Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde Haftada 85 Ton Atığın Ayrıştırılması Sağlanıyor

Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde Haftada 85 Ton Atığın Ayrıştırılması Sağlanıyor

Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde Haftada 85 Ton Atığın Ayrıştırılması Sağlanıyor

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Sıfır Atık projesine destek vermek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir inşa etmek için hayata geçirdiği Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde haftada 85 ton atığın ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması sağlanıyor. 

Sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisinde; geri dönüşebilen cam, kâğıt, metal, plastik gibi atıklar ayrıştırılıyor. Ayrıştırılmak üzere işletmeye gelen hammadde miktarı her gün artarak devam ediyor. 

Mevcutta günlük 14 ton atığın toplanıp ayrıştırıldığı tesis, tam kapasiteye ulaşıldığında günlük 60 ton atığı ayrıştırılabilecek. İstihdam kaynağı da oluşturulan tesiste kadın istihdamının desteklenmesi için çalışanların %50’sinin kadınlardan oluşmasına dikkat edildi.  

Üreten Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projelerden biri olan Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüşümden elde edilen mali gelirler halkın hizmetlerinde kullanılmak üzere belediye bütçesine ek bir getiri sağlıyor. Ayrıca cam, kâğıt, metal, plastik gibi toprakta uzun yıllar yok olmayan ve doğaya zararlı atıklar da ekonomiye tekrar kazandırılmış oluyor.

Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapılan araştırmalara göre 1 Ton atıkkâğıt 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor. Tesiste 4 aylık süre içerisinde toplanan toplam 432 Ton atık kâğıt ile 7 Bin 500 ağacın kesilmesinin önüne geçildi. 

Atıkların dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve çevre bilinci oluşturulması konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak için çeşitli eğitim projeleri de düzenleyen Aksaray Belediyesi, öğrencilere ayrıştırma tesisini de gezdiriyor.

Proje kapsamındaÇevre bilinci ve sıfır atık farkındalığının oluşturulması amacı ile tesiste gerçekleştirilen faaliyetler öğrencilere anlatılıyor. Tesis içerisinde cam, kağıt, metal, plastik gibi atıkların tekrar kullanılması için yapılan sınıflandırma işlemlerini çocuklar tek tek inceliyorlar.

Çocuklara çevre kirliliğinin doğaya verdiği zararları ve bu durumun neden olduğu çevresel problemleri gözlemlemeleri için geri dönüşüm ve sıfır atığın önemi anlatılıyor.  Çocuklara günlük hayatlarında kullandıkları ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinin kolay olmadığı vurgusu yapılıyor.

Tesisi ziyaret eden çocukların çevre konusunda motivasyonunu ve duyarlılığını artırmak adına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in imzaladığı teşekkür belgesi veriliyor.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu