Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti

Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti

Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nda yaralanan ve 16 gün süren tedavisi tamamlanan Komando Uzman Çavuş İhsan Arslan, "Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti. Vatanımızı ve milletimizi korumak için bu yolda herkes canını seve seve verecektir." dedi.

Hatay Devlet Hastanesi´ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde 15 gün tedavi gören Arslan, Aksaray´daki baba ocağına getirildi. Nekahet dönemini ailesinin yanında geçiren iki çocuk babası Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin´de yürütülen mücadelenin, bölge halkının geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Terör örgütlerinin Afrin´de aylar öncesinden hazırlık yaptığını ifade eden Arslan, harekatın önemine dikkati çekerek, yaralandığı anı şöyle anlattı: 

"Afrin´in Şeyh Hadid bölgesinde bir köyü terörden temizledikten sonra bomba düzeneklerine karşı aramalar gerçekleştirmeye başladık. Komutanımız şehit Muhammet Kır, önümüzde bir binaya girdi. Arkasından şu an yoğun bakımda olan Yusuf Deniz ve ben girdik. O sırada halının altına gizlenmiş el yapımı patlayıcıya basıldığı anda bina üzerimize çöktü, enkaz altında kaldık." 

Arslan, tedavi süresince aklının, harekattaki silah arkadaşlarında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:  

"Zeytin Dalı Harekatı´nın yürütüldüğü Afrin, çok şükür ki terörden temizlendi. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla Tel Rıfat´ın terörden temizlenmesi hedefleniyor. İnşallah ben de orada olurum. Türk halkı ve askeri herkese yardım elini uzatır. Afrin alındı ama eminim ki oradaki silah arkadaşlarım bir sonraki harekatı bekliyorlar. Bu Menbiç, Tel Rıfat veya Rakka olabilir. O açıdan büyük heyecan duyarak yeni harekatın başlamasını ümit ediyorlar. Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti. Vatanımızı ve milletimizi korumak için bu yolda herkes canını seve seve verecektir. Sağ kolumda kırıklar var, kalça kemiğim, sol bacağım kırık, elimde ve yüzümde yanıklar var ama hepsi vatan için feda olsun. Tekrar olsa yine kendimi feda ederim."

- Anne Arslan: "İki oğlum ve kocamı da vatan uğruna feda etmeye hazırım"

Anne Fatma Arslan ise gözleri yaşlı, çocuğunun yaralandığı haberini duyunca çok telaşlandığını aktardı.

Oğlunu hastanede görünce çok üzüldüğünü ancak bunun millet için yapılan bir mücadele olduğunu ifade eden Arslan, "İki oğlum ve kocamı da vatan uğruna feda etmeye hazırım." dedi. 

Baba İlhan Arslan ise oğluyla gurur duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Oğlum, devlete hizmet etmek için asker olmak istedi. Şimdi de Gazi olarak geri döndü. Telefon geldiğinde böyle bir durum olduğu için üzüldük ama vatan için canımızı feda etmeye her zaman hazırız. İki oğlum var, gerekirse onu ve kendimi de feda etmeye hazırım. Allah´a şükürler olsun ki oğlumu bize bağışladı. İnşallah en yakın zamanda iyileşip görevine dönecek."

TSK tarafından yürütülen harekatta yer alan Arslan, 15 Mart´ta, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Teğmen Muhammet Kır´ın şehit olduğu saldırıda, çöken binanın altında kalarak yaralanmıştı. 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli