Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Bakan ve Genel Müdür´den Teminat;Tren Yolu´nun İhalesi 2017 de

Bakan ve Genel Müdür´den Teminat;Tren Yolu´nun İhalesi 2017 de

Bakan ve Genel Müdür´den Teminat;Tren Yolu´nun İhalesi 2017 de

Milletvekillerimizin görüştükleri Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve DDY Genel Müdürü İsa Apaydın tarafından %60´ı tamamlanan İstikbalimizin 1. Olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla Demir Yolu hattının Etüt Projesi biter bitmez yapım ihalesinin yapılması teminatı aldılar.

Aksaray´ın istikbalinin 1. olmazsa olmazı olan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından 18 Aralık 2010´da verdiği sözle start verilen 2013 yılında ÇED projesi tamamlanan bu senenin14 Nisan günü ise  başlanan Etüt projesinin çiziminin %60 tamamlanan Aksaray-Ulukışla tren hattının  ihalesinin 2017 de yapılması konusunda Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve DDY Genel Müdürü İsa Apaydın tarafından ilimiz milletvekilleri Ak  Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile 25. dönem milletvekili Nevzat Palta´ya teminat verildi.

   Konuyla ilgili olarak bilgi veren Milletvekili Mustafa Serdengeçti ?İlknur Hanım ve Cengiz Bey´le Başbakanla görüştükten sonra kendisine ilettiğimiz Aksaray-Ulukışla Tren hattımız başta olmak üzere diğer meselelerimizin takibini aralıksız olarak sürdürüyoruz.

   Bu çerçevede Aksaray-Ulukışla tren hattımız için görüştüğümüz Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve DDY´ye Genel Müdürü İsa Apaydın çizimi  aralıksız olarak devam eden Etüt projenin mümkün olan en kısa zamanda tamamlanacağını!!!

   Projenin tamamlanmasından sonra hattın ihalesine çıkılacağını ve bu konuda gerekli kaynağın bütçede olacağını belirttiler.

   Bizde yine  vekil arkadaşlarımızla bu ve diğer meselelerimizi sonuçlandırılıncaya kadar aralıksız olarak takip etmeye devam edeceğiz.?dedi.

    İlimiz milletvekillerinin konuları aralıksız olarak takip ettiklerini belirten 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25.dönem Milletvekili Nevzat Palta? Vekillerimiz Ak Parti Grup başkanı İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´ye bu  birlikte samimim şekilde sürdürdükleri çalışmaları için teşekkür ederim.

    Bende bir eski Demiryolcu ve Ulaştırma Bakanlığı mensubuyum.

  Birde  bu konuda Aksaray´a verilmiş bir sözü olan bir hemşeriniz olarak başta Aksaray-Ulukışla tren hattımız olmak üzere  genelde Ulaştırma Bakanlığı,özelde ise DDY´de ilimizle ilgili konuları vekillerimizle birlikte gibi takip ediyorum.

    Mesai arkadaşım olan ve  dostluğumuz devam eden DDY Genel Müdürü İsa Beyle ise bu konuda sık,sık projenin aşamaları ve birlikte neleri yapabileceğimiz görüşüyorum.

  Bana bu konuda verilen bilgide %60 tamamlanan projenin en kısa zamanda bitirilmesi için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği ve biter bitmez  ise yapım ihalesine çıkılacağını belirtti.?dedi.(Haber ve Fotoğraflar Ali Genç)

 



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli