Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Bakan Veysel Eroğlu Aksaray´da 4 tesisin temelini attı

Bakan Veysel Eroğlu Aksaray´da 4 tesisin temelini attı

Bakan Veysel Eroğlu Aksaray´da 4 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aksaray´da düzenlenen merasimde 4 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 4 tesisin toplam yatırım bedeli 350 milyon lirayı buluyor.

 Aksaray Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Aksaray´a ayrı bir gönül bağım var. Bugün ecdadın emaneti olan Aksaray´da olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlerin fahri hemşehrisi olarak bugün buraya 4 tesisin temel atması için geldik. Üzerimde iki selam var, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın sizlere selamlarını getirdim. Biz Organize Sanayi Bölgesi olarak buraya çok çaba sarf ediyoruz. Aksaray su açısından fakir bir ilimiz. O yüzden suyu tasarruflu kullanacağız, damlama yağmurlama sistemine geçeceğiz. Bugün Ecevit Sulamasının yapılması için de talimat verdim. Mamasın Barajı´nın sulamasını da kapalı modern sisteme geçireceğiz. İçme suyu meselesine gelince onu da bir an önce yapıp hizmete alacağız inşallah. Maliyeti ne olursa olsun projeyi hazırlayın dedim. Bizzat ben ilgileneceğim bu işle. Aksaray 2060 yılına kadar menba kalitesinde su içsin istiyoruz. Aksaray orman varlığı açısından zayıf bir durumda. Bizde ağaç olmazsa hayat olmaz dedik ve çalıştık. Mera alanlarını ve kullanılmayan boş yerleri ağaçlandıracağız. Aksaray´ı hep beraber çiçek gibi yapacağız. Büyük bir seferberlik başlattık. Bu yıl 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız.

Bugün Türkiye´de istikrar varsa Aksaray´ın bunda büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Aksaraylı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz´da hain darbe girişiminde Aksaray dimdik ayakta durdu, darbeye geçit yok dedi. O gece burada bütün meydanlar doluydu, sizlerle gurur duyuyoruz. 30 yıl boyunca Türkiye´yi içinden yıkalım diye plan yapmışlar. Allaha şükür milletimiz uyandı artık ve planlar altüst oldu. 80 milyon vatandaşımızın dirayeti sayesinde darbe girişimi engellendi. Ben her yıl 81 ili geziyorum. Ama Aksaray için elimiz dolu şekilde iki defa gelmemiz lazım. Aksaray için gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.? dedi.

Aksaray´a 6 Yatırım Müjdesi

Aksaraylı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu ?Aksaray´a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Aksaraylı hemşerilerime 6 yatırımın müjdesini veriyorum. İçme suyu tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma ile orman köylülerine kredi verilmesinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 112 milyon lirayı buluyor. Aksaray bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.? diye konuştu.

Aksaray´a Son 6 Yılda 564 Milyon TL´lik 48 Müjde

Aksaray´a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ?8 Kasım 2012, 22 Ağustos 2013, 22 Temmuz 2014 ve 26 Kasım 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Aksaray´a toplam 452 milyon TL´lik 42 müjde vermiştim. Bugün ki 112 milyon lira yatırım bedeline sahip 6 müjde ile son 6 yılda Aksaraylılara toplam 564 milyon TL´lik 48 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız? değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 4 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 1 adet arıtma tesisi, 1 adet sulama yenileme işi, 1 adet taşkın koruma tesisi, 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 350 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan içme suyu arıtma tesisi ile günde 34 bin 560 metreküp içme suyu arıtılacak. Böylece bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacı garanti altına alınmış olacak. Ayrıca 216 bin 400 dekar alanın sulama şebekesi yenilenecek. 2 adet yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ormancılık projeleri ile de Aksaray´da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu´nun Aksaray´da düzenlediği merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de Orköy sertifikası ve 5 köy muhtarlığına yangın söndürme tankeri verildi.



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,08
  • EURO

    34,60% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2390,15% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı