Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Anlayamadığımız ve Anlatamadığımız Değer Turizm

Anlayamadığımız ve Anlatamadığımız Değer Turizm

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Turizm Haftası münasebetiyle bir panel gerçekleştirdi. “Anlayamadığımız ve Anlatamadığımız Değer Turizm” başlıklı panelin düzenlenmesine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de destek verdi.

 

- Hasandağı, Ihlara, Tuz Gölü ve Daha Fazlası -

 

Panelin selamlama konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray’ın M.Ö 8-10 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu söyledi. Acemhöyük, Aşıklıhöyük ve Güvercinkayası gibi Türkiye’nin en köklü arkeolojik kazı alanlarının Aksaray’da olduğunu belirten Acar, “Buralarda yapılan kazılardan elde edilen eserler, Aksaray ve çevresinin Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olduğunu gösteriyor. Ama bu tarihi zenginliğimizi Türkiye’ye ve dünyaya yeterince tanıtabilmiş değiliz. Hem Roma-Bizans döneminden, hem Selçuklu döneminden kalan çok önemli eserler, hem de doğa harikası yerler var. Hasandağı, Allah’ın Türkiye’de sadece üç yere nasip ettiği bir nimet. Ama Hasandağı’nı biz Aksaray’a yeterince mal edememişiz. Aksaray denilince Hasandağı veya Hasandağı denilince Aksaray akla gelmiyor. Ihlara Vadisi de tüm dünyanın tanıdığı, çok az örneği olan bir marka ama insanlar burayı Kapadokya’nın, Nevşehir’in bir parçası olarak biliyorlar. Biz, Aksaray topraklarında olan bu vadiyi yeterince tanıtabilmiş değiliz. Dünyada çok az örneği olan Tuz Gölü de yanı başımızda ama oradan da yeterince yararlanabildiğimiz söylenemez” dedi.

 

- Turizm Fakültesi Güz Döneminde Öğrenci Alacak -

 

Aksaray kadim bir kültür şehri olduğunu vurgulayan ve bu şehrin ve sahip olduğu zenginliklerin daha fazla bilinmesi, daha fazla turist çekilmesi konusunda el birliği ile üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten ASÜ Rektörü, “Bu kapsamda Turizm Fakültesi kurduk, hoca eksiğini tamamladık ve önümüzdeki güz döneminden itibaren öğrenci alacağız. Arkeoloji Bölümü’nde de hoca eksiğimizi tamamladık ve o bölüme de güz döneminde öğrenci almayı planlıyoruz” dedi.

 

- Değerleri Anlatabilmek İçin İyi Anlamak Gerekiyor -

 

Rektör Acar’ın ardından kürsüye gelen Panel Yöneticisi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erşan Sever, hem anlamakta sorun yaşanılan bir turizm, hem de anlaşılamadığı için anlatmada sorun yaşanılan bir turizm olduğunu söyledi. Aksaray’a gelen bir turistin şehirde iki günden daha az kaldığını vurgulayan Sever, “Değerlerimizi iyi anlatabilirsek Aksaray turizmi daha iyi noktalara gelecektir. Bunun için de değerlerimizi iyi anlamamız gerekiyor” dedi.

 

Panelde ASÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Murat Demirçivi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Grand Altuntaş Otel Genel Müdürü Mehmet Karamanlı, kendi alanlarına ilişkin paylaşımlarda bulundular.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı