Aksaray

05.05.2024

  • İMSAK 04:01
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14

ASÜ BAP 2024 YILI İÇİN 37 PROJEYE DESTEK VERDİ

ASÜ BAP 2024 YILI İÇİN 37 PROJEYE DESTEK VERDİ

ASÜ BAP 2024 YILI İÇİN 37 PROJEYE DESTEK VERDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP), 2024 yılı için 37 projeyi destekleme kararı aldı. ASÜ Senato Salonu’nda projesi desteklenen akademisyenler için bir imza töreni düzenlendi.  
- Destek Oranı 2023’e Göre Arttı ve Yüzde 67’ye Yükseldi -  

Bu yıl 55 proje başvurusunda bulunulduğunu, yapılan incelemelerin ardından 37 çalışmanın desteklenmesi yönünde karar verildiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, geçen yıla kıyasla destek oranının yükseldiğini ve yüzde 67’ye eriştiğini belirtti. ASÜ yönetimi olarak bilimsel projeleri daha yoğun şekilde desteklemek hedefinde olduklarını, bunun da kaynaklarla doğrudan ilişkili olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, “Elimizden gelen fedakârlıkları yapıyoruz. İmkânlar kısıtlı olmasına rağmen bu yıl desteklemeleri azaltmadık; tam aksine 2023’e göre oransal olarak yukarıya çektik. Raporlara göre her üç başvurudan ikisini kabul ettik. Özellikle Araştırma Başlangıç Projelerinde destekleme oranımız yüzde 100 olarak gerçekleşti” dedi. Rektör Alpay Arıbaş, konuşmasının son bölümünde, ilerleyen dönemlerde hem başvuru sayısının hem de desteklenme oranlarının daha da artacağını vurguladı ve şunları söyledi: “Üniversitelerin iki temel fonksiyonu var. Bunlardan ilki, ülkemize nitelikli gençler yetiştirmek. İkincisi ise -şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere- tüm insanlığa katkı sağlayacak buluşlar yapabilmek, toplumla üniversiteyi entegre edebilmek, somut çıktılar oluşturacak araştırmalar ortaya koymak... Biz bu doğrultuda çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Projesi kabul edilen tüm hocalarımızı kutluyor, çabaları ve üretkenlikleri için teşekkür ediyoruz.”  
- En Fazla Desteklenen Proje Türü Araştırma Projeleri Oldu -  
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ise 2024 sürecinin ilerlemesine katkıda bulunan kurul üyelerine teşekkür etti. Hızlı bir maratona başladıklarını ve proje süreçlerini her daim önemli bulduklarını ifade eden Çakmak, “Süreci daha da iyileştirebilmek adına arkadaşlarımızla temas halindeyiz. BAP’ın yanı sıra spor ve sağlık alanında ihtisaslaşma ile dış kurum projeleri de çok değerli. Bu konudaki destekleri geliştirmek adına Proje Destek Ofisimizi kurduk. Yapılanma sürecini hızla tamamlamak niyetindeyiz” dedi. ASÜ Genel Sekreteri ve BAP Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Erdal da yaptığı açıklamasında tüm araştırmacıları tebrik etti ve imkânlar ölçüsünde desteklemeleri arttırmaya devam edeceklerini vurguladı. Erdal, projelerin somut çıktılara dönüşmesinin en temel arzuları olduğunu da ifade ederek, “Bu konuda bizler her zaman araştırmacılarımızın yanında olacağız” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından BAP desteği alan akademisyenler projeleri hakkınsa kısa bilgiler verdi. Tören, Rektör Alpay Arıbaş ve araştırmacıların, hazırlanan protokol metinlerini imzalamasıyla tamamlandı. Türlere göre bakıldığında 25 adet araştırma, beş adet performans, dört adet araştırma başlangıcı, iki adet yüksek lisans ve bir adet de doktora projesi destek aldı. En fazla destek alan okul altı projeyle Fen Edebiyat Fakültesi olurken, bu okulu beşer projeyle Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi takip etti.  
 

ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, etkinliğin son kısmında, sürecin ilerlemesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.  
 



HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti
İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor"
Ankara Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesinden iş birliği
Altınay Savunma Teknolojileri'nin talep toplama tarihi belli oldu
Başkan Yalçın: "Yüzümüzü yeniden Anadolu'ya döneceğiz"
Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Küçük Dostlar Kedi Kasabası'na ziyaretçi akını
Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!
Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
Dervişoğlu'nun divanı belli oldu
Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak
Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı
KPSS başvuruları başladı
Aktiffelsefe 35 yılını kutladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.7 ° / 1.1 ° Güneşli
  • Salı 16.6 ° / 4.8 ° Güneşli