Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

BAE Ankara Büyükelçisi Kayseri'de iş insanlarıyla buluştu

BAE Ankara Büyükelçisi Kayseri

BAE Ankara Büyükelçisi Kayseri'de iş insanlarıyla buluştu

MÜSİAD Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı kapsamında MÜSİAD'lı iş insanları ile Kayseri'de bir araya gelen BAE'nin Ankara Büyükelçisi Saeed Al Dhaheri, iki ülke ticari ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları değerlendirdi.

KAYSERİ (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diplomatik İlişkiler Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Anadolu Ekonomi Diplomasisi programının ikincisi MÜSİAD Kayseri Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Saeed Al Dhaheri'nin katılımıyla düzenlenen programda, Türkiye-BAE ticari ve kültürel ilişkilerinin yanı sıra bölgesel yatırım alanları ele alındı.

Kayseri'de düzenlenen Anadolu Ekonomi Diplomasisi programının açılış konuşmasını gerçekleştiren BAE Büyükelçisi Saeed Al Dhaheri, bölgesel iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin yapılan görüşmelerden memnuniyet duyduğunu ve bu çalışmaların iki ülke arasındaki iş insanlarına çok yardımcı olacağını vurguladı.

Bu tip programların ticari ortamı zenginleştirmek ve yatırım ortamlarını genişletmek adına da oldukça önemli olduğunu ifade eden Dhaheri, amaçlarının iki ülke arasındaki ilişkileri güvene dayalı olarak artırmak ve güzelleştirmek olduğunu söyledi.

Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Anadolu Ekonomi Diplomasisi programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD olarak yeni dönem hedefleri kapsamında ticari diplomasinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerin artıralacağını belirten Altunbaş, Kayseri’nin Türkiye ticareti için önemli bir noktada bulunduğunu ifade etti.

Kayseri’nin ticaret alanında önemli bir rol oynadığına değinen ve ihracat rakamlarının sektörel gelişmelerle beraber daha da yükseldiğini ifade eden MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ise yaptığı konuşmada, "Kayseri 2021 yılı son verilerine göre 3,6 milyar doları bulan ihracat rakamı ile büyük başarı elde etmiştir. 2021 yılında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünleri gelmektedir. İhracat yapılan ülkeler sıralamasında ise Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Irak yer almaktadır" dedi.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu