Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

ASܒde Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı paneli

ASܒde Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı paneli

ASܒde Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı paneli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir panel düzenledi. ASÜ Konferans Salonu’ndaki paneli akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

- Kardeş Kavgasına Bir Nihayet Olsun İstiyoruz -

Kur’an tilaveti ile başlayan programda bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, kısaca ASܒyü anlattı. Türkiye’nin en genç üniversitelerinden birisinin ASÜ olduğunu, henüz 9 yaşında olmasına rağmen çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirten Rektör Acar, “Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz, kimseyi ötekileştirmiyoruz, dışlamıyoruz. Memleketimize çok kan kaybettirmiş olan ayrımcılık belası artık bitsin, kardeş kavgasına bir nihayet olsun, Allah’ın bizlere armağan ettiği yeteneklerimizi kavgaya, gürültüye değil de, memleketimizin daha yaşanır bir memleket haline gelmesi için yapmaya, inşa ve imar etmeye harcayalım istiyoruz. Bu çerçevede arkadaşlarımızla birlikte el ele çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Kutlu Doğum Haftası’nın sıradan bir doğum günü kutlaması olmadığını söyleyerek sözlerine devam eden Acar, “1444’üncü doğum yılını kutladığımız insan Peygamberimiz. O, bize yol gösteren, dünyaya geliş amacımızı ve dünyanın bir imtihan alanı olduğunu öğreten insan. Peygamberimizin çağrısı hâlâ geçerliliğini koruyor. Bu nedenle mesajı yeniden düşünmek ve anlamak zorundayız” dedi.

- Peygamberimiz İslam’ın Temel Değerlerini Öğretti -

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ise Kutlu Doğum Haftası’nın artık bir gelenek haline geldiğini ve çok da güzel olduğunu söyledi. Bunun nedenini izah eden Varol, “Bu programlar, günlük meşguliyetlerimiz içerisinde hiç farkında olmadan kaybettiğimiz bir takım değerleri en azından hatırlayabilmek adına birer vesile oluyor. Peygamberimiz vahyin ilkeleri ışığında İslam’ın temel değerlerini öğretti ve aynı zamanda eğitti. Onun yetiştirdiği nesle “ashap” diyoruz. Bizlere düşen görev, Peygamberimizin uygulamalarından bizlere ulaşanları almak, anlamak, anlamlandırmak, uygulamaktır” dedi.

Yapılan açış konuşmalarının ardından panelistler kürsüye geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Prof. Dr. Orhan Çeker ve Yrd. Doç. Dr. Ali Öge, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığı altında, kendi alanlarına dair sunumlarını gerçekleştirdi.



Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false