Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ATSO başkanı Cüneyt Göktaş stratejik plan dahilinde hizmet veriyoruz dedi

ATSO başkanı Cüneyt Göktaş stratejik plan dahilinde hizmet veriyoruz dedi

ATSO başkanı Cüneyt Göktaş stratejik plan dahilinde hizmet veriyoruz dedi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin Basın Buluşmalarına konuk olan ATSO Başkanı Göktaş göreve gelir gelmez stratejik bir plan geliştirip bu plan dahilinde bir dizi çalışma sergilediklerini ifade etti.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan ATSO Başkanı Göktaş açıklamalarının devamında şunları söyledi : “Yapılan stratejik çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Kuvvetli bir Oda olsun istedik. Bu doğrultuda kurum içerisinde çeşitli birimler oluşturduk. Şimdi de 8-8,5 milyon lira olacak bir bütçenin hazırlığını yapıyoruz. İhracat destek bürosu kurarak bu alanda bir eksikliği giderdik. İhracat yapacak olan yatırımcılara destek olmak amacı ile işin uzmanı iyi derecede yabancı dil bilen bir personel alarak yardımcı oluyoruz. Üyeler için hizmet bürosu açtık. Proje ofisi yoktu oluşturduk. İki adet toplantı salonu yaparak oda merkezini güçlendirme çalışmalarına katkı sağladık. Kurum oto parkına güneş enerjisi panelleri koyarak Ticaret ve sanayi Odamızın ihtiyacı olan elektriği kendimiz üretmeye başladık. Aylık 24 bin lira civarında elektrik tüketimi oluyordu, artık kendi kaynaklarımızdan bunu karşılar hale geldi. Bu proje 1 milyon 70 bin liraya maloldu. Üyelerin en büyük sıkıntılarından biri olan işçi işveren arasındaki anlaşmazlıkları gidermek adına 2 oda tahsis ederek Arabuluculuk hizmetine başladık. Bu alanda Aksaray’da 30 avukat arabulucu olarak hizmet verdiğini öğrenerek 25 avukatla sözleşme imzalayıp hizmete sunduk.
Organize sanayi bölgesinde artık arsa sorunu başladı. Yeni yatırım yapacaklara kolaylık sağlamak adına yatırımları üç ilçemize kaydırarak bu yerlere de OSB açılması için bakanlık nezdinde gerekli başvuruyu yaptık. Biri onaylandı diğer ikisini bekliyoruz. Mevcut organize sanayi bölgesinde arsa metrekare birim fiyatı hali hazırda 112 lira. Orta ölçekli bir sanayi sitesi için yer oluşturmak için yatırımcıları ilçelere yönlendiriyoruz. Buralarında kalkınması gerekir.”
ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş’a yeniden Oda başkanlığı için aday olacakmısınız sorusu üzerine “Ben ilk seçilirken koltuktan güç almak yerine koltuğa güç vermek gibi bir düşünce ile yola çıkmıştım. Seçimlere en az 1 yıl daha var. O günün şartlarında değerlendirilecek bir konu. İşlerimin yoğunluğu malum” değerlendirmesinde bulundu. 
Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Göktaş, geçmiş dönemlere göre kendisinin daha çok hizmet ettiğini söyledi. Bir soru üzerine “Şehirdeki ticaret ve sanayiye yön vermek adına yatırımcılara kendilerine danışmaları halinde hangi alanda yatırım yapacaklarına dair bilgiler veriyoruz. Fakat çoğunlukta bize pek danışmaya gelmiyorlar. Bu yüzden böyle bir birim oluşturmadık” dedi.
Sanayicinin sıkıntıları arasında yer alan ara elaman ihtiyacını gidermek adına yapılan çalışmaların sorulması üzerine ise, “TOBB Mesleki ve Teknik lisenin mezun verdikten sonra kısmen sorunları gidereceğine inanıyoruz. Bölgedeki üretim firmalarının talepleri doğrultusunda hangi branşta eksiklik varsa o branştan sınıflar açıyoruz. Yani ihtiyaca göre ara eleman konusundaki talepleri değerlendiriyoruz.” Dedi.
Son olarak göreve geldiği günden beri aldığı sorumluluk gereği üzerine düşeni yaptığına inandığını söyleyen ATSO Başkanı Göktaş, Aksaray’da diğer STK lar ile uyum içerisinde çalıştıklarını, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.*CEMİYET BASIN



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu