Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Akşener Konya´dan Meydan Okudu

Akşener Konya´dan Meydan Okudu

Akşener Konya´dan Meydan Okudu

 

Konya´ya gelen MHP Eski Milletvekili Meral Akşehir Mevlana Müzesi´ni ziyaret ettikten sonra bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Meral Akşener, ?Bugün Konya´ya malum bizim bir kongre talebimiz vardı. Önce imza topladık, sonrada mahkemeye gönderildi. Sonrada 8 Nisan´da mahkeme bir duruşma yaptı ve kongrenin yapılmasına dair kurultayımızın icra edilmesine dair bir karar aldı. Bu icra kararından sonra üç kişilik bir çağrı gurubu mahkeme oluşturdu. Onların kendi aralarında yaptığı toplantıdan sonra bir kongre tarihi ilan ettiler, 15 Mayıs diye. O çerçevede bende malum illerimizde önce imza almak için tek tek delegelerimizle konuşmuştum. Şimdi de o delegelerimizle ve gittiğimiz şehirlerde, o şehirde yaşayan hemşehrilerimizle kucaklaşmak, görüşmek amaçlı il gezileri sürdürüyorum. Bu çerçevede bu günde Konya´mızdayız? dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aralarında polemik olmadığını söyleyen Akşener, kendisine istinada bulunulduğu söyleyerek, ?Çeşitli şekillerde önce ?paralelle ilişkileri var´, sonra ?paralelin projesi´ sonra ?paralelci´, sonra tekrar geriye adım ?irtibatları olabilir´, yani çeşitli tanımlamalar oldu. Bu tanımlamaların ne kadar saçma sapan olduğunu anlatabilmek için bir örnek vermiştim. Bundan sonraki fasılda da Sayın Bahçeli MHP Genel Başkanına paralelci demenin terbiyesizlik olduğunu söyledi. Kendisine kesinlikle katılıyorum. Aynı zamanda da bir insana haksız yere paralelci demenin terbiyesizlik olduğunu anlamış olmasına da gerçekten sevindim? ifadelerini kullandı.

"ÖKSÜRSENİZ SİZİ KAPININ DIŞINA KOYABİLİRLER"

Akşener, Türkiye´de siyasi partiler yasasının otoriter bir yasa olduğun belirterek, ?İster hükümet olsun, ister bir siyasi partinin genel başkanı olsun, siyasi partiler yasası o kadar otoriter bir yasadır ki, biz de öksürseniz sizi kapının dışına koyabilirler. O nedenle evet ihraç istemiyle disipline verilebilirim. Orada yapacak bir şey yok. Benim ihraç edilmeye yönelik her hangi bir eylemim tavrım olmadı. Son derece edepli medeni bir dille son derece nezakete ve nezahata uyan bir dille ben ve arkadaşlarım bu süreci sürdürüyoruz. Bizim tek bir suçumuz var 1 Kasım seçimlerinin ülkücü iradeye MHP potansiyeline yakışmadığını MHP´nin potansiyelinin bu ülkeyi yönetmeye yetecek kadar geniş olduğunu şayet bu potansiyele uygun bir tavır ve uygun bir çalışma biçimi gerçekleştirildiği takdirde ilk seçimlerde hızlıca bu sonuca ulaşabileceğimizi iddia ettik? şeklinde konuştu.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR, BU KONGRE OLACAK"

Meral Akşener, ?Genel Merkez Sayın Genel Başkan bu olağan üstü kurultay talebimizi kendiliğinden bu talebi imzalarla genel merkeze sunduğumuz zaman yerine getirseydi. Bin yüz delege bile olsanız yok hükmündesiniz dememiş olsaydı. Ama korkunun ecele faydası yoktur, bu kongre olacak. Bu kongreyi mahkeme falan değil bu ülkücü irade istiyor. Ülkücüler istiyor? ifadelerine yer verdi.

"BELİNDE SİLAH OLANLAR BENİ EZEMEDİ"

Üst kurul delegelerinin tercihlerini ne olursa olsun saygı duyacağını da belirten Akşener, ?Şu an beş aday olmuş arkadaşız biz. Bundan sonra mutlaka aday olacak çok değerli arkadaşlarımız kardeşlerimiz olacaktır. Ben genel kurul delegelerini üst kurul delegelerinin yetkisini, kullanmayı zül sayarım. Dolayısıyla bilmiyorum kimi seçecekler. Kimi seçerlerse de elbette saygı duyacağım. Umarım bana teveccüh ederler, bu başka bir şey. Ama ?ezerim´ kelimesi çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım. Vallahi belinde silah olanlar beni ezemedi? dedi.



Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı