Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Ataklı; Sağlıkta büyük dönüşüm devam ediyor

Ataklı; Sağlıkta büyük dönüşüm devam ediyor

Ataklı; Sağlıkta büyük dönüşüm devam ediyor

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kalp rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisi için 400 hastaya anjiyo yapıldığını, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Korhan Erkanlı başkanlığında Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarının da katıldığı operasyonda iki hastaya Aksaray´da ilk defa açık kalp ameliyatının (bypass) başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Şeref Ataklı Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Merkezinde incelemelerde bulundu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan ile görüşen Vali Ataklı, Aksaray´da ilk açık kalp ameliyatını Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Dr. Serkan Sönmez ve Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Turhan ile birlikte yapan İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Korhan Erkanlı ile görüşerek bilgi aldı.

-Teşhis ve tedavi Aksaray´da yapılacak

Yoğun Bakım Ünitesinde hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Ataklı, bir hastaya yapılan anjiyo uygulamasını izledi. Vali Ataklı; Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Merkezinde kalp cerrahi merkezinin de faaliyete geçmesiyle teşhis ve tedavi boyutuyla her türlü hizmetin verileceğini söyledi.

-Aksaray´da iki hastaya ilk kez açık kalp(bypass) ameliyatı başarılı şekilde yapıldı

Merkezde 2 aylık dönemde yaklaşık 400 anjiyonun yapıldığını iki hastaya da ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Ataklı: ?Aksaray için önemli bir hizmet daha verilmeye başlandı. Bu hizmet şimdiye kadar yapılabilir bir şey değildi. Bütün gerekli şartlar hazır hale getirilerek Aksaray Kalp Merkezi faaliyete geçti. Böylece hastaların Aksaray´da tedavi olmalarının yolu açıldı. Kent dışına, başka hastanelere sevklerde önemli oranda azalmayı sağlanacak. Bu çok önemli bir hizmettir Aksaray hayırlı olsun´ dedi.

Vali Ataklı; İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Korhan Erkanlı´ya teşekkür ederek: ?Aksaray Devlet Hastanesi kendi yetkinliğini kazanıncaya kadar eğitim ve burada ki doktorların operasyonları yapabilir hale gelinceye kadar kendileri destek olmaya devam edecekler. Bu noktada kendilerine de çok teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Korhan Erkanlı´da yaptığı açıklamada 1 yıldan bu yana Aksaray da kalp cerrahisi merkezi kurmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. Anjio ünitesinin kısa süre önce devreye sokulduğunu belirten Erkanlı: ?400 vaka anjiyo oldu. İlk kalp ameliyatını 2 hastaya yaptık. Bunun devamı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz´ dedi.

-Uzman ekip 1 yıl süreyle destek verecek

 Aksaray´ın Anjiyografiden sonra bir rüyasının daha gerçekleştiğini ifade eden Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut´da Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Korhan Erkanlı ve ekibinin 1 yıl süreyle Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Merkezinde ameliyatlara devam edeceğini belirtti.

Durgut açıklamasında: ?Hastalarımız çevre illere gitmeden bu sağlık hizmetini Aksaray merkezde alabilecekler. Bu vesile ile bu hizmetin hayata geçmesinden katkısı olan herkese, başta sayın valimiz olmak üzere siyasilerimize, İstanbul´dan gelen ekibe, Aksaray Devlet Hastanesi yöneticilerine, kalp merkezindeki doktor ve diğer uzman ekibimize teşekkür ediyorum.´ dedi.



Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,58% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2477,79% -0,20
  • Ç. ALTIN

    4144,26% 1,43
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli