Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ASÜ’YÜ SANAYİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE KALKINDIRACAĞIZ

ASÜ’YÜ SANAYİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE KALKINDIRACAĞIZ

ASÜ’YÜ SANAYİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE KALKINDIRACAĞIZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, şehirde sanayi-üretim-istihdam alanlarının daha da geliştirilmesi adına yapılacak her çalışmaya büyük bir heyecanla katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.  

- Ekibimizle Birlikte Hızlı Bir Planlama Süreci İçindeyiz -  
 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığındaki kamu kurumu idarecileri, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarette, üniversite-sanayi ilişkilerine dair yapılabilecek çalışmaların istişare edildiği bir toplantı da gerçekleştirildi. TEKNOPARK başta olmak üzere, alternatif pek çok çalışma ve bilimsel birikimin piyasaya aktarımıyla sürece katkı vermeye hazır olduklarını ifade eden Rektör Arıbaş, ASÜ’yü, sanayi ile iş birliği içinde kalkındırmayı hedeflediklerini vurguladı. Öncelikli hedeflerinin TEKNOPARK’ı mümkün olan en kısa sürede canlandırmak ve aktif hale getirmek olduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Bu konuyla alakalı olarak, gerek kurum içinden gerekse kurum dışından, kimlerle neler yapılabileceğine dair bir taslak oluşturmaya başladık. Ekibimizle birlikte hızlı bir planlama süreci içindeyiz” dedi.  
 

- Burslar ve İş Garantili Programlar Motivasyonu Arttırabilir -  
 

Farklı sektörlerin ortak probleminin ara eleman olduğunu dile getiren Rektör Alpay Arıbaş, alternatif fikirler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Kamu kurumlarıyla birlikte bir takım protokolleri hayata geçireceklerini, ASÜ’yü tercih eden öğrencilere özel imkânlar sunmayı düşündüklerini dile getiren Arıbaş, “Çeşitli burslar vermek ve iş garantili programlar oluşturmak öğrencilerin motivasyonunu arttırabilir. Bunlara ek olarak, mühendislik başta olmak üzere, en güncel bölüm ve programları açmak adına da çalışmalarımız var. Bizim amacımız ASÜ’yü sanayi ile iş birliği içinde kalkındırmak ve bu süreci şehre katma değer getirecek projelerle birleştirmek. Üniversitemizdeki pozitif enerji şehre, şehirdeki pozitif enerji de üniversitemize yansıyacak. Sanayi-üretim-istihdam konusunda Üniversitemizin kapısı herkese sonuna kadar açık” dedi.  
 

- İş Adamlarının Vasıflı Eleman Sorununu Hızla Çözmeliyiz -  
Masa başı iş beklentisini Türkiye’nin geleceği açısından bir kriz olarak yorumlayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, ailelerin diploma ile şahsiyeti eşdeğer gördüğünü vurguladı. Vasıflı ara eleman bulmanın zorlaştığını ve bu konuda iş adamlarının yaşadığı sorunları hızlı şekilde çözmek gerektiğini kaydeden Vali Aydoğdu, özel sektöre destek olmanın önemine dikkat çekti. Üniversite ile devletin kurumlarını ve iş adamlarını entegre edecek bir yapı oluşturmanın gerekliliğine de temas eden Aydoğdu, “Bu problemi hızlı şekilde çözmemiz lazım. Çözemezsek ileride bizi çok ciddi bir kriz bekliyor. Biz, birim amirlerimizle birlikte Üniversitenin yanındayız. Yeter ki Aksaray kazansın, yeter ki insanımız kazansın yeter ki Türkiye kazansın…” dedi. Vali Aydoğdu, bu konuda yapılabilecek çalışmaları sürekli istişare etmek gerektiğinin de altını çizdi.  
- Gençlere, Çalışkan İnsanlara İhtiyaç Olduğunu Anlatmalıyız -  
Türkiye’nin, yaşanan global krizden çıkışının iki yolu olduğunu söyleyen Aksaray Valisi, şöyle devam etti: “Birincisi bankacılık sisteminin işlemesi, ikincisi de üretimin hiç durmaması. Eğer üretim durursa kriz derinleşir. Sanayi zor şartlarda ellerinden gelen üretim

yapıyor ama ara eleman ihtiyacı gittikçe artıyor. Biz, 700 kişilik vasıflı iş ilanına çıkıyoruz 40 kişi müracaat yapıyor! Artık buna göre program açmalı, burs ve iş garantisi vermeli, bölümleri güncellemeliyiz… Bundan beş yıl önce en popüler olan 10 mesleğin yarısı bugün artık yok! Bu konuları hep beraber, samimi olarak, hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Bu memleketin kaybedecek bir dakikası bile yok. Herkese devlette iş bulmak diye bir şey yok. Nitelikli ve çalışkan insanlara ihtiyaç duyulduğunu gençlere anlatmamız lazım. Bu şehir için birlikte çalışacağız.

Toplantı, birim yöneticilerinin ve iş insanlarının çalışmaları ve beklentileri hakkında bilgiler aktarmasının ardından tamamlandı.  



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu