Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Bahadır Yenişehiroğlu; Bu Organizasyon Alkışı Hak Ediyor

Bahadır Yenişehiroğlu;  Bu Organizasyon Alkışı Hak Ediyor

Bahadır Yenişehiroğlu; Bu Organizasyon Alkışı Hak Ediyor

Aksaray Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği 2 Kitap Fuarı´nda ünlü yazarlar okurlarıyla buluşuyor. Kitap fuarının 4. gününde yazarlar Mustafa Fırat Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Çetin, Ahmet Şimşirgil, Mehmet Ercan ve Mehmet Kahraman okurlarıyla yaptığı söyleşiden sonra kitaplarını imzaladı.

Aksaray 2. Kitap Fuarında yaklaşık 70 şair ve yazar 100´e yakın yayınevi yerini alırken her gün farklı yazarlar Aksaray´a gelerek okurlarıyla buluşuyor. Yazar ve şairler söyleşi yaptıktan sonra okurları için kitaplarını imzalıyor.

Fuarın 4. gününde Aksaraylı yazarların yanında eserleriyle tanınmış şair ve yazarlar söyleşi yaptı. İlk söyleşiyi Mustafa Fırat Gül yaptı. Söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. Ardından Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu söyleşi yaptı daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. Günün ilerleyen saatlerinde Murat Çetin, Ahmet Şimşirgil, Mehmet Ercan ve Mehmet Kahraman söyleşi gerçekleştirdiler. Ardından imza günlerinde kitaplarını okurları için imzaladı.

BAŞKAN YAZGI FUAR ALANINDAN AYRILMIYOR

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, günün belli zamanlarında fuarda yer alan yayınevleri temsilcilerini ziyaret ederek sohbet etti, beğendiği kitapları alarak okumanın öneminden bahsetti.  Ardından çocuk festivalinde gönüllerince eğlenen çocukların yanına gitti sevinçlerine ortak oldu. Çocuklar ve aileleri böyle muhteşem iki etkinlik düzenlediği için teşekkür ettiler.

Öte yandan TRT´nin sevilen dizisi Abdülhamid´in Tahsin Paşa´sı oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehiroğlu 2. Kitap günleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede;

?Bu organizasyon alkışı hak ediyor. Kitap fuarları bir şehir için çok önemli Aksaray içinde çok önemli ikincisini icra ediyoruz. Çocuk festivali açısından da ilkini icra ediyoruz.

Kitap fuarları her sene tekrarlanarak gerçekleşirse daha kadim bir hal alıyor. Daha kurumsallaşıyor. Böylelikle gençlerin edebiyatseverlerin kitapla ünsiyet kurması ve geliştirmesi bizleri daha çok sevindiriyor. Aksaray´ı kutlamak lazım yaptığı organizasyonu gayet güzel yapıyor. Öncelikli olarak bu organizasyonu gerçekleştiren emeği geçen kim varsa hepsine büyük bir alkış istiyorum. Kocaman bir alkış yapalım. Türkiye´nin önemli yazarlarını düşünürlerini entelektüellerini sizlerle buluşturuyor.? dedi

Yazar Ahmet Şimşirgil ise;

?Aksaray malumunuz olduğu üzere şehri Süleha Salihler yurdu ve bir kültür yurdu kültür memleketi geçen sene de geldim kitap fuarına. En güzel kitap fuarlarından birini bugün Aksaray´ da gördüm.

Çok kıymetli yazarlar akademisyenler entelektüeller burada Aksaraylılarla birlikte oluyor. Bunları bulabilmek bir araya getirebilmek dinleyebilmek gerçekten kolay iş değil bunu başardığı için bunu gençlerimizle Aksaraylılarla buluşturduğu için ben belediyemizi tebrik ediyorum.

Bundan sonra bu güzelliklerin artarak devam etmesini diliyorum.



Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,58% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2477,79% -0,20
  • Ç. ALTIN

    4144,26% 1,43
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli