Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bakan Aşçı; Devletimiz Güçlüdür, Herkese Haddini Bildirecektir

Bakan Aşçı; Devletimiz Güçlüdür, Herkese Haddini Bildirecektir

Bakan Aşçı; Devletimiz Güçlüdür, Herkese Haddini Bildirecektir

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, son zamanda artan terör olaylarına değinerek, "Bin yıldır süren bir mücadele bugün şiddetlenerek artmıştır. Devletimiz güçlüdür, herkese haddini, hukukunu tereddüt etmeksizin bildirecektir" dedi. 
Bir dizi gezi ve ziyaret için memleketi Aksaray´a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, merkeze bağıl Helvadere beldesini ziyaret etti. Belde meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Aşçı, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin çok güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Bakan Aşçı, Türkiye´nin kimsenin yoklamayı düşünemediği bir orduya sahip olduğunu vurgulayarak, "Mazlumların duası ve Allah´ın yardımı ile biz büyük olalım güçlü olalım. Niye bunu istiyoruz? Haksızlıklara, sömürüye karşı, akan Müslüman kanını durdurmak için istiyoruz. Yoksa bizim emperyalist, insanları sömürmek, onları köle yapmak gibi bir düşüncemiz bugüne kadar hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak. Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl boyunca dünyaya hükmetmiş ama hükmi yet altında bulunan hiçbir tebasını azınlık da olsa, Hristiyan da olsa sömürmemiş, onların haklarını hep teslim etmiş. İstanbul´un Fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul´u fethedip de Ayasofya´ya sığınmış olan Hristiyanlara diyor ki, ?Bundan sonra benim vatandaşımsınız, benim güvencem altındasınız. Sizin kılınıza zarar gelmeyecek. Buyurun evlerinize gidin, dininizi, ibadetinizi istediğiniz gibi yapın.´ Biz böyle bir atadan, böyle bir milletten geliyoruz. Onun için mazlumlara umut olmak için bizim güçlü olmamız lazım. Güçlü olmak için de ne lazım. Bir tane bir şey lazım. Bir, Allah´a güvenmek lazım, iki, kardeşliğimizi, birliğimizi korumamız lazım. Dışarıdan gelen fitneye, fesada, dedikoduya asla prim vermememiz lazım. Bunu sağladığımız halde, biz 1915´te tüm dünya üzerimize saldırdığında 7 düvele nasıl karşı geldik. Önce Allah´ın yardımı, sonra birlikte beraberlikte karşı geldik. 1915´de 2015´i karşılaştırdığımızda Osmanlı Devleti´nin o hali mi daha güçlü, Türkiye Cumhuriyeti´nin bu hali mi daha güçlü. Elhamdülillah, yüce Mevla´m bizi şimdi daha güçlü kılmış? diye konuştu.

"DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR, HERKESE HADDİNİ BİLDİRECEKTİR"
Bakan Aşçı, son zamanlarda artan terör olaylarına da değinerek, ?Türk ordusu şu an dünyada gıpta ile bakılan, kimsenin cesaret edip de yoklamaya düşünemediği bir orduya sahip. Şu anda Dağlıca gibi başka yerlerde yüreğimiz dağlanıyor. Ancak, bin yıldır süren bir mücadele bugün şiddetlenerek artmıştır. Devletimiz güçlüdür, herkese haddini, hukukunu tereddüt etmeksizin bildirecektir. Bundan dolayı ne Helvadere ´nin, ne Aksaray´ın, ne de başkasının şüphesi olmasın. Hükümetimiz geçici de olsa asla tereddüt etmedi, etmeyecektir. Neden, bu vatanın bağrından çıkmış insanlardan oluşmuş bir hükümet sizleri huzur içinde seçime götürürken, emniyetle ilgili, güvenlikle ilgili, ekonomiyle ilgili hangi karar alınması gerekiyorsa asla tereddüt etmedik? şeklinde konuştu.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli