Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Ataklı; Şehitlerimizin emaneti bu vatanı dünya durdukça koruyacağız

Ataklı; Şehitlerimizin emaneti bu vatanı dünya durdukça koruyacağız

Ataklı; Şehitlerimizin emaneti bu vatanı dünya durdukça koruyacağız

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Aksaray Şehitliği´nde anma programı düzenlendi. Programa Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Vali Yardımcısı Şahin Bayan, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün,  İl Özle İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kamu kurumları idarecileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitliğe çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Hakan Eşitgen bir konuşma yaptı. Eşitgen,  Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, tarihin akışı üzerinde Türk Ulusunun  belirleyici bir rol oynadığını söyledi.

Eşitgen konuşmasında: ?Aziz şehitlerimiz Türk Vatanın kutsallığını Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin bayrağının şanını canından üstün tutarak en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız. Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen; milletimin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım diğer elinizde tufan taşısanız denizleri taşırıp üstümüze akıtsanız güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak ateşimizle kavrulacaksınız.´ diye konuştu.

Törende Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Elif Önal ve Yahya Görmez tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında; Türk milletinin tarih boyunca başı dik, şerefli ve hür yaşadığını söyledi.

Milletin birlik ve beraberliği, milli ve manevi değerler söz konusu olduğunda hiçbir engelin tanınmadığını tüm dünyaya Çanakkale zaferi ile gösterildiğini belirten Vali Ataklı: ?Şehitlerimiz kanlarıyla, canlarıyla vatan, bayrak ve mukaddesat sevgisini, istiklal tutkusunu; genci, yaşlısı, kadın ve erkeği ile milli ve manevi değerler etrafından nasıl birleşileceğini yazdığı destanlarla göstermiştir. Büyük bir fedakârlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.? dedi.

Vali Şeref Ataklı ve törene katılan davetliler ve şehit yakınları ile birlikte şehit mezarlarının ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından tören sona erdi.

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli