Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Amacımız Sanayicinin Projesine Destek Olmak

Amacımız Sanayicinin Projesine Destek Olmak

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Serdar Öngün

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Serdar Öngün ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret etti. İşadamları, Rektör Acar’ın, üzerinde hassasiyetle durduğu üniversite-sanayi işbirliği konusunu önemseyip, desteklediklerini ve bu işbirliğini daha da ilerilere taşımak istediklerini ifade ettiler. 

 

- Dernek Olarak İşbirliğini Geliştirmeye Hazırız -

 

Hem tanışmak, hem sorunlara çözüm aramak, hem de karşılıklı istişarede bulunmak için ASÜ Rektörü Acar’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Dernek Başkanı Serdar Öngün, “Sayın Rektörümüz üniversite-sanayi işbirliğini desteklediğini her fırsatta dile getiriyor. Bizler de bu hususun şehir için çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Dernek olarak üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, bunun daha ileri boyutlara taşınması, aksayan kısımların birlikte giderilmesi için çalışmaya hazırız” dedi. Öngün, Rektör Acar’a, bugüne kadar işbirliğini sağlamak adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

- Devlet Büyüdükçe Verilen Destekler de Arttı -

 

Ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye’nin bölgenin en sağlam, en güçlü, ayakları yere sağlam basan ülkesi olmasını istediklerini, bunun kendiliğinden olmayacağını belirtti. Sanayici, işadamı, akademisyen, siyasetçi, bürokrat ve konunun tüm taraflarının el ele vermesi, beraber çalışması ve ortak hedeflere beraber ilerlemesi gerektiğinden söz eden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Bu anlamda üniversite-sanayi işbirliği son derece önemlidir. Devlet büyüdükçe, Gayri Safi Milli Hâsıla arttıkça sanayicilere verilebilecek destekler de arttı. Başta TÜBİTAK olmak üzere; birçok kamusal ya da yarı kamusal kurumlar destek fonları ayırmaya başladı. AB, Bölgesel Kalkınma Ajansları, DPT ve Kalkınma Bakanlığı’nın fonları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri var” dedi.

 

- Devlet, Fonları Proje Karşılığı Vermek İstiyor -

 

Devletin bu fonları ve teşvikleri karşılıksız, hibe şeklinde değil de, proje karşılığı vermek istediğini vurgulayan ASÜ Rektörü, konuşmasına şöyle devam etti: “Son yıllarda bu anlamda kayda değer gelişmeler oldu. Biz de Aksaray’da, bu yürüyüşe katkıda bulunalım istiyoruz. Bunun için Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Merkezi’ni (ÜSAKMER), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni (TEKMER) kurduk. Buna ek olarak Konya Teknokent’le bir protokol imzaladık; böylelikle Aksaray sanayicisi, Konya Teknokent’in imkânlarından faydalanabilir hale geldi. Mercedes ve Sütaş gibi büyük ölçekli firmalarla işbirliği protokolleri imzaladık. Arzu ediyoruz ki; bir sanayici fikrini ve projesini uygulamaya geçirmek istediğinde onlara yardımcı olalım.”

 

Konuşmaların ardından akademisyenler ve sanayicilerin tanışacağı bir ön toplantı, sonrasında ise birebir firma ziyaretleri yapılmasına karar verildi.

 




İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli