Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Ankara'da 100. yıl coşkusu

Ankara

Ankara'da 100. yıl coşkusu

Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü Başkentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara Kulübü’nün seymen grubu ile folklor grupları gösteri düzenlerken, Ankara Metrosu da seyahat eden vatandaşları gün boyu çalınan ‘Ankara Marşı’ anonsu ile karşıladı.

ANKARA (İGFA) - Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü Başkentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve devlet erkânı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

“ANKARAMIZI CUMHURİYETE YAKIŞAN SIFATLARLA LAYIK HALE GETİRİYORUZ”

     Ankara Valisi Vasip Şahin, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile milletvekilleri, Birinci Meclis’te düzenlenen programa katıldı. Programda, Ankara Kulübü’nün seymen grubu gösterisine Başkentli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsü konuşması yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin sevk ve idare merkezi olarak seçtiği Ankara, gerek jeopolitik gerekse stratejik kararların alındığı yer olması hasebiyle ülkemizin ve milletimizin mukadderatının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan bir şehirdir. Ankara TBMM olmak üzere kritik kamu kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yaparak ülkemiz için önemli konumunu devam ettirmektedir” derken, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu da şunları söyledi: “Bugün Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle gazi meclisimizde sizlerle bir aradayız. Sizlerin de bildiği üzere içinde bulunduğumuz bu toplantı salonunun milletimiz açısından ayrı bir önemi ayrı bir yeri vardır. Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak böyle değerli tarihi mirası olan bir kentte üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalışıyoruz. Kentimizin dört bir yanında altyapı yenileniyor, yeşil alanlarımızın sayıları arttırılıyor, kırsal mahallelerde üreticilerimize destekler veriyoruz. Selde, yangında depremde, afette ya da yoklukta kentimizin ve ülkemizin tüm zorlu anlarında yardıma koşuyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyor bu özveriyle ve istekle Ankara’mızı Cumhuriyete yakışan sıfatlarla layık hale getiriyoruz.”

BAŞKENT CADDELERİ BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

    Kutlamalar kapsamında; Ankara Kalesi’nde göndere dev Türk bayrağı çekilirken, Büyükşehir Belediyesi, 13 Ekim Ankara’nın başkent oluşu nedeniyle kentin ana cadde ve bulvarları ile hizmet binalarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı. Ankara Metrosu ile seyahat eden vatandaşlar da gün boyu çalınan ‘Ankara Marşı’ ile karşılandı.

13 EKİM KUTLAMALARI SERTAB ERENER KONSERİ İLE SONA ERDİ

      Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılına özel düzenlenen kutlamalar sevilen sanatçı Sertab Erener’in konseri ile sona erdi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen konsere gelen on binlerce Başkentli ünlü sanatçının şarkılarına hep birlikte eşlik etti.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Sertab Erener konserine gelerek unutulmaz dakikalar yaşayan on binlerce Başkentli duygularını şu sözlerle ifade etti:

-Beste Akyürek: ‘‘Böyle güzel günlerde böyle güzel sanatçılarla bir arada olmak beni çok mutlu ediyor herkesin beraber kutlaması bence çok güzel bir şey. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir şey sağlaması çok büyük bir fırsat.”

-Pırıl Er: ‘‘Sertab Erener’in çok büyük bir hayranıyım Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.’’

-Asya Başak Kürkçü: ‘‘Ankara’mızın Başkent olmasından dolayı çok mutluyuz ve de gururluyuz nice 100’lü yıllara.’’

-Alkın Baran Temur: ‘‘Sertab Erener’in büyük bir hayranıyım konserine geldiğim için mutluyum.’’

-Zeynep Sanlı: ‘‘Sertab Erener’in konserine çok gelmek istiyordum daha önce fırsat bulamamıştım konsere geldiğim için çok mutluyum.’’



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı