Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Gökyüzüne Türk’ün imzasını birlikte atmaya devam edeceğiz dedi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Gökyüzüne Türk’ün imzasını birlikte atmaya devam edeceğiz dedi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Gökyüzüne Türk’ün imzasını birlikte atmaya devam edeceğiz dedi.

TEKNOFEST 2023 roket yarışmaları Aksaray’da tüm heyecanıyla devam ederken bugünkü atışlara katılan Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Gökyüzüne Türk’ün imzasını birlikte atmaya devam edeceğiz” dedi.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket Yarışması, Aksaray Tuz Gölü alanında devam ediyor. Tuz Gölü alanında gerçekleştirilen roket atışlarına bugün Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen yarışmada 1 yıl boyunca çalışma yapan gençlerin roketleri gökyüzüyle buluştu. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada yarışmacı takımları protokol üyeleriyle birlikte gezen Bakan Kacır ve Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar gençlerin heyecanlarına ortak oldu. 
Yarıymaya katılımların her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten Bakan Kacır, “Roket yarışmasında yıldan yıla artan bir ilgi ve katılıma şahitlik ettik. İlk yılımızda 156 takım roket yarışmas4na başvurmuşken bu yıl bin 98 takım bu yarışta bende varım dedi. Bu rakamlar yıldan yıla artan bu ilgi şüphesiz yüksek teknolojiye yönelik toplumumuzda oluşan alakanın bir göstergesidir. Dünyayı değiştiren işlerin yolunun yüksek teknolojiden geçtiğini en iyi gençlerimiz biliyor. Yeniliklere en erken gençlerimiz adapte oluyor, gençlerimiz sahip çıkıyor ve yenilikleri yine geleceğe gençlerimiz taşıyor. Aynı zamanda bütün dünyada bu yenilikleri gençlerimiz ortaya çıkarıyor. Gençlerin kurdukları, dahil oldukları teknoloji takımları bütün bu yeniliklere imza atıyor. Elbette küresel düzeyde yüksek teknolojiye artan ilgiyle birlikte bu rakamları açıklamak mümkün olabilirdi. Ancak Türkiye’de yaşanan bütün dünyanın da ötesinde bir şey. Yani, yarışmalarımıza olan katılımlar, TEKNOFEST’lere gelen milyonları sadece yüksek teknolojiye olan ilgiyle açıklamak mümkün değil. Dünyada eşi benzeri olmayan bir işi eşi benzeri olmayan bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Her yıl bir kez daha dünya rekorlarına imza atıyoruz. Bu ancak Türk Milleti’nin yüreğindeki tam bağımsızlık sevdasıyla açıklanabilir. Bu ancak Türk gençliğinin yitik sevdasıyla buluşmasının heyecanıyla açıklanabilir. Bu ancak, semalarında bol yıldızlı değil, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma iddiasıyla açıklanabilir. Allah’ın izniyle biz milli teknoloji hamlesi yolculuğunda gençlerimizle omuz omuza vermeye, sırt sırta bu yolda yürümeye devam edeceğiz. İnşallah birlikte nice rekorlara imza atacak, gökyüzüne hep birlikte Türk’ün imzasını birlikte atmaya devam edeceğiz” dedi.
Yarışmaya, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu