Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VE MECLİS BAŞKANI TEKİN 8 MART DÜNYA KADIN GÜNÜNÜ KUTLADI

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ  VE MECLİS BAŞKANI TEKİN 8 MART DÜNYA KADIN GÜNÜNÜ KUTLADI

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VE MECLİS BAŞKANI TEKİN 8 MART DÜNYA KADIN GÜNÜNÜ KUTLADI

Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımızın, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük ölçüde pay sahibi olduklarını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yaptığı açıklama da; “Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan fedakâr, cömert, gözü pek kadınların torunları günümüzde de aynı rolü üstlenmişlerdir. Kültür ve geleneklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin, sonraki nesillere aktarılmasında şüphesiz kadınlarımızın rolü büyüktür. 

Türk tarihine bakıldığında Türk kadını daima baş üstünde tutulmuş, kadına her zaman değer verilmiştir. Özellikle Atatürk devrimleri ve ilkeleri ile aydınlanan Türkiye Cumhuriyeti'nde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara demokratik hakları verilmiş, kadınlar sosyal hayatta hak ettikleri yerlerini almıştır. Nene Hatun'dan, Kara Fatma'ya, Halide Edip'ten Sabiha Gökçen'e cesaretleri, yürekleri, fedakarlıkları ile tarih yazan kadınlarımızı Bahriye Üçok'lar, Türkan Saylan'lar izlemiş ve ülkemiz her alanda kadınlarımızın omuzlarında yükselmiştir. 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kadınlarımız, ülkemizde geleceğe güven ve umutla bakmamızı sağlayacak ana aktörler olacaktır.Her yıl dünya çapında 8 Mart günü İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. 

Bu vesile ile Kadınların erkeklerle eşitliğinin savunulduğu, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü, TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulunun düzenleyeceği programla 8 Mart Cuma günü Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın konferans salonunda düzenlenecektir. Tüm halkımıza da kadın girişimciler kurulumuzun düzenleyecek olduğu programa davet ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” Dedi. 

ATSO MECLİS BAŞKANI TEKİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin, her yıl 8 Mart günü kutlanan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı. 

Kadın emeğinin ve cesaretinin dünyayı daha yaşanır bir yer yaptığını söyleyen ATSO Meclis Başkanı Tekini yaptığı açıklama da; “Bir neslin yetişmesinde, sevgide, merhamette, fedakarlıkta, gayrette, sabırda ve çalışkanlıkta bütün güzel değerlerin sürdürülmesinde kadının rolü her şeyin üzerindedir. Kadın annedir, öğretendir, emektir, kardeştir, eştir ve tüm bu sıfatlarla toplumumuzun temelini oluşturmaktadır. Günümüzde kadınlar eğitim, bilim, sanat, edebiyat, iş yaşamı ve siyaset gibi alanlarda başarıları ile göz doldurmaktadırlar.Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman kadına özel bir önem vermiş ve Kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. İslam Dinimizin ve medeniyetimizin kadına böylesine değer vermiş olması, kadının ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. Geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle mümkündür. Kadının, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta hak ettikleri yeri aldığı toplumumuzda, daha iyiye, daha güzele en hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Gelişen dünyamızda kadınların toplum hayatındaki önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Kadınlarımızın her koşulda baş tacı edilmeleri ve hak ettikleri saygıyı görmeleri esastır. Kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olma ideali, kadınlarımız olmadan mümkün değildir. Son zamanlarda kadınlara yönelik yapılan olumsuz hadiseleri üzüntü ile takip ediyoruz. Kadına saygının, özellikle cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin mensubu olarak kadına yönelik yapılan her türlü şiddeti kınıyor, bunları insanlık dışı bir davranış olarak görüyorum. Bu vesileyle kadınların hak ettiği değeri sadece bir gün değil her zaman göreceği ve mutlu olacakları günler diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” Dedi. 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu