Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaray Ulukışla tren hattı etüt projesini için teknik ve mali teklifleri alındı

Aksaray Ulukışla tren hattı etüt projesini için teknik ve mali teklifleri alındı

Aksaray Ulukışla tren hattı etüt projesini için teknik ve mali teklifleri alındı

 

*Aksaray´ın 2 defa ilçe olmasına sebep olan olumsuzlukları ortadan kaldırarak tarihin tekerrürünü  önleyecek olan ilk defa 13 Ekim 1920´de Aksaray´ın vilayetlik kanunu görüşülürken gündeme gelen demiryolu projesinde yapım ihalesinden önceki son viraja girildi.

*Projenin kesintiye uğramadan hizmete açılabilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın belirttiği gibi 2019´dan önce hizmete girebilmesi için ilimiz milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Vali Ataklı ve Belediye Başkanı Yazgı başta olmak üzere tüm atanmış ve seçilmişler tarafından aralıksız olarak takip edilmesi gerekiyor!!!

   2004 Mahalli seçimlerinden itibaren en yetkili  ağızlar tarafından 5 defa sözü verilen en son olarak ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bu sen 28 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen Aksaray ziyaretinde istikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımız konusunda  verdiği müjdede ?Aksaray Ulukışla ihalesine Haziran´da çıkılıyor bu hat 2019´da hizmete açılacak!!!? demişti.

   Daha önceden bu konuda yapılan çalışmalar ve ardından bu yıl önce 30 Nisan Perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 2004´den itibaren bu konuda verilen sözlerin teyit edilmesi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ise ihalesinin Haziran ayında yapılacağını belirttiği hat konusunda belirlenen programa göre çalışmalar hızla ilerliyor.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklamasından 28 gün sonra ilk tekliflerin alınmasıyla başlanan ve yapım ihalesinden bir önceki viraj olan son tekliflerle ilgili olarak 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanlığı ve 25. Dönem Aksaray Milletvekilliği yapan Nevzat Palta tarafından bu konuda verilen bilgi ile teyit edildi.

  MALİ TEKLİFLERİN İÇİNDEN YAPILACAK SEÇİMLE İHALEYİ ALAN  KURUM ETÜT PROJEYİ YAPACAK!!!

   Nevzat Palta bu konuda bakanlıktan aldığı ve  aracılığımızla kamu oyula paylaştığı bilgide? 25.06.2015 günü Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Aksaray-Ulukışla tren için hattı ön yeterlilik başvuruları alınanlardan yapılan inceleme sonunda kısa liste oluşturuldu.

   Bu kısa listeye girenlerlerden hat uzunluğu 100km,Hızı saatte 200 km, yapım süresi 540 gün olacak olan demir yolunun OSB İstasyonu ile hattın OSB bağlantısını da içine alacak şekilde yapılacak projeyle ilgili teknik ve mali teklifleri Ekim ayının 27sinde alındı.

    Alınan bu teklifler muhtemelen Aralık ayında teke indirilip etüt projeyi yapacak olan firmaya ihale verilecek ve bu firma tarafından yapılacak projeye göre de işin yapımı ihale edilecek? dedi.

   BUNDAN SONRASI VEKİLLER ,VALİ ,BELEDİYE BAŞKANI VE TÜM ATANMIŞLARLA SEÇİLMİŞLERDE!!!

   İstikbalimizin olmazsa olmazı olan 2 ilçelik esaretimize sebep olan olumsuzlukları ortadan kaldıracak olan projede sondan bir önceki virajın aşılmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan hemşerilerimiz ilimiz Milletvekilleri 25. Dönem Ak Parti Grup başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile  Vali Şeref Ataklı,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İGM başkanı Mehmet Tüzün  ve Ak Parti il Başkanı Abdul Kadir Karatay´la birlikte ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK´larıyla Basın Mensuplarına çağrıda bulunarak konunun sonuçlanıncaya kadar her aşamasının ısrarla takip edilmesini istediler.(Haber araştırma,bilgi,belge ve fotoğraflar Ali Genç)



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı