Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Avrupadaki Aksaraylılar Derneklerinden güç birliği

Avrupadaki Aksaraylılar Derneklerinden güç birliği

Avrupa da ki Aksaray dernekleri ´´Birlikten güç doğar; Sevdamız AKSARAY sulaganıyla bir araya geldiler.

Avrupadaki Aksaraylılar dernekleri  "Birlikten güç doğar Sevdamız  AKSARAY"  sulaganıyla biraraya geldiler.Almanya Aksaraylılar Derneği,Avusturya Aksaraylılar Derneği,Stutgart Aksaraylılar Derneği, Heilborn Aksaraylılar Derneği, Aksaray Gönüllüleri Almanya Platformu ve Aksarayımıza ait çesitli köy dernekleri temsilcileri katıldı.İlk olması ve kısa zamanda planmasına rağmen katılıma olan ilgi büyük memnuniyet uyandırdı.

Ev sahipliğini Stutgart Aksaray Derneğinin yaptığı Koordine toplantısı  Almanyanın Stutgart Şehrinde yapıldı.Bugüne kadar uzun yıllardır Avrupanın birçok şehrinde Aksaraylı  hemşehrilerimizin yaşamasına rağmen ; dernekleşme noktasinda yetersiz kalındığı vurgulandı. Mevcut derneklerin ise sadece köy dernekleri olup bunlarında kurulduktan sonra ilgisizlikten dolayı kısa bir süre sonra kapandığı vurgulandı.Artık avrupada kalıcı olduğumuz gerceği herkesçe kabul edilen bir olgu. Bu sebeple kültürümüzü yasatmak ve gelecek nesillere bunu tasimamiz gerek.Dernekler catisinda güc birliği yapmamız ; birlik beraberlik icinde kültür,örf ,adet ve inanc değerlerimizi yaşatmamız  ve neslimizin asimile olmasına engel olmak hepimizin baslica  görevidir.´´ denildi. Her yıl ülkemize ait diğer illerin sosyal ve yardımlaşma derneklerince Geceler düzenlenirken ; bizlerin de en yakın zamanda geniş  katılımlı ortak bir Aksaraylılar gecesi düzenlememiz gerektigi vurgulandı.

 

Avrupa Aksaray Dernekleri  Koordine toplantısında ayrıca : Aksaraydaki siyasilerin ve yöneticilerin bizleri sadece izin sezonunda ve secim dönemlerinde değil ; talep ve tavsiyelerimize her zaman gündemlerinde yer vermelerini beklediklerini ifade ettiler. Yurt dışına yapacaklari her türlü gezi, ziyaret ve sosyal projelere destek vereceklerini ve bununla ilgili kendileriyle görüşme ihtiyacı hissettiklerinde her zaman katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Avrupaya yapılacak her türlü ziyaret ve ziyaretcilere ev sahipliği yapacaklaını ve kendilerinin Avrupada çalacak bir kapılarının olduğunu bilmelerini istediklerini ifade ettiler.

 

Son dönemde Aksaray basınında kendileriyle ilgili haberlere yer verilmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren yöneticiler ; ayrica Aksarayımızın ulusal yayın yapan yayın organlarınında olmasının Aksaray a büyük tanıtım katkısı  sağladığını dile getirdiler.Bu yayın organlarının gurbetçiler tarafından memnuniyetle izlendigini ifade ettiler.

 

Avrupada faliyet gösteren bir cok Aksaray  köy dernekleri oldugunu ;bunların çesitli toplantılarla bir araya gelerek görüş  alış  verişinde bulunmalarının yararlı olacağını ifade ettiler.Yapılacak  Koordine toplantilariylada ortak sorun ve cözüm yollarinin bulunabilecegi dile getirildi.

 

 

Bir sonraki koordine toplantısının Ocak ayında Almanya Aksaraylilar Derneginin ev sahipliğinde Solingen Şehrinde yapılmasına karar verildi.Kesin tarih ve zamanın ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacağı  ifade edilirken; katılacak   bütün dernek yöneticilerine simdiden tesekkür edildi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu