Aksaray

19.05.2024

  • İMSAK 03:41
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:32

ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR

ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR

ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), “Türkiye’nin Anıları, Türkiye’nin Gençliği” başlıklı bir konferans verdi. Aydoğdu, sunumunda, hayat ve varlık kavramlarını temel alarak, tarihsel ve güncel gelişmeler ekseninde Türkiye’yi anlattı.

İçinde bulunulan çağı teknolojik bir dönüşüm çağı olarak tarif eden ve bu dönüşümün zihinlere tesirinden bahseden Cengiz Aydoğdu, akademisyen Marshall McLuhan’ın 1960’lı yıllarda dünyanın global bir köy haline dönüşeceği söylemine dikkat çekti. Bugün dünyanın global bir köy olmanın da ötesinde global bir eve dönüştüğüne vurgu yapan AK Parti Milletvekili, “Bir balık kıyıya vuruncaya kadar içinde yaşadığı suyu fark etmez. Suyu ancak kıyıya vurunca anlar. Bu nedenle bilmek kıyas edebilmektir” dedi. Anı ve tarihin farklı kavramlar olduğunu, bu nedenle konferansın başlığını “Türkiye’nin Tarihi” olarak değil “Türkiye’nin Anıları” olarak seçtiğini söyleyen Aydoğdu, “Hepimizin bir geçmişi var ama hepimizin bir tarihi yok. Bir tane geçmiş var ama birden fazla tarih var. Geçmişinizi yazarsanız, geçmişinizin şuuruna varırsanız, geçmişinizin farkına varırsanız tarih olur ve geçmişini tarih olarak yazan halklar millet haline gelir” şeklinde konuştu. Gençliği gökyüzüne benzeten ve her daim bireyle olan birlikteliğine temas eden Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Çocukluğunu hatırlayan herkes tarihçiliğe başlamış demektir. Çocukluğumuzu hatırlamaya başladığımız anda tarih yapmaya başlarız. Bu açıdan anılarımızın kıymetini bilmeliyiz. Dostoyevski bir eserinde ‘Bir şehri sevmek hatıralarının ne işe yaradığını bilmek demektir’ diyor. Hatıraların ne işe yaradığını bilmek bizi millet yapar. Bizi ortak bir geleceğe sevk eder. Anıları olan milletlerin muhteşem gelecekleri vardır. Biz, büyük bir milletiz ve dünya tarihini Türksüz yazamazsınız! Bu noktada sözcüklerin kıymetini de bilmek gerekir. Yarınları sözcüklerle yazacağız ve yarın asla ölmez. Düşünüyorsak kavramların, yaşıyorsak da duyguların kıymetini bileceğiz” dedi. Bilmenin kıyas edebilmek olduğu ifadesini yineleyen ve bireyin farklı şeyler bilmesi durumunda kendisini de bilebileceğini kaydeden Milletvekili, “Türkiye’nin kıymetini başka ülkeleri görünce anlarsınız; tarihimizin kıymetini başka milletlerin tarihine bakınca anlarsınız” dedi. Aydoğdu, çizdiği genel çerçevenin ardından konuşmasını, kendi kuşaklarının ve bugünkü kuşakların ülke ve tarih algılamaları üzerinden kıyaslamalarla tamamladı. Konferansın ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, kısa bir açıklama yaptı. Aziz milletin kadim bir medeniyetin mensupları olduğunu dile getiren Arıbaş, “Bizim köklü bir geçmişimiz, köklü bir mirasımız var… Bu mirasa sahip çıkabilmek adına çok çalışmamız ve yüksek bir bilinç içinde olmamız gerekiyor. Biz, gençlerimizi bu gayeyi taşıyacak bireyler olarak görüyoruz ve hedeflere ulaşabilmek adına gençlerimize çok güveniyoruz” dedi. Arıbaş, sözlerinin sonunda konferansa katılımından dolayı Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya plaket takdiminde bulundu.  
 

Konferansı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, kurum müdürleri ve temsilcileri, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.  
 



LÖSEV'li gençler Ata'larına söz verdi
Konut fiyatlarında yüzde 52 artış
Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı
878 milyon TL'lik SED ödemeleri tamamlandı
Bakan Tekin 'Orijinal Atatürk Portesi' sergisinde
Bakan Bak gençlerle Anıtkabir'de
2 milyon yakın araca trafik denetimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Ankara Büyükşehir toplum sağlığını öncelliyor
Bugün hava nasıl olacak? Toz taşınımı uyarısı
İçişleri'nden Narkoçelik'te 6 gözaltı
Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara
105 yıldır süren coşku... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
Nilüfer Belediyesi GESK ligi lider bitirdi
Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
  • Pazar 23.5 ° / 13.1 ° false
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 25.9 ° / 13.2 ° Güneşli