Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz gün içerisinde Balkan ülkelerinden Bosna Hersek´e yapılan iş gezisi kapsamında ATSO üyeleri ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla Kantonu´nda devlet temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Tuzla Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte ilimiz iş adamları katılım gösterirken toplantıda Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedret Kikanovi?, TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak İle Bosnalı iş adamları hazır bulundu.

Aksaray´ın son zamanlarda sanayi alanında Türkiye´de hızlı bir gelişme gösterdiğinin altını çizen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Bosnalı İş adamlarına hitaben yapmış olduğu konuşmasında; ?Aksaray 6 adet ilçesi ve 400.000 nüfusu ile orta Anadolu bölgesinde insan ve hayvan sağlığı tehdit eden çevre kirliliğinin olmadığı, Aksaray Üniversitenin sağladığı eğitim imkânı ile lisans veya lisansüstü programlarda yer almak ya da birçok kamu kurumunun sağladığı mesleki eğitimlere erişmek oldukça kolaydır. Sosyal aktivitelerin yanı sıra tarih ve medeniyet şehri olan ilimiz eğitim ve sağlık noktasında da önemli bir potansiyele sahiptir.

Organize sanayi bölgesinde ve genel ticaret alanında 20.000 işletmeye sahip olan Aksaray´da 66 bin vatandaşımız istihdam etmektedir.

Metal Sanayi, İnşaat Yapı Malzemeleri, Gıda ve Otomotiv Yan Sanayi şehrimizin ön planda olduğu sanayi sektörleridir.

Bugün dünya markaları olan Mercedes Benz, Colins, Sütaş, Briston lastik, Doğuş, Kalde´nin fabrikaları Aksaray´da üretim yapmaktadır. Ayrıca lisansı depoculuk yani silo fabrikaları Aksaray´da bulunmaktadır.

Devletimizin sağlamış olduğu teşvik imkanları ile birlikte Aksaray yatırımcılarımızın cazibe merkezi haline gelmiştir. Organize Sanayi Bölgemize bugün Dünya´nın bir çok kıtasından onlarca yatırımcı gelmekte ve üretim tesislerini kurmayı hedeflemektedirler.  Balkan ülkelerimizin son zamanlarda sanayi alanında gelişme gösteren Bosna Hersek ülkemizin siz değerli yatırımcılarını ve iş adamlarını da Aksaray´a davet ediyoruz. İlimizi ziyaret ederek hem yatırım imkanlarını ve olanaklarını yerinde görebilir hem de firmalarınızı büyütebilirsiniz? Dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını Bosna Hersek ve Tuzla´da ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirten Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedreta Kikanovi?, yapmış olduğu konuşmasında; ? Aksaray´lı iş adamlarımızı ve Başkanlarımızı Bosna Hersek´te görmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Ülkemiz Balkan üyeleri arasında yer alan ve tarihi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, yaşamış olduğu savaşların etkisinden yeni yeni çıkmaya başlayan bir ülkedir. Yaşanan olumsuz olayların hafızlardan silinmeye başlaması ile birlikte Bosna Hersek´teki sanayi sektörü de geçtiğimiz yıllara oranla artışlar göstermiştir. Özellikle Tarım ve Hayvancılık ülkemizin en yoğun olduğu sektörlerdir.  Bu nokta da sizlerle iş birliği yapmak ve yatırımlar gerçekleştirmek bizleri son derece mutlu edecektir? Dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedreta Kikanovi? konuşmasından sonra ikili iş görüşmelerine geçilirken program sonunda günün anlamına özel olarak ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Nedreta Kikanovi? TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak, ATSO plaketi takdim etti.

Bosna Hersek İş Gezisi kapsamında ATSO üyeleri bugün Saraybosna Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek ve Saraybosnalı iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekler.



Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
META'ya çifte ceza!
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Atama kararları Resmi Gazete'de
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı