Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Baro Başkanı Levent Bozkurt’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Baro Başkanı Levent Bozkurt’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

“Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.” Mustafa Kemal ATATÜRK (05.02.1924, İzmir)

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. BOZKURT mesajında şu ifadeler yer verdi.10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleğin icrası ve ifasına emek veren yazılı işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54.yılını kutlamaktayız.

İnsanların, dünya kurulduğundan bu yana bilgi öğrenme açlığı asırlardır süre gelen bir olgudur. Çevremizde ve dünyada olan biteni öğrenme ve hepsinden önemlisi bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır.

Demokrasinin temel yapı taşlarından birisi olan basın, yaptığı doğru, tarafsız, ilkeli ve seviyeli haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak bir köprü vazifesi kurmakla beraber aynı zamanda demokrasinin yaşanıp, gelişmesi ve korunması için ulvi bir görev üstlenmişlerdir.

Çalışan gazetecilerimiz, kamuoyunun haber alma hakkına katkı sunmak adına canları pahasına büyük özveri ve emekle, fedakarca, gece – gündüz demeden, herkesin can ve mal derdine düştüğü, savaşta, depremde ve her türlü afetlerde, çatışma ortamlarında bile bu kadar zor ve meşakkatli görevi en güzel şekilde yapmanın kaygısı ve sorumluluğu içindedirler.

İnsanların ortak sesi, gözü, kulağı, olan toplumun vicdan ve duygularına tercüman olan mesleğin çilesini, emeğini ve yükünü çeken, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazan basın çalışanlarımız mesleki yıpranmayı da fazlası ile yaşamaktadırlar.

Gerektiğinde toplumun haklarını savunarak gündemi belirleyen, yakın ve uzak çevremizde meydana gelen olayları, halka ulaştırmada önemli bir misyonu üstlenen basın mensuplarının çalışma koşulları kolaylaştırılarak, ekonomik ve sosyal imkânlar yönüyle de hak ettikleri yere gelmelidirler. Yapılacak kanun ve düzenlemeler ile çağdaş medyanın alt yapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Baromuz adına radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonlarımız başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan, ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, mesleklerini fedakârlık, azim ve kararlılıkla sürdüren, gerçekleri gözler önüne seren, her türlü koşulda mesai mefhumu gözetmeden zorluklara göğüs gererek, özveriyle çalışıp bilgi paylaşımını sağlayan Aksaray’ımızın kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli