Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

ATSO Üyeleri ASÜ`de yüksek lisans yapabilecek

ATSO Üyeleri ASÜ`de yüksek lisans yapabilecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. İmzalanan protokol gereği ATSO üyeleri, ASÜ’de tezsiz yüksek lisans yapabilecek.

- Temennimiz, İşbirliğinin Yeni Boyutlar Kazanması -

ATSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, üniversite ve Ticaret ve Sanayi Odalarının, bir şehrin en önemli kurumları arasında yer aldığını belirtti. Bu kurumlardan birisinin bilim, teknoloji, kültür, edebiyat ve sanat konularında şehrin gelişmesine katkıda bulunan, diğerinin ise ticaret ve sanayi dünyasının şemsiyesi konumunda olan bir kurum olduğunu söyleyen Rektör Acar, “Bu iki kurum arasında yapılacak işbirlikleri, bir şehrin gelişmesinde, kalkınmasında ve hızlı büyümesinde önemli bir dinamik rolü oynar. ATSO üyelerinin, tezsiz yüksek lisans programından yararlanmasını mümkün kılan işbirliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Temennimiz, bu işbirliğinin başka boyutlar kazanarak devam etmesidir” diye konuştu.

- Üniversiteyle İyi Bir Bağ Kurmak Son Derece Önemli -

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise üniversite ve Odanın, Aksaray’ın iki lokomotif kurumu olduğundan söz etti. Üniversiteyle iyi bir bağ kurmanın önemine, işbaşına geldikleri günden beri vurgu yaptıklarını kaydeden Koçaş, “Bu anlamda, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi için çeşitli zamanlarda bir araya geliyor, toplantılar yapıyoruz. Yüksek lisans konusu da arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda gündeme geldi. Konuyu Sayın Rektörümüze ve Hocalarımıza açtık, onlar da gereken alt yapıyı oluşturdular. İmzaladığımız bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da üniversitemizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından taraflar ilgili protokolü imzaladı. ASÜ Rektörü Acar ve ATSO Başkanı Koçaş, protokolün vücuda gelmesine katkı sağlayanlara teşekkür ettiler. 

Rektör Acar toplantının son bölümünde, ATSO’nun ihtiyaç duyduğu alanlarda, Aksaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ASÜSEM) üzerinden seminerler, eğitimler, sertifika programları yapmak arzusunda olduklarını söyleyerek, “Herhangi bir ihtiyaç hâsıl olduğunda ilk başvuru noktanız biz olursak memnun oluruz” dedi.

 

 

 



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı