Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ataklı;Devletimizin sağladığı imkânları vatandaşımız için kullanacağız

Ataklı;Devletimizin sağladığı imkânları vatandaşımız için kullanacağız

Ataklı;Devletimizin sağladığı imkânları vatandaşımız için kullanacağız

 

Kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarının belirlenerek çözüm yollarının ilgili kurumlar tarafından koordinasyon sağlanarak çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen ?Bilgilendirme ve Değerlendirme? toplantısının 3´üncüsü Gülağaç İlçesinde düzenlendi.

Vali Şeref Ataklı Başkanlığında Gülağaç Bakı Gölü Kadın İşletme Tesisinde düzenlenen toplantıda Gülağaç ilçesinde yürütülen hizmetler sorun ve ihtiyaçlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ,  Emniyet Müdürü Mehmet Aslan,  Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teğmen, İl Genel Meclis Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının il, ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Gülağaç ilçesine bağlı köy muhtarları katıldı.

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Şeref Ataklı, sorunların ve çözümlerin değerlendirildiği toplantıların daha önce Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde yapıldığını, 3üncü toplantının ise Gülağaç İlçesinde düzenlendiğini söyledi.

Bu tür toplantılarda yönetici ve vatandaş temsilcilerinin bir araya geldiğini ve sorunların giderilmesi konusunda her birimden bilgi paylaşımı yapıldığını belirten Vali Ataklı; ?Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Her ilçemizde, beldemizde ve köylerimizde sorunları; vatandaşlarımızdan ve diğer ilgililerden dinliyor, çözüm önerileri ve yapılması gerekenler konusunda gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Biz toplantılarda çözüm ve sonuç ortaya konulması gerektiğine inanıyoruz? dedi.

 

Toplantıda Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca tarafından ilçenin genel durumu, yatırımlar ve yürütülen hizmetlerle ilgili sunum yapıldı.

Kaymakam Koca; 2015 yılında Gülağaç köylere hizmet götürme birliği ve İl Özel İdaresi tarafından köylerin köy içi düzenleme, içme suyu ve diğer hizmetleri için toplam 1 milyon 413 bin TL ödenek kullanıldığını söyledi.

Gülağaç İlçesinin toplam 30.353 hektar tarım arazisinin bulunduğunu belirten Koca, çerezlik kabak üretiminde Aksaray´ın üretiminin %29unun Gülağaç´ta yapıldığını ifade etti.

Gülağaç İlçesinde altyapı ve diğer yatırımlarda önemli bir eksikliğin bulunmadığını vurgulayan Koca, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılan, AHİKA ve SODES tarafından finanse edilen Sosyal Destek Projeleri kapsamında özellikle bayanlara ve çocuklara yönelik projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

- Vatandaşlarımıza daha etkin hizmet edebilmek için çalışıyoruz

 

Toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ tarafından Gülağaç ilçesinde ve köylerde yürütülen kamu hizmetleri ve yatırımlar hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler.

Toplantıya katılan köy muhtarları söz alarak sorun ve ihtiyaçları ile ilgili taleplerde bulundular.

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali Şeref Ataklı, ?Vatandaşlarımıza daha etkin hizmet edebilmek ve problemlerini yerinde görmek için bu toplantıları yapıyoruz´ dedi.

Vali Ataklı açıklamasına şöyle devam etti: ?Devletimizin sağladığı imkânları vatandaşımız için kullanacağız. Bu toplantılar bir tespit değerlendirme idi. Eksik ihtiyaç nedir onları görmekti. Bura onları da gördük ilgili arkadaşlarımız notlarını aldılar. 2016 yılında bu eksiklikleri tamamlamak sahip olduğumuz şeyleri daha iyi hale getirmek için hep beraber gayret edip çalışacağız? dedi.

                Toplantı sonunda Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından köy muhtarlarına alınan bilgisayar ve yazıcı Gülağaç İlçesine bağlı köy muhtarlarına Vali Şeref Ataklı tarafından verildi. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli