ASÜ Senatosu Ortaköy’de Hem Gündemi Görüştü, Hem de Fidan Dikti

ASÜ Senatosu Ortaköy’de Hem Gündemi Görüştü, Hem de Fidan Dikti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dikilen her fidanın ülkenin ve milletin geleceğine yapılan en anlamlı yatırımlardan birisi olduğunu söyledi.

ASÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu, periyodik olarak yapılan gündem toplantısını Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirdi. Üniversite içi hususların konuşulduğu toplantıların merkez kampüs dışında, ilçelerdeki okullarda da yapılması uygulamasını daha önce de gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Şahin, “Bu vesile ile ilçelerdeki okullarımızı yerinde görüyor, oradaki çalışma arkadaşlarımızla buluşma şansı yakalıyor, varsa sorun ve beklentileri birlikte çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. Ortaköy MYO köklü bir geleneğe sahip. Biz de ilçemizdeki okulumuzu yeni programlarla zenginleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu, yapılan ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi ve hemen ardından ASÜ gündemi görüşüldü. Toplantıların sonrasında okul bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi. İlçe Protokolü, ASÜ Senatosu, akademisyenler ve öğrenciler, hazırlanan sahada yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Ülke genelinde düzenlenen kampanyaya da katkı sunduklarını ve ağaçlandırma çalışmalarını önemsediklerini ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Merkez kampüsümüzdeki toprak yapısı sorunlu olmasına rağmen, dışarıdan toprak çekerek ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu, oldukça zor bir yöntem ama biz ‘bir, sıfırdan büyüktür’ prensibiyle yolumuza devam ediyoruz. Dikilen her fidan ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılan en anlamlı yatırımlardan biridir. İlçemizdeki bu etkinliğin hazırlanmasına katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Şahin, Ortaköy MYO’da öğrencilerle de hasbihal etti. Vize sınavlarında öğrencilere başarılar dileyen Şahin, sınavdan çıkan ve fidan dikme etkinliğine katılan bir grup öğrenciyle voleybol oynadı. Program, akademisyenlerin ve öğrencilerin birlikte hazırladıkları bazı projelerin gezilmesinin ardından sona erdi.



Kocaeli’nin tüm mahalleleri bu iftarda buluştu
Bahçeli’den teşkilatlara 'biriz, diriyiz, kardeşiz' mesajı... Terörsüz Türkiye'den geri adım yok
Özgür Özel’den Sincan Cezaevi’nde Tanju Özcan’a ziyaret
Bursa İnegöl’de birlik ve beraberlik sofrası kuruldu
Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz”
Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı
Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahbaz Şerif'le görüştü.. Erdoğan'ın barış diplomasisi sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tarafsız kalmayacak
İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı
Tarım Kredi'den gübre tedariki açıklaması
Özgür Özel: İç cepheyi bozan biz değiliz!... Bakan Gürlek'e beyan çağrısı
RTÜK ve BTK’dan çocukların medya ve internet güvenliği için yeni adımlar
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeler anbean takip ediliyor
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı