Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Anneler Günü Söyleşi Programı İlgi Gördü

Anneler Günü Söyleşi Programı İlgi Gördü

Anneler Günü Söyleşi Programı İlgi Gördü

Aksaray Belediyesi, Anneler Günü kutlamaları kapsamında ?Anneler Günü Özel Söyleşi ?programı düzenledi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Uzman Pedagog ve Yazar Hatice Kübra Tongar konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle sosyal medyada kurduğu "Bağırmayan anneler" platformuyla büyük ilgi gören Tongar, kendine has tarzı ile annelere çocuk yetiştirme konusunda altın değerinde öneriler verdi.               

Annelerin asıl sorumluluğunun evlatları olduğuna dikkat çeken Hatice Kübra Tongar, "Buna önem psikoloji diyoruz. Önceliğimiz çocuk, ardından ev işleri olmalı. Allah bize niye evini temiz tutmadın diye soru sormayacak. Ama niye evladına vakit harcamadın diyecek" dedi.

İNŞALLAH BİR GÜN KÂBE´DE BULUŞURUZ

Tongar, "Çocuk Eğitiminde Mucize Çözümler" başlıklı sunumuna her zaman olduğu gibi "İnşallah burada buluştuğumuz gibi bir gün Kâbe´de de bir araya geliriz" duasıyla başladı. Tongar, ayrıca kendisini Aksaraylı annelerle bir araya getiren Aksaray Belediyesi´ne de teşekkür etti.

YÜCE ALLAH EVİNİ NİYE TEMİZLEMEDİN DİYE SORMAYACAK

Hatice Kübra Tongar, söyleşisine "Önem Psikolojisi" olarak bilinen metodu anlatarak başladı. Asıl sorumluluğun çocuk olması gerektiği üzerinde duran Tongar, "Sevgili anneler, gün içinde asıl sorumluluğumuz çocuk olmalı. Ama biz önce ev işlerine yöneliyoruz. Temizlik daha önemli oluyor bizim için. Allah bize evini niye süpürmedin, niye temiz tutmadın diye sormayacak. Ama niye emanet olarak size verilen evlatlarınıza vakit harcamadınız diye soracak. Bu nedenle önceliğimiz evlatlarımız olmalı" dedi.

MUTLU OLMANIN YOLLARI

Anneler tarafından büyük ilgiyle izlenen söyleşide pedagog yazar Tongar annelere mutlu olmanın 3 temel şifresini verdi. Bunları, "Kendimizi Sevelim, Şükredelim ve Kuran-ı Kerimle tanışalım" olarak sıralayan Hatice Kübra Tongar, "Bu üç yol, mutluluğun olmazsa olmazlarıdır. Bir evde anne mutluysa o evde sistem de iyi işliyor demektir. Hidayet bulmaya ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER

Altın değerinde önerilerin de verildiği söyleşide Hatice Kübra Tongar, çocukla doğru iletişim kurma kalıplarını açıkladı. Yetişkine söylenmeyecek bir sözün çocuğa da söylenmemesi gerektiğini kaydeden Tongar, "Ayrıca çocuğun size olan gereksinimi koz olarak kullanmayın, çocuğunuzun biricikliğini kabul edin ve kıyaslamayın, çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin ve rica dili ile emir vermeyin" dedi.

FİNALDE HEP BİRLİKTE EDİLEN MUHTEŞEM NİYET

Söyleşinin sonunda ise uzman pedagog yazar Hatice Kübra Tongar, Aksaraylı annelere muhteşem bir niyet duası yaptırdı. "Hep beraber aşk ile niyet edelim" diyen Tongar, "Allah rızası için hayırlı ve bağırmayan bir anne olmaya niyet ettim. Sen kabul et Allah´ım" duasıyla söyleşisini sona erdirdi.

Program sonrası Tongar´a Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı adına tablo hediye edildi. Tongar, daha sonra programa katılan anneler için kitaplarını imzaladı.

Söyleşi programının ardından sahne alan Grup Cadde söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere hoş dakikalar yaşattı. 



Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı