Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Gurbetteki Aksaraylılar Aksaray´ı unutmadı

Gurbetteki Aksaraylılar Aksaray´ı unutmadı

Gurbetteki Aksaraylılar Aksaray´ı unutmadı

İstanbul Aksaraylılar Derneği öncülüğünde Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu üyeleri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek Aksaray´a yatırım hedefleriyle ilgili ön bilgiler edinmek adına bir dizi incelemelerde bulundular.

Aksaray´a yapılabilecek yatırımları araştırmak için Aksaray´a gelen Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er ve Dernek Üyeleri Lütfi Böge, Mustafa Ülger, Önder Güneş, Yakup Gökdemir, Yunus Özsevgeç, Ali Özdemir, Mücahit Kaya ve Haşim Ateş, El Ele Alman-Türk Engelliler Yardım Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, İstanbul Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Aksaray Eski Milletvekili Ahmet Yaşar ile birlikte 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. İstanbul Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Aksaray Eski Milletvekili Ahmet Yaşar, Almanya´da yaşayan Aksaraylıların Türkiye´yi daha yakından tanımak istediklerini ve bu nedenden dolayı da böyle bir program tertip ettiklerini söyledi. Almanya´da küçük hemşeri dernekleri iken birleşme kararı aldıklarını ve federasyon haline geldiklerini ifade eden Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er, "Başka bir ülkede, başka bir kültürde kendi değerlerini unutmadan varlığını sürdürebilmek çok zor. Gönlümüz hep doğduğumuz topraklarda oluyor. Almanya´ya işçi olarak giden Aksaray evlatlarının işveren konumuna gelmesi çok sevindirici bir durum. Biz orada ülkemizde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bugünde Aksaray´a ne tür yatırımlar yapabileceğimizi araştırmak için geldik. Yatırım alanlarını araştırdıktan sonra yeni yatırımlar yapacağız." dedi.

ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN 50 AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE EDİLECEK

Almanya´da yaşayan Aksaraylı iş adamlarının ziyaretleri sırasında engellilere hediye edilmek üzere 4 tane akülü araç aldıklarını kaydeden El Ele Alman-Türk Engelliler Yardım Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, "Ben aslen Gaziantepliyim. Bugün akülü araçları engelli kardeşlerimize teslim etmek üzere buraya geldim.  Buradan engelliler için bir müjdeyi de vermek istiyorum. 20 Mayıs´ta hem kuruluş yıldönümümüzü kutlamak hem de Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu etkinlikten elde edilen gelirlerle de en az 50 tane akülü araç alıp, ´Raporunda engelli aracı kullanabilir.´ ibaresi olan engelli kardeşlerimize hediye edeceğiz." dedi.

ALMANYA´DA AKSARAYLILAR FUARI DÜZENLENECEK

13-16 Mayıs tarihlerinde Almanya´da Aksaraylılar Fuarı yapacaklarını belirten Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er, "Biz Aksaray´ı hiçbir şekilde unutmadık. Gönül bağımız hala devam ediyor. Biz düzenleyeceğimiz bu fuara Aksaraylı bütün iş adamlarını davet ediyoruz. Gelin orada büyük bir fuar gerçekleştirelim. Bu fuarın gelirleriyle de Aksaraylı engelli kardeşlerimize akülü araç hediye edeceğiz." dedi. Fuar için Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi´nden de destek isteyen Er, Almanya´yla AKsaeay arasında bir köprü kurmak ve oradaki Aksaraylıların gelirlerini Aksaray için kullanmak istediklerini dile getirdi. Ahmet Yaşar´ın ismini daha önce Aksaray´ın abisi olarak duyduklarını ifade eden Er, Ahmet Yaşar´ın Aksaray için büyük bir değer olduğunu ve Aksaray´ın Ahmet Yaşar´ın kıymetini bilmesi gerektiğini vurguladı.

Cemiyet adına konuşan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen Gurbetçi himşehrilerimizin ata ocağında yatırımlar düşünmesi Aksaray´ın heyecanına heyecan katacağını ifade ederek işadamlarımıza bu vatansever düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.



Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false