ ,3’Ü GENEL SEÇİM VE 2 ANAYASA  REFERANDUMUNDA TÜRKİYE GENEL’İNDE AK PARTİYE SAĞLANAN’IN %14 ÜSTÜNDE ARTI DESTEK VERİLDİ !!!

    Ak Partiye 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Türkiye genelinde %34.28 oy verilirken Aksaraylı seçmenler tarafından bunun %14 üstündeki destekle %48.09 oy verildi.

     28 Mart 2004’de yapılan Ak partinin katıldığı ilik Mahalli idareler seçimlerinde ise Türkiye genelinde Ak Partiye %41.67 oy verilirken Aksaraylı seçmen ise bunun %3 üstündeki destekle %44.784 oranında oy verdi.

    22 Temmuz 2007’deki Genel Seçimlerinde ise Ak Parti Türkiye genelinde %46.58 oy alırken Aksaraylı seçmen bu oranın %18’in üstündeki destekle %63.43 oranında!!!, 29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler seçimlerindeyse Ak Parti Türkiye genelinde %38.39 oy alırken Aksaray bu oranın %13.59 üstünde %53.50 oranında destek verdi.

      “27 Nisan E Bildirgesi” ve 367 dayatmasıyla ana muhalefetin tehdidiyle alınan tartışmalı Anayasa mahkemesi kararından sonra yapılan Anayasa değişikliğinin oylandığı 21 Ekim 2007  1. Anayasa referandumuna Türkiye genelinde %68.95 destek verilirken Aksaraylı seçmen bu oranın %15 üstünde %85.6’le ilk anayasa referandumunda Ak Partiye destek verdi.

      12 Eylül 2010 da yapılan Anayasanın değiştirilen 26 maddesinin referandumunda ise Türkiye genelinde %57.88 “Evet” oyu çıkarken, Aksaray’ın desteği  Türkiye ortalamasının %19 puan üstünde yani  %76.65’le” Evet” oyu çıktı.

      12 Haziran 2011’de yapılan Genel Seçimlerde ise Ak Partiye Türkiye genelinde %49.83 oranında destek verilirken Aksaraylı seçmen tarafından ise bu ortalamanın %16 üstündeki oyuyla Ak Partiye %66.8’lık artı destek verildi.

 2’Sİ MAHALLİ,3’Ü GENEL SEÇİM VE 2 ANAYASA REFERANDUMUNDA AKSARAYLI SEÇMENİN AK PARTİYE VERDİĞİ DESTEĞİN ORTALAMASI TÜRKİYE GENELİNİN %14’ÜN’Ü GEÇMESİNE RAĞMEN  BUNA KARŞILIK BİZE AK PARTİ TARAFINDAN HİÇ BİR ÖZEL YATIRIM VEYA DESTEK SAĞLANMADI!!!

    2002 Genel Seçimlerinde 4 milletvekilinin 4’ünüde,2007 Seçimlerinde 4 Vekilliğin 3’nü ve yine 2011 Genel Seçiminde ise 3 Vekilliğin tamamının Aksaraylı seçmenler tarafından Ak Partiye verilmesine,yine 2004 ve 2009 Mahalli Seçimlerinde sağlanan destekle Merkez Belediyesi ve ilçe merkezleri ile Beldelerin genelinin Ak Parti tarafından kazanılmasının sağlanmasına.

    Aksaraylı seçmenin aynı şekildeki samimi desteğiyle 2 Anayasa referandumunda hemşerilerimizin Türkiye genelinde sağlanın artı desteğiyle şimdiye kadar 7 defa gittiği sandıkta Türkiye  ortalamasının  üstündeki artı desteğin ortalaması %14’ü geçti.!

    Aksaraylı hemşerilerimizin Ak Partiye sağladığı bu samimi özel 7 desteğine karşılık Ak Parti hükümetleri ve Başbakan Erdoğan tarafından Türkiye geneline yapılanların dışında ise şimdiye kadar bu samimim desteğe hiçbir özel karşılık verilmedi.!

 AK PARTİNİN 2004 VE 2009 MAHALLİ SEÇİM VAADİ OLAN TREN HATTI SÖZÜ ULAŞTTIRMA,DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI  BİNALİ YILDIRIM’IN 18 ARALIK 2010’DA TEYİT EDİLİRKEN,26 MAYIS 2011’DE  İSE BAŞBAKAN ERDOĞAN TARAFINDAN HEM SÖZÜ HEMDE BAŞLATILMA TALİMATI VERDİĞİ TREN HATTI İÇİN ŞİMDİYE KADAR BİR TEK ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI!

    Yeni gün gazetesi Haber Koordinatörü ve  Yeni gün ile Güncel gazetelerinin ve sitemizin muhabiri ve köşe  yazarı  Ali Genç’e açıklamalarda bulunan hemşerilerimiz “Siyasetin hizmet sanatı olduğu gerçeği göz önüne alındığında Aksaraylı hemşerilerimizin 2002’den bu yana yapılan 3’ü Genel,2’si Mahalli Seçim ve 2’si ise Anayasa Referandumu olmak üzere Türkiye genelindekinin  çok,çok üstünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a  onun şahsında Ak Partiye verilen bu  samimi desteğe karşılık Aksaray’ımıza Ak Parti hükümetleri  tarafından da Türkiye geneline yapılanlarının dışında özel hizmetler verilmesi gerekmezmiydi?!

    Siyaset’in hizmet sanatı olduğu mantığına göre elbette ki gerekirdi.! Gerekirdi gerekmesine de bunun gereği şimdiye kadar yapıldımı? Nerdeeeeeeeeeeeeeeee!...

    2004’den bu yana 2’si Belediye Başkanı Nevzat Palta,1’i Meclis Başkanı Cemil Çiçek,1’si ise  eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Partinin şu anki İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım ve  sonuncusu ise bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Mayıs 2011’deki partisinin Aksaray mitinginde hem  sözünü,hemde başlatılma talimatını verdiği  Tren  hattına bırakın şimdiye kadar başlatılmasını  aradan geçen 10 yılda bu hizmetin ilk çivisi bile çakılamadı.!

   Yani şimdiye kadar 10 yıl önce sözü verilen!!!,5 yıl önce ise tekrarlanan!!!,4’yıl önce ise bu işin patronu olan Bakan tarafından teyit edilen ve  3 yıl önce ise en yetkili makam olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem sözünü hemde başlatma talimatını verdiği hizmetin başlama startı bile henüz verilemedi.!

 

2004 MAHALLİ SEÇİMLERİNİ AK PARTİ AKSARAY’DA NEVZAT PALTA’NIN TRENE KAVUŞTURULACAĞI VAADİYLE KAZANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

     Şehirlerin atası, tarihte kurulan tüm medeniyetlerin en önemli merkezi, ilimin ve teknolojinin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin şehri, üç semavi dinin merkezi, ülkemizin olduğu gibi dünya’nın da nadir şehirlerinden, Selçuklunun Şanlı Başkenti Aksaray’ımızın olmaz ise olmazı olan birinci meselesi 10 yıldır 4 defa tekrarlanan Tren’e kavuşturulması müjdesinin gerçekleştirilmesidir.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AK PARTİ’NİN 2009 MAHALLİ SEÇİMLERİNDEKİ VAADİDE YİNE 2004’DEKİ GİBİ AKSARAY’IN TREN’E KAVUŞTURULMASIYDI!!!

  2004 Mahalli Seçimleri için Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcılığından istifa ederek Aksaray Belediye Başkan adayı olan Nevzat Palta’nın ve onu aday yapan Ak Parti’nin o seçimdeki vaadi Aksaray’ın trene kavuşturulmasıydı.!!!

    Bunun için o zamanın bakanı günümüzün ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek’te Hükümet meydanındaki mitingde  bu konuda söz verdi.!!!

     Devlet Demir Yolları Genel Müdür’ü de Ankara-Aksaray tren yolu projesiyle gelerek bunu medya mensuplarıyla paylaşmıştı.!!!

 2009 Mahalli seçimlerinde’de Ak Partinin ve adayı Nevzat Palta’nın bu seçimlerdeki vaad’ide 2004’deki gibi Aksaray’ın trene kavuşturulmasıydı.!!!

18 ARALIK 2010 DA ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM” AKSARAY-ULUKIŞLA”ARASI TREN HATTI  SÖZÜNÜ VERDİ!!!

  2007 Yılından itibaren Ali Genç tarafından gazetelerimizdeki köşe yazılarında ve yaptığı özel haberlerle konunun devamlı gündemde tutulmasının yanında Meslek Odaları ve STK lar nezdindeki bu konudaki ısrarlı,istikrarlı ve samimi girişimlerin sonucunda Meslek Odaları ve STK yetkilileri bilinçlendirildi.

    Bu bilinçle Aksaray’ı ziyaret ederken bilgilendirilip ikna edilen dönemin Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,şu anki Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım 18 Aralık 2010’da Aksaray Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda ve Organize Sanayi Bölgesinde görüştüğü iş adamlarına Aksaray-Ulukışla arası tren hattının yapılması sözünü verdi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2011 GENEL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ÜÇÜNCÜ VEKİLLİĞİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN 26 MAYIS’DA VERDİĞİ TREN MÜJDESİYLE VE BU HATTI BAŞLATMA TALİMATIYLA ALDI!!!!!!!!!!!

            2011 Genel seçimleri öncesi Ak Parti Aksaray mitinginin yapılacağı 26 Mayıs gününden önce ilimizin iki gazeteciler cemiyeti başkanları Ali Südemen ve Celil Acar tarafından tüm medya organlarına atılan ilimizin bu konudaki ortak görüşünü belirten haber 12 gazetenin 10’unda mitingin yapıldığı gün manşetten yayınlandı.

   Bu yayın yapıldığı gün katıldığı Aksaray   mitinginde Başbakan Erdoğan tarafından hem Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat /Yerköy hattının müjdesi,hemde bu projeye başlanması talimatını verdi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 AKSARAY’LILAR 10 YIL’DIR NEVZAT  PALTA’NIN,4 YILDIR BAKAN YILDIRIM’IN VE 2 YIL 10 AYDIRDA BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN VERDİĞİ TREN SÖZÜNÜN İHALESİNİN VE TEMEL ATMA GÜNÜNÜN MEJDESİNİN BU GÜN VERİLMESİNİ BEKLİYOR!!!

    Ak Parti hükümetleri tarafından son 12 yılda ülkemiz genelindeki başarılarıyla 10 sene önce verilen sözün gerçekleştirilememesini bağdaştıramadıklarını belirten hemşerilerimiz Başbakan Erdoğan’a seslenerek ”Bu gün bu meydanda tren hattımızın ihalesinin ve temel atma tarihinin açıklanmasının müjdesini sizden bekliyoruz.”dediler.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKSARAYA TREN’İ GETİRMEK İANE DEĞİL!BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN!!!,ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM’IN!!! BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT PALTA’YLA AK PARTİNİN  VADESİ ÇOKTAN DOLAN BORCUDUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Aksaray’la birlikte Ortaköy ilçemizi ve Kırşehir ili’ni Demir yolları hatlarına bağlayacak olan bu hat özelde bu iki ilimizi ilgilendirirken genel olarak ise ülkemiz ekonomisine çok yönlü büyük katkılar sağlayacak olan bu tren hattına başlanılması iane olmayıp aksine Ak Partinin 10 yıllık vadesi dolan borcudur.

AKSARAY’IN İKİNCİ OLMAZ İSE OLMAZ BEKLENTİSİ E.90 DUBLE KARA YOLUNA YETERLİ SAYIDA VE GENİŞLİKTE ALT GEÇİTLERİDE OLAN YENİ ŞERİTLERİN İLAVE EDİLMESİDİR!!!!!!!!

    Ankara-Adana otobanın bitmek üzere olduğunu da belirten hemşerilerimiz oto banın açılmasından sonra Aksaray’ın can damarı olan E.90 karayolunun cazibesini tamamen yitireceğini bununda Başbakan Erdoğan’ın müjdesiyle önlenmesini dilediler.

    Bu konuda Başbakan Erdoğan’a  çağrıda bulunan hemşerilerimiz ”Yapılan araştırmalarda tarih boyunca eski dünyanın en önemli kavşaklarında bulunan Aksaray’ımız coğrafi konumuyla yüzlerce asır yeryüzünün merkezi konumundaydı.!

     Tarihçilerin verdikleri bilgiye göre İpek Yolu üstündeki Selçuklunun başkentiyken 20-30 bin hane yani 150 ila 200 bin nüfusu olan Aksaray Süveyş Kanalının açılmasından sonra tren hatlarının da dışında kalınca düştüğü körfez konumundan dolayı cazibesini kaybettiğinden nüfusu 200 Binlerden 3500’e kadar gerilemiş.(*)

 AKSARAY’IN YENİDEN MERKEZ OLMASINI MİLLETİN BİRİNCİ ADAMI ADNAN MENDERS’İN ANADOLUYU YOL AĞLARIYLA ÖRDÜRMESİYLE SAĞLANDI!!!!!!!    

      Demir yollarının ve motorlu kara taşıtlarının yaygınlaşmasına bağlı olarak deve ve diğer yük hayvanlarıyla yapılan taşımacılığında bitmesiyle merkezi özelliğini kaybeden Aksaray’ın yeniden merkezi konuma gelmesi ancak Şehit Başbakan ve Milletin 1. Adamı Adnan Menderes’in ülkemizi kara yolları ağlarıyla örmesinden sonra mümkün olmuştu.!!!!!!!!!!!!!!!

     Bilindiği gibi Türkiye sathının Sultan Abdul Hamit’ten sonra merhum Başbakan Adnan Menderes hükümetleri tarafından kara yolları ağıyla ördürülmesiyle Aksaray’ın E.90 kara yolunun ve Antalya-Samsun yolunun kavşağı durumuna gelmesinin yanında gurbetçilerimiz inde katkılarıyla tam olmasa da çeyrek asırlık bir zaman içinde yeniden eski konumumuza yaklaştık.

OTO BAN’LA TARİH YENİDEN TEKERRÜR ETMESİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Demir Yolları talihsizliğinde olduğu gibi baypas edildiğimiz ve inşaatı hızla devam eden Ankara-Adana otobanının hizmete açılmasıyla, sürücüler tarafından normal yollara göre daha güvenli olan otoban tercih edileceğinden yine körfez konumuna düşeceğiz.!!!

    Otoban’ın hizmete açılmasından sonra Aksaray’la birlikte Konya’nın Kulu,Cihanbeyli ve Ereğli,Niğde’nin Altunhisar ve Ulukışla ilçeleriyle Ankara’nın Şerefli Koçhisar ve Evren(Çıkınağıl) ilçelerinin yeniden körfez konumuna düşmemesi şimdiden alınacak kararlar ve bu karaların uygulanmasıyla mümkündür.

     Eğerki Aksaray’la birlikte Kulu,Cihanbeyli,Şerefli Koçhisar,Altunhisar,Ereğli ve Ulukışla’nın kurtarılması veya otobanın zararının milimize edilmesi çalışmalarına şimdiden  başlanmaz ise tarih yeniden tekerrür edecek.!!!

TARİHİN TEKERRÜRÜ ANCAK E.90 KARA YOLUNUN GEÇTİĞİ YERLER’LE MÜCAVİR ALANLARINDA YETERLİ SAYI, GENİŞLİK VE YÜKSEKLİKTE ALT GEÇİTLERİDE OLAN BİR’ER ŞERİTİN İLAVE EDİLMESİYLE ÖNLENEBİLİR!!!!

   Aksaray’ın Aksaray’la birlikte Kulu,Cihanbeyli,Şerefli Koçhisar,Altunhisar,Ereğli ve Ulukışla’nın otobanın etkisinden en az şekilde zarar görmesinin  tek ve olmaz ise olmaz çaresi E.90’ın kestirme olma avantajının da yeni avantajlarla arttırılmasıyla mümkündür.!!!!!!!!!!!!!

    Bu yerleşim yerlerinin gelecekte karşılaşmaları kesin olan olumsuzluklardan kurtulmasının tek ve olmaz ise olmaz çaresi Başbakan Erdoğan’ın vereceği müjdede.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILAN 17000 KM’LİK DUBLE YOLLARIN İLK STARTININ VERİLDİĞİ AKSARAY’IN İSTİKBALİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN YENİ ŞERİTLER’LE CAZİBESİNİN ARTTIRILMASINI SAĞLAYACAK MÜJDESİNDE!!!!!

     E.90’ın geçtiği güzergahlarda bulunan ilçelerin mağduriyetinin en aza indirilebilmesi için Ak Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilen 17000 km’lik duble yolların startının dönemin Başbakanı Abdullah Gül tarafından ilk defa verildiği yeri olan Aksaray’ında bundan etkilenmemesi Başbakan Erdoğan’ın müjdesine bağlı.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bu gün verilecek müjdeyle E.90 duble kara yoluna  ilk etapta birer yeni şeridin ilave edilmesi ve bu yeni şeritler yapılırken yolun geçtiği tüm yerleşim birimlerinin içine ve mücavir alanlarına yolda seyreden trafiğin kesilmesini önleyerek seyir güvenliğinin arttırılmasının sağlanması için yolun altından yeterli sayıda insan,hayvan ve  akla gelebilecek tüm yüklerin geçirilebileceği genişlik ve yükseklikte  tüm hava şartlarında ulaşımı kesintisiz sağlayacak alt geçitler yapılmalı.

     Bu yapılırsa yola insanlar, hayvanlar ile yolun karşısına taşınacak yüklerle,karşıya geçmesi gereken hayvanlarla traktörlerde çıkmayacağından seyirde kesintisiz olarak sağlanabileceğinden sürücüler tarafından tercih oranı arttırılır.

     Başbakan Erdoğan’ın bu gün bu konuda vereceği müjde bu olumsuzlukları tamamen ortadan kaldırır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HEMŞERİLERİMİZİN BAŞBAKAN’DAN İSTEDEİĞİ ÜÇÜNCÜ İSTEK İSE SAĞLIK BAKANIN İMZASINDA BEKLEYEN TIP FAKÜLTEMİZİN AÇILMASI MEJDESİ!!!

      Başbakan Erdoğan’a ve Ak parti Hükümetleri tarafından 12 yılda Türkiye genelinde sağlanan hizmet destanları için teşekkür eden hemşerilerimiz direk ve dolaylı olarak 1 Milyon 800 bin kişinin can güvenliğini ilgilendiren Aksaray Tıp Fakültesi dosyasının Sağlık Bakanına imzalatılması müjdesini de bekliyorlar.

    1 Milyon 800 Bin kişiyi ilgilendiren Tıp Fakültesinin  günümüzün Aksaray Milletvekilleri  Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz’le 2002-2007 dönemi Milletvekillerinden Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar tarafından Aksaray Üniversitesinin kurucu rektörü Profesör Dr. Necdet Sağlam’la birlikte Hacettepe Tıp Fakültesinde Aksaray Tıp Fakültesinin alt yapısı oluşturulmuştu.

   Üniversite senatosunda alınan karar’ın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olumlu görüş bildirilmesinden sonra Sağlık Bakanlığına gönderilmişti.

    Bakanlıktan gelen uzman heyet tarafından Aksaray Sağlık Kompleksinde yapılan incelemede burasının kurulacak Fakültenin öğrencilerinin eğitimine uygun olduğu,ihtiyacı karşılayacağı rapor ununda eklenerek Sağlık Bakanlığına gönderilmişti.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bu dosya tekamül ettirildiğinde şu anda Tıp Fakültesini açan Kırşehir ile Kırıkkale başta olmak üzere bu fakülteye kavuşan diğer üniversitelerin hiç birisinin dosyasının bile olmadığını belirten hemşerilerimiz” Başbakan Erdoğan her vesileyle dile getirdiği Kanuni Sultan Süleyman’ın ”Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.”sözünün gereği tıp 1.80.0000 kişinin can güvenliği için Tıp fakültemizin sözünü de vermesini diliyoruz” dediler.( Ali GENÇ)

 

(*) Aksaray’ın bir zamanlar 20 ila 30 Bin hanelik yeri olduğu 13 Ekim 1920’de ilk ilçelik esaretinden Atatürk’ün teklifiyle kurtulması sağlanan 40 Nolu kanun Büyük Millet Meclisinde(BMM) kabul edildiği gün yapılan konuşmada Kütahya milletvekili Besim Atalay tarafından belirtiliyor.

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli