Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aşkın Sırrı Somuncu Baba filmi büyük yankı uyandırdı

Aşkın Sırrı Somuncu Baba filmi büyük yankı uyandırdı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı?nın göreve gelmesiyle Aksaray tarihinde ilk kez gerçekleştirilen

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle Aksaray tarihinde ilk kez gerçekleştirilen ve Türk sinema camiası tarafından çok büyük ilgi gören 1.Aksaray Ihlara Film Festivali meyvelerini vermeye başladı. 

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği en önemli erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklulardan Osmanlı’ya adeta bir köprü oluşturmuş Somuncu Baba’nın hayatı Aksaray Belediyesi’nin öncülüğünde dev bir yapımla beyaz perdeye taşınıyor.

Yönetmenliğini Ünlü Yönetmen Kürşat Kızbaz’ın yaptığı ve başrolünde Furkan Palalı’nın rol aldığı “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” Filminin tanıtımı Zinciriye Medresesi’nde yapıldı.

Filmin tanıtımına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Film Yönetmeni Kürşat Kızbaz ve başrol oyuncusu Furkan Palalı katıldı.

 

BAŞKAN YAZGI “ SOMUNCU BABA İLE AKSARAY’IMIZI DÜNYAYA TANITACAĞIZ.”

 

 Tanıtım programında bir konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “Aksaray’ın tanıtımı için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Yazgı açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin oyuncu kadrosu ve gerekli çalışmaları, yönetmen Kürşat Kızbaz ve ekibi tarafından tamamlandı. Yazın gerçekleştirmiş olduğumuz film festivalinde kendisi ile Somuncu Baba filmimizin detaylarını konuşmuştuk. Allah nasip ederse inşallah bu ayın içinde filmimiz start alacak ve bu filmin Aksaray’ımızın tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum.

 Filmin çekimlerinin yaz ayına kadar sürmesi tahmin ediliyor. Çekimlerin tamamının Aksaray’da gerçekleştirilecek olması şehrimizin tanıtımında büyük rol oynayacak. Bu filmle birlikte hem evliyalar şehri Aksaray’ımızı hem de Somuncu Baba’yı en iyi şekilde tanıtma imkânı bulmuş olacağız. Özellikle başrolde Somuncu Baba’yı canlandıracak olan Furkan Palalı’yı birçok dizi ve filmden tanıyoruz. Filmin oyuncularına, yönetmeni, senaristi ve filmde görev yapacak tüm ekibe başarılar dilerim” dedi. 

Filmin çekimi hakkında bilgiler veren yönetmen Kızbaz: “Nasip olursa filmin birinci etap çekimini 15 Aralık’ta Zinciriye Medresesi’nde başlayacak. Türk sinemasında yapılmayan bir çalışmayı yapıyoruz.  100’üncü yılını kutladığımız Türk Sinemasında hiç unutulmayacak olan Somuncu Baba’nın hayatını konu alan filmi yapmaktayız. Bu film  Aksaray’a geldiğim günden beri şekillenen bir proje oldu. Bu güzel şehrin değerli insanı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya çok teşekkür ederim. Başkanımızın desteği ile filmimiz önce Türkiye sonra da Dünya’ya yayılacak olan bir sinema filmi olacaktır. Filmin en önemli ayağı olan Somuncu Baba rolünü Furkan Palalı üstlenecek. Furkan Palalı’ya bu rol için teklif götürdüğümüzde kendisi de Somuncu Baba’ya olan ilgi ve alakasından bahsederek senaryoyu ve projeyi hemen kabul etti. 3 etaptan oluşacak olan Filmin çekimleri 15 Aralık’ta başlayarak 2 hafta sürecek. İlk çekimler Hasandağı yöresinde yapılacak. Planlarımıza göre Mart ile Mayıs ayı aralarında 3’üncü etabı tamamlayacağız. 23 ayrı nokta çekimler gerçekleştireceğiz” dedi.

 

FURKAN PALALI “SOMUNCU BABA’NIN UZUN YILLAR BİR FİLMİNİN DAHA YAPILAMAYACAĞI ÖZEL BİR PROJEDİR BU”

 

 Filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı ise film ile ilgili duygularını ve düşüncülerini şu şekilde ifade etti:

“Öncelikle böylesine derdi olan böylesine anlam ifade eden tevazuyu, alçak gönüllülüğü, hoşgörüyü ilke edinmiş olan nesilden nesile Somuncu baba ile başlayıp Hacı Bayram Veli’ye, Akşemsettin’e, Fatih Sultan Mehmet’e Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bazı önemli, bizi biz yapan değer yargılarını anlamlı hale getiren ve seyirciye anlatmaya çalışan senaryosunu hazırlayan Kürşat Hoca’ya teşekkür ediyorum.”

Bu kadar din alimleri, dervişleri olan bir coğrafyanın ve bir milletin bu konulara bu kadar az duyarlı olması, bu kadar az ilgi göstermesi bizim kanayan bir yaramız. Böylesine bir işte bizim yapacağımız Somuncu Baba’yı en güzel, en iyi şekilde aktarabilmeye ve ifade edebilmeye çalışmaktır. Günümüzde bunun en güzel örneği sinema. Biz de Somuncu Baba’yı insanlara, bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere de öğretmek ve anlatmak amacıyla böyle bir işe başlıyoruz.

 

Sağ olsun Belediye Başkanımızın da katkısı ile çekimlerden önce Aksaray’ın ve Somuncu Baba’nın manevi havasını ve kokusunu almaya buraya geldik. Zinciriye Medresesi gibi gerçek mekanlarda bu filmi yapmaya çalışacağız. Bu film Türk sinema tarihinin 100 sene boyunca yapmadığı ama bundan sonra da Somuncu Baba’nın uzun yıllar bir filminin yapılamayacağı kadar özel bir proje. Bu yüzden hem oyuncu hem de yönetmen meslektaşlarımıza da çok güzel bir örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum. Bundan sonra da böyle işleri sinemaya aktaracağımıza inanıyorum. Aksaray’da Aralık Ayı’ndan Mayıs Ayı’na kadar olan süreçte değerli Belediye Başkanımız ve Aksaray halkı ile beraber el ele çok güzel ve çok anlamlı bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum.” 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli