Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

ASÜ`de `Türkiye`de Sanat Algısı` konulu panel düzenlendi

ASÜ`de `Türkiye`de Sanat Algısı` konulu panel düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, ?Türkiye?de Sanat Algısı? konulu bir panel düzenlendi ve panelin hemen ardından

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, “Türkiye’de Sanat Algısı” konulu bir panel düzenlendi ve panelin hemen ardından Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) mensuplarının resimlerinden oluşan bir sergi açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, olayın sadece teknikten, binalardan, donanımlardan ibaret olmadığını, her donanımın onu işletecek bir yazılıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bir taraftan bilimle, deneyle, teknolojiyle uğraşacağız, aynı zamanda kültürü, edebiyatı, sanatı, romanı, şiiri, resmi, heykeli, el sanatlarını, halk oyunlarını ve müziği elden bırakmayacağız” dedi.

- Bu Yıl Üniversitedeki Şenlikler Birleştirildi -

Bu yıl Kültür, Sanat ve Bilim Şenliği ile Bahar Şenliği’nin birleştirildiğini söyleyen ve bunun nedenlerini anlatan Rektör Acar, özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan “Böyle şenlik mi olur? Popüler sanatçı yok” eleştirilerine de yanıt verdi. Eğlenmenin sadece, popüler bir sanatçının müziği eşliğinde dans etmek manasına gelmediğini; eğlenirken düşünmenin, düşünürken öğrenmenin yolları olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Geçmiş yıllarda öğrenciler arasında anketler yapıldı ve gençlerimizin Türkiye’nin en popüler birkaç sanatçısını istedikleri sonucu ortaya çıktı ancak gelen popüler sanatçıların maliyeti çok yüksek. Bir sanatçıya bir gecede verdiğimiz parayla, bir yıl boyunca öğrencilerimizin kültürel, sanatsal, edebi etkinliklerine fazlasıyla katkıda bulunabiliriz. Benim, devletin bana emanet ettiği kaynakları çarçur etme lüksüm yok. Bu nedenle bu yılki Kültür Sanat Şenliği ile Bahar Şenliğini özellikle bir araya getirdik” dedi. Şenliğe edebiyatçıların, mahalli sanatçıların geleceğini, ASÜ Müzik Eğitimi Bölümü’nün konserler vereceğini belirten Prof. Dr. Mustafa Acar, “Hem şiir, hem konser, hem de bilimsel etkinlikler iç içe geçmiş vaziyette. Arkadaşlarımızdan ricamız, 7-8-9 Mayıs’taki etkinlikleri görsünler, izlenimlerini bizlerle paylaşsınlar, onlardan alacağımız geri beslemeyle sonraki yıl nasıl bir yol çizmemiz gerektiğine birlikte karar verelim” dedi.

- Resim Bölümüne Bu Yıl Öğrenci Alınacak -

Yapılan konuşmanın ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’ın moderatörlüğünde “Türkiye’de Sanat Algısı” konulu panele geçildi. Dekan Yılmaz, fakülte olarak sanata verdikleri öneme vurgu yaptı ve 2014 yılı güz döneminde, Resim Bölümü’ne özel yetenek sınavı ile öğrenci alacaklarının müjdesini verdi. Panelde GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, “Kurumsal Kimlik ve Önemi”, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Pekmezci ise “Türk Plastik Sanatlarının Dünü Bugünü” konularında konuştu.

Panelin ardından Resim Sergisinin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar sergiyi gezdi. Serginin 10 gün boyunca açık kalacağı ve tüm Aksaraylıların gezebileceği belirtildi.

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli