Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Bakanlığın verdiği süre doluyor! Sağlık çalışanları 1 yıl daha uzatma bekliyor

Bakanlığın verdiği süre doluyor! Sağlık çalışanları 1 yıl daha uzatma bekliyor

Bakanlığın verdiği süre doluyor! Sağlık çalışanları 1 yıl daha uzatma bekliyor

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir; yaşanan felaketin ardından 9 ay geçti. Ancak yaralar halen sarılmaya devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - 6 Şubat depreminde binlerce kayıp, yıkım ve acı yaşandı. Aile Hekimleri ve Aile sağlığı çalışanlarının büyük bir bölümü aile kayıplarına, yıkılan ASM’lerine ve evlerine rağmen görevlerine güç koşullarda da olsa aksatmadan devam ettiler.

4 Nisan 2023' te Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, “Sözleşmeli Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarının ödemelerinde, kayıtlı kişiler için ödenecek ücret tarama ve takip katsayısı ile teşvik ödemeleri her biri ayrı ayrı hesaplanarak genel hayata etkili afet durumundan önceki aya ait aylık ücretlerinden az olmamak üzere ödeme yapılır” denilmiştir. İlk olarak 6 aylık süre için belirlenen bu uygulama, 3 ay daha uzatılmış, 6 Kasım tarihinde sona ermesi planlanmıştır. Yaraları sarmaya yetmese de, yönetmeliğin 1 yıl daha uzatılması deprem bölgelerinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının hayatlarını kolaylaştıracağını” belirtti.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, "Deprem bölgelerinde nüfus konusunda ciddi bir değişim yaşanmıştır. On binlerce kişi vefat etmiş, binlerce kişi ise başka şehirlere ya da daha şehrin daha güvenli bölgelerine göç etmek zorunda kalmıştır. Deprem bölgesindeki kayıp vatandaşların sisteme işlenmesi ile durum daha karmaşık bir hal alacaktır. Halen birçok ASM konteynerlarda hizmet vermektedir.  Bölgede yaşayanlar için hem psikolojik hem de yaşamsal koşulların normale dönmesi için daha uzun bir zamana ihtiyaç var.  Bu nedenle Sağlık Bakanlığının ivedi bir şekilde yönetmelik süresini uzatmasını talep ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta aile hekimi olarak görev yapan AHESEN Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Güçkıran ise;  “Buradaki fiziki durumların normale dönmesi düşünülenden çok daha uzun sürecek.  Ağır hasarlı ASM’ler ve yıkılan ASM’ler konteynerlarda, zor koşullarda hizmet vermeye çalışıyor. Hayatta kalan vatandaşlarımızın, meslektaşlarımın ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadıkları travma ise bir ömür sürecek büyüklükte. Durum böyle iken bir de geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalmak durumu daha büyük bir zora sokuyor. Bizler güçlü olmaya çalışarak görevimize devam ediyoruz. Bakanlığımızın da bizleri bu konuda desteklemesini bekliyoruz” dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu