Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Bakan Elvan, Başkan Yazgı´yı Makamında Ziyaret Etti

Bakan Elvan, Başkan Yazgı´yı Makamında Ziyaret Etti

Bakan Elvan, Başkan Yazgı´yı Makamında Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Aksaray´a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret eden Bakan Lütfi Elvan Vali Aykut Pekmez ile görüştü. Valiliği ziyaretin ardından Bakan Elvan, beraberinde Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ile birlikte Aksaray Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı makamında ziyaret etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bakan Lütfi Elvan´a Belediyeyi ziyaretinden dolayı Teşekkür ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Yazgı yaptığı konuşmada ? Göreve başlayalı 3 yıl oldu. Bu dönem esnasında sayın milletvekillerimiz ve teşkilatımızla çok uyumlu bir şekilde çalışarak birçok projemize imza attık. Yaptığımız çalışmaların içerisinde en önemli projelerimizden bir tanesi su projesiydi. Şehrimizin en önemli sorunlarından birisi içme suyu idi. içme suyu ile ilgili yaşadığımız en büyük sıkıntılardı. Ve bizzat sayın bakanımızın Veysel Eroğlu´nun vesilesiyle değerli milletvekillerimizin katkılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz su projesi ardından esnaflarımızla beraber yaptığımız sanayi projesi. TOKİ İşbirliği ile gerçekleştirdiğimiz bir proje. Şu anda dükkânların satışları gerçekleştirildi. Mayıs Haziran gibi inşallah temellerini atacağız. Çok büyük bir dönüşüme de imza atacağız bu şekilde. Bununla beraber şehrimizin muhtelif yerlerinde yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmaları biz özellikle hem esnaflarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza ve emeklilerimize yönelik çalışmalar olmak üzere kategorilere ayırdık. Her kategoride yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak noktasında çalışmalarımız devam ediyor ?dedi.    

Başkan Yazgı ?Şehrimizin 800 km´lik bir yol ağı var. Bu yol ağındaki birçok noktayı da tamamını asfaltlamak ve altyapısı eksik olan kısımları tamamlamak suretiyle inşallah bir iki sene içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle şehrimizde artık asfalt atılmayan yer kalmayacak? ifadesini kullandı.  

Konuşmasında 16 Nisanda yapılacak referanduma da değinen Başkan Yazgı ? Burada ben özellikle şunu vurgulamak istiyorum. 16 Nisanda inşallah referandumda Aksaray´ımız inşallah çok büyük bir oy oranı ile evet diyecek. Aksaraylı hemşerilerimiz olarak daha önceki seçim tecrübelerimizde de bunu gösteriyoruz. Her zaman ilk 5´in içerisinde bulunuyoruz ?dedi.

 Başkan Yazgı, geçmiş seçim döneminden sonra yaşadıkları bir sıkıntıyı ifade ederek şu görüşlere yer verdi ?Referandumda tabi 18 madde var. Benim en çok önem verdiğim maddelerden bir tanesi artık koalisyonun olmaması. Bunun küçük bir örneğini biz şöyle yaşadık. 07 Haziran- 01 Kasım döneminde hükümetin kurulamaması nedeniyle Kalkınma Bakanlığı o zaman başka partinin mensubuydu. Tabi su projesi o zaman gündemdeydi. Kalkınma Bakanlığına biz defalarca gittiğimiz halde oradan bir türlü ödenekler çıkmamıştı. Sayın Grup Başkan Vekilimiz, Vekillerimiz ve Bakanlarımız vesilesiyle bu çalışmaya imza atıldı. Biz orada şunu fark ettik ki; tek ve güçlü bir hükümet olmak ve 5 yılda bir seçim yapılması bu işin en önemli şartlarından birisi. Çünkü Hizmet etmek için işleri çok çabuk hareket ettirmek için mutlaka sağlam ve güçlü bir iradenin olması ve bu iradenin de bizler yerel yönetim olarak bu desteği görmemiz gerekiyor ki Çok şükür su projemiz değerli vekillerimizin katkılarıyla, yine dönem bakanlarımız olan Alirıza bey ve Cenap Beyinde destekleriyle gerçekleştirilen bir proje oldu. Biz o an anladık ki; bu seçimde özellikle koalisyonun olmaması bizleri çok önemli bir noktaya getirecektir.?

Yaptıkları hizmetlerde Tarihle Geleceği buluşturacak çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Yazgı ? Diğer bir projemizde şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi ve marka şehir olması için yapılan bir çalışma.2. Kılıçaslan Selçuklu Sultanı Konya´dan sonra Aksaray´ı ikinci başkent olarak ilan etmiş. Bulunduğumuz bölgede bir saray yapmak suretiyle burayı Darü´z zafer yurdu Şehr-i Sülaha olarak isimlendirmiş ve şehrimize büyük bir önem vermiş. İmarlaşmak ve şehrin kültür faaliyetleri konusunda en önemli noktalara getirmiş. Bu nedenle göreve gelir gelmez 2. Kılıçaslanın mührünü Aksaray´ımızın sembolü yaptık. Tek başlı çift gövdeli aslan. Böylelikle hem ecdadımızı yad etmek hem de Selçuklu´nun ve Karamanoğlu´nun eserlerini tekrar gün yüzüne çıkartmak noktasında çalışmalar yaptık. Hem tarihi hem de geleceği bir arada buluşturacak çalışmalarla şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz ?dedi.  

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise Aksaray ile ilgili şunları kaydetti.

? Aksaray´da bulunmaktan ve değerli belediye başkanımız ve ekibiyle bulunmaktan çok büyük bir memnuniyet duyduğumuz ifade ediyorum. Aksaray´ın ilk belediye başkanı Kuddusi Çorakçı´dan şimdiki belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı´ya kadar bu şehre hizmet veren bütün başkanlara ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Bugün aramızda olmayan başkanlara da Allah´tan rahmet diliyorum. Aksaray sadece bir ilimiz değildir. Aksaray milletimizin Anadolu coğrafyasına vurduğu bir vatan mührüdür. Bir medeniyet mührüdür. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle de 2. Kılıçaslan´dan buyana bu milletin istikbali ve bekası için çalışan, hakka yürüyen büyüklerimizi ve şehitlerimiz minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

Ak parti hükümetleri döneminde belediye hizmetleri sadece Aksaray´ımızda değil tüm Türkiye çapında çok önemli gelişmeler sağladı. Bunun öncülüğünü de biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yapmış olduğu icraatlar diğer belediye başkanlarımız için bir örnek teşkil etti. Gerçek anlamda belediyecilik Ak parti hükümetleri döneminde başladı.

 Aksaray´ın suyla ilgili meselesi 2015 yılında yatırım programına alınarak önemli ölçüde çözüldü. Kanalizasyonla ilgili projemiz devam ediyor. İller bankası ile ilgili olarak yine 2017 yatırım programına 80 milyon lira maliyetle alındı bu proje. Aksaray´la ilgili eğitim, kültür, sağlık ve ulaşım alanındaki tüm yatırımlarımız hızla devam ediyor. Bizde merkezi hükümet olarak elimizden gelen tüm katkıyı Aksaray´a vermeye çalışıyoruz?

Yapılan görüşmelerin ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bakan Lütfi Elvan´a ziyaretinin anısı olarak, Ulu Cami, Eğri minare maketleri ve Somuncu Baba Seccadesinin yer aldığı çeşitli hediyeleri takdim etti.



Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false