Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Bakan Mehmet Özhaseki açılış ve temel atma töreni için Aksaray'a geldi

Bakan Mehmet Özhaseki açılış ve temel atma töreni için Aksaray

Bakan Mehmet Özhaseki açılış ve temel atma töreni için Aksaray'a geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki temel atma törenleri ve bir dizi ziyaret için geldiği Aksaray’da Türkiye’nin deprem gerçeğini gündeme taşıdı. Türkiye’de her an bir deprem olabileceğini belirten Bakan Özhaseki, “Her an 5-6 buralarda deprem olabilir, ne yapıyorsak bu gerçekliği bilerek hareket etmek durumundayız” dedi.
Türkiye topraklarının dezavantajları da var. Bu da depremsellik arkadaşlar. Şu anda bile hareketli fay sayısı 500’ün üzerinde. Tespit edilememiş fay hatları da olduğu için söylüyorum. Yoksa 480 küsur falan diyor bilim damları. Bunun manası şu. Doğru, belli bölgelerden yüz yıllar boyunca faylar kırıldı ve dışarıya vurduğu için enerji kuzey, Doğu Anadolu fay hattı gibi, ege bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli, her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem ürete bilecek bölgeler var. En emin bölgeler buralar gözüküyor. Ama böyle diyerek hiç kimse binasını, en ufak yapacağı bir müştemilatını bile sıradan yapmasın lütfen. Her an 5-6 buralarda deprem olabilir. O yüzden ne yapıyorsak bu gerçekliği bilerek hareket etmek durumundayız. Eğer bunu yapmaz da cami yaparken rastgele emekli abilerin yaptırdığı, mühendisliğe dayanmadan, bilim adamlarına dayanmadan yaptırırsak emin olun sevap olmaz. Çünkü yarın bir gün yıkılır da altında insanlar kalır. Evimizi yaptırıp da ‘Allah büyük’ falan dilerek işin altından çıkamayız. Amenna, Allah büyük, diyecek hiçbir şey yok. İstese her yerde korur. Ama bir de işin realitesi var. Son yüz yılda bu ülkenin denizlerinde ve karasında meydana gelen deprek sayısı  231 arkadaşlar. 6 ve üzerinde olan depremler. Bakın aşağısını saymıyorum. Burada, Orta Anadolu’da olan depremleri hiç saymıyorum. Yıkıcı deprem sayısı. 130 bin insanımızı kaybetmişiz. Binlerce binalar yıkılmış. Son Kahramanmaraş depreminde bile 850 bin bağımsız birim yıkıldı. Maddi zarar 104 Milyar Dolar. Biz bunları bilerek hareket edeceğiz. Kaçak yapı da belediyeyle kavga etmeyeceğiz. ‘Gözünü yom, ne var ki?’ demeyeceğiz. ‘Bir kat daha at, ne var ki? Ne olur bir şey olmaz’ demeyeceğiz. Kendimiz için bunu demeyeceğiz. Ülkeye de zararı oluyor. Bu ülkenin de böyle bir gerçekliği var. Bunu bilerek hareket gediyoruz. Bir taraftan da bir türlü ne hikmettir bilmiyorum. Fitne odakları bitmek bilmiyor.

“22 yılda yapılanlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin birkaç misli”
Türkiye’de 22 yıl boyunca çok ciddi yatırım ve gelişmeler sağlandığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, “50 yıldır süren bir mücadele var. Bir taraftan ülkeyi bölmek için ırkçı bir mücadele, bir taraftan FETÖ diye bir ahlaksız çıktı şizofren birçok insanın çoluğunu çocuğunu kandırdı oradan bir mücadele. Bir taraftan DHKPC diye bir örgüt, İŞİD gibi bir örgüt bitmek bilmiyor ki. Ama bunları destekleyen ülkeler aynı ülkeler. Başta okyanus ötesi ülke, Avrupa Birliği’nde dost gibi görünen ama bize, tarihimize karşı olan, medeniyetimize karşı olan, yaşadığımız bu inancımızdan dolayı hayat tarzımıza karşı olan, zamanında üstlendiğimiz, bizim coğrafyamıza liderlik ettiğimiz o, ‘Tam bir daha olmasın’ diyen ülkelerin hepsi destek veriyorlar. Şimdi Suriye topraklarında, Irak topraklarında ülkemizin dışında PKK’lıları eğitenler kimler acaba bir düşünün. Onlara lojistik, silah desteği veren, teknoloji desteği verenler kimler arkadaşlar? bunlar. Bunlarla da büyük bir mücadele sürdürmeye devam ediyoruz. Ama biliyoruz ki hayat bir mücadele. Geçmiş Cumhuriyet tarihi boyunca, 80 yıl boyunca yapılanları şuraya bir dizelim, birde 22 yıl boyunca yapılanları dizelim. Emin olun 22 yılda yapılanlar onun birkaç misli fazladır. Enerji alanında mı dersiniz, sağlık, ulaşımda mı dersiniz, hangi alanda derseniz. Şimdi bile yüzlerce aklıma iş geliyor söylesem saatler geçer. Gece saat 3’te 4’de hastaneye gidip ilaç yazdırmak için beklediğimizi hatırlarım ben” dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu