Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

ASÜ´ den Engelliler Haftasına Özel Etkinlik

ASÜ´ den Engelliler Haftasına Özel Etkinlik

ASÜ´ den Engelliler Haftasına Özel Etkinlik

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye´de, son 3 yıldır engellilere yönelik yapılan çalışmaların geçmişe kıyasla yoğunlaştığını ancak, daha yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

- 10 Milyon Civarındaki Engelli Nüfusa Hizmet Üretmek Zorundayız -

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi 3´üncü Sınıf Öğrencileri ?Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi? kapsamında, ?Mutlu Et Mutlu Ol? isimli bir ?Engelliler Haftası? programı düzenledi. Program, Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nin Etkinlik Salonu´nda icra edildi. Engelli öğrencilerle ailelerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin,  engellilerin hayat içerisine dâhil olma noktasında ciddi sorunlarla karşılaştıklarını vurguladı. ?Bir engellinin herhangi bir iş için evinden dışarı çıkması, çıksa bile tekerlekli sandalyesi ile -yasak savma kabilinden yapılan- engelli rampalarından geçebilmesi, buradan geçse bile sokaklarda bir engelle karşılaşmadan ilerlemesi çok güç?? diyen Şahin, Türkiye´de 78 milyon insanın yaşadığını ve engellilerin nüfusa oranının yüzde 12´nin üzerinde olduğunu söyledi. 10 milyon civarında bir nüfustan söz edildiğini ve bu nüfusa hizmet üretme zorunluluğunun olduğunu kaydeden Prof. Şahin, ?Engelliler Haftası gibi günler işin sadece dramatik boyutlarının ön plana çıktığı değil, hepimize sorumluluklarımızı fark ettiren günler olmalıdır? dedi.

- Üniversitemizde de Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Çalışıyoruz -

Türkiye´de 2005 yılında engellilere yönelik bir kanun çıkarıldığını; kurumlara 7 yıl süre verildiğini ve engellilerin işlerini kolaylaştıracak çalışmaların yapılmasının istendiği anlatan ASÜ Rektörü, ?7 yılın ardından ödevlerin neredeyse hiç yapılmadığı ortaya çıktı. Sadece şehirlere bir takım sarı çizgiler çizildi. Ödevlerin tamamlanması için süre daha sonra 1 yıl uzatıldı. Son 3 yıldır da kurumlar bu konulara artık nispeten daha büyük önem göstermeye başladı; çeşitli yatırımlar yapıldı. Engelliler alanı, ödevlerimizi geç hatırladığımız bir alan ve bu hususta yapacak çok işimiz var? dedi. Üniversitede yapılan bazı çalışmalara değinen Şahin, ?Engelli birimini kurduk, çizgiler çizildi, yönergemiz hazırlandı. Ancak üniversitede de yolun henüz başındayız. Ödevlerimizi yerine getirmek için gayretli şekilde çalışıyoruz? dedi. 

Etkinlikte Okul Müdürü Rahmi Sinankılı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun da kısa birer konuşma yaptılar. Daha sonra okul öğrencileri şiir, illüzyon, halk oyunu ve yarışmalardan oluşan çeşitli gösteriler sundu. Program, engelli öğrenciler için yeni yapılan yemekhanenin açılışının ardından son buldu.  

 



Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli