Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Anadolu Mektebi İftarda Buluştu

Anadolu Mektebi İftarda Buluştu

Anadolu Mektebi İftarda Buluştu

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal Anadolu Mektebi öğrencileriyle iftar programında bir araya geldi.

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Piramit Kafede gerçekleşen iftar programına Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, okul idarecileri ve Anadolu Mektebinde yazar okumaları projesine katılan öğrenciler katıldı.

Anadolu Mektebi Koordinatörü Ayşe Karaman, küçük okuma gruplarıyla başlayan ardından kapsama alanını genişleterek Anadolu´nun birçok şehirde devam eden yazar okuma faaliyetlerinin Anadolu Mektebi adı çatısı altında birleştiği açıkladı. Anadolu Mektebi olarak bugüne kadar Türk edebiyatına derin iz bırakan birçok ünlü yazarın, ?Yazar Okumaları´ projesine dahil edildiğini açıklayan Koordinatör Ayşe Karaman öğrencilerinin şuan için Cengiz Aytmatov okumalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ayrıca böylesine önemli bir günde biraya gelmelerine vesile olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür etti. 

Aksaray Belediyesi ile her zaman uyumlu ve işbirliği içerisinde bulunduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, bu eğitim konusuna ve öğrencilerin projelerine her zaman destek veren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür etti. Öğrencilerin eğitim olanaklarının çok iyi bir konumda olduğunu aktaran Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal, öğrencilerin bu olanakları iyi kullanarak bilgiyi elde etmek için iyi bir araştırma ve inceleme yapmasını tavsiye etti.

Anadolu Mektebinin 7-8 yıl önce başlatılan okuma faaliyetinin sonucu kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ?Bu işin en başında yer alan şehrimiz valilerinden Orhan  Alimoğlu, Eski bakanlarımızdan Sami Güçlü tarafından başlatılan bir proje bu. Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu bu işin en başından beri zaten projenin içindeydi. Gençlerimize çalışmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü geleceği sizler inşa edeceksiniz. İyi bir noktaya geleceğinize eminim. Bu makamlarda sizleri görmek bize mutluluk ve gurur verecektir? ifadelerini kullandı.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise okumak ile okumamak arasında farkı örnek vererek anlattı. İyi yetişmiş bir insan olmanın çok zor olduğu kadar o yükü taşımanın meşakkatli olduğunu aktardı. Bazı yazarları ve kaleme aldıklarını eserlerinde kullandıkları uslüp hakkında öğrencilere bilgi veren Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ?Okumak, insanın ufkunu tamamen değiştiren hatta yenileyen bir olgudur. Okuyan ile okumayan aynı şeyleri görmez. Aynı şeyleri almaz. Hayattan beklentileri aynı olmaz. Aynı düşünmez? diye konuşarak öğrencilere tavsiye niteliğinde önemli bilgiler anlattı.

Dünya´da tüm kitapların ve bilginin hak kitap olan Kuran´da birleştiğini örnek vererek açıklayan Milletvekili Aydoğdu, Dini kitabımızda içinde dünyaya ait tüm bilgi şifrelerin yer aldığını ve bu yüzden evrensel bir kitap olduğunu açıkladı.

Anadolu Mektebi öğrencileri, kendilerini her zaman destekleyen ve iftar yemeğinde bir araya gelmelerine vesile olan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal´a teşekkür için çiçek takdiminde bulundular.

 

 

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli