Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Bakan Eroğlu;Başkanımız Aksaray´a güzel eserler kazandırıyor

Bakan Eroğlu;Başkanımız Aksaray´a güzel eserler kazandırıyor

Bakan Eroğlu;Başkanımız Aksaray´a güzel eserler kazandırıyor

Aralarında DSİ ?Aksaray Belediyesi İşbirliği ile yapılmakta olan tesislerden ?Ultrafiltrasyon Ters Ozmoz İleri Seviye İçme Suyu Arıtma Tesisi? ve ?Mamasın Barajı Su Alma Yapısının Yenilenmesi ?projesinin de yer aldığı toplam değeri 350 milyon TL olan yatırımların temelini atmak üzere Aksaray´a gelen,Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı makamında ziyaret etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, daha önceki ziyaretinde Fahri Hemşerilik beratı verdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´na içme suyu projeleri başta olmak üzere şehre kazandırmayı hedeflediği birçok proje hakkında bilgi verdi.

Başkan Yazgı ? Bugün bizim için tarihi bir gün. Fahri hemşerimiz olan Sayın Bakanımızı Aksaray´ımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 3 Yıl önce göreve başladığımız zaman Aksaray´ımızın su ile ilgili problemlerini Sayın Vekilimle beraber ilettiğim andan itibaren Sayın Bakanımız sorunun çözümü için talimatlarını verdiler. Bu talimatlar neticesinde de  şehrimizde şu anda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.?dedi.

Başkan Yazgı ? Bizler hem DSİ ile hemde sizlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde belediye olarak elimizden gelen bütün destekleri ve gayretleri göstererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aksaray´ımızın suyla ilgili kısa,orta ve uzun vadede çözümleri vardı. Kısa vadede keson kuyuları ile çalışmamızı ilk etapta gerçekleştirmiştik. Ardından 6 tane su kuyusunun açılması ve bu suyu isale hatları ile beraber şehrimize gelmesi, depo ve arıtma tesislerinin yapılması gayet güzel bir şekilde devam ediyor? dedi.

26.11.2016 da Aksaray´ımıza geldiğinizde meydanda temel attığınızda inşallah 2018´in 15 Temmuz´unda saat 16.59´da bitirileceğinin taahhüt´ünü vermiştiniz. Artıma depomuzun olduğu noktalarda ve özellikle barajda sizin buluşunuz olan ve izninizle gerçekleştirilen su alma yapısı bizim için hayati önemde bir çalışma oldu. Çünkü baraj 60 yıllık olduğu için ömrünü tamamlamış bir baraj. Suyun en kaliteli yerden alınması gerekiyor. Dolayısıyla Aksaray´ımız kaliteli, içilebilir temiz bir suya kavuşmuş olacak? dedi.

Ecemiş suyu da bizim için çok önemli. Aksaray´ın 100 yılını kurtaracak bir proje. Bu çalışma sadece Aksaray´ımızı değil, bu bölgelerde bulunan illeri ve ilçeleri de kapsıyor.Bu trilyonluk bir proje. Bu projeyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sizlerin talimatıyla inşallah gerçekleştirileceğini ve proje aşamasında olduğunu biliyoruz.Ben bu vesileyle Aksaray´ımız ve hemşerilerim adına sizler Teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında Aksaray´a yaptığı projelerden dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya övgüler yağdırarak tebrik etti.

Bakan Eroğlu ? Belediye Başkanımız Haluk Şahin gerçekten çok çalışkan ve Aksaray´a çok güzel eserler kazandıran bir başkanımız. Ben geçen sena geldiğimde de kendisini çok takdir etmiştim. Sağ olsun güzel hizmetler yapıyor. İfadelerini? kullandı.

Bakan Eroğlu ? Aksaray ve civarı ile ilgili su kaynakları çok fakir. Sulama suyu ve sanayi suyu ihtiyacı birde içme suyu ihtiyacı bunları topladığınız zaman gerçekten nüfus artıyor. Yeni su kaynaklarına ihtiyaç var. Başkan havzalardan su getirmekten başka çare yok. Onun için biz karar aldık. Ecemiş suyu ile karar aldık. Arkadaşlara talimat verdim. Artık yeter. Bu çok büyük proje denildi. 1 milyar. TL eski para ile bir katrilyonluk büyük bir yatırım. Bana kalırsa değer. Bu çok önemli inşallah projesini yapıyoruz. Bu projeyi bizzat kendim takip edeceğim. Bir program yaparak İşleri de başlatarak hepsini belli bir takvimde son tarihte bütün sistem çalışır vaziyette böyle bir planlama yapılmasını istiyorum. Muhtemelen belki 4-5 ihale yapacağız.? dedi.

   BAKAN EROĞLU ? AKSARAY´IN FAHRİ HEMŞERİSİ OLMAK BİR ŞEREFTİR?

Bakan Eroğlu ?Bende buranın fahri hemşerisiyim. Gerçekten onunla da gurur duyuyorum. Aksaray´ın fahri hemşerisi olmak bir şereftir. Aksaraylılar yiğit insanlar. Vatanını, milletini bayrağını seven insanlar. Bunu geçen sene 15 Temmuz´da gördük. Hemşerilik bağım olduğu için 15 Temmuz´da ilk baktığım yer burası oldu. Meydan dolmuştu dediler ki ? Bu alçak kanlı terör örgütüne geçit yok dediler. Göğüslerini siper ettiler. O bakımdan ben buraya Kahraman Aksaray diyorum.? Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bakan Veysel Eroğlu´na ziyaretinin anısına AKMEK´li hanımlar tarafından yapılan Hilye-i Şerifporselen boyama tablosu, Somuncu Baba Seccadesi ve Zinciriye Medresesi maketi hediye etti. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli