Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Ticaret Borsası Eğitime Doymuyor

Aksaray Ticaret Borsası Eğitime Doymuyor

Aksaray Ticaret Borsası Eğitime Doymuyor

Girişimcilik ruhunu geliştirmek ve girişimciliği özendirmek amacıyla Ağaçören ilçesinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kursiyere Sertifikaları törenle verildi...
Aksaray Ticaret Borsası KOSGEB iş birliği ile Ağaçören ilçesinde düzenlenen Aksaray Ticaret Borsası Genel Sekreter Yrd. Selin Geçgel`in eğitmenliğini yaptığı uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi. Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.
Ağaçören Öğretmen Evinde düzenlenen sertifika törenine Ağaçören Kaymakamı Murat Aydın, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ağaçören İl Genel Meclis Üyesi Ercan Yeşilöz, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak , Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mehmet Ekici, İlhan Demir, Yakup Uğur, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve kursiyerler katıldı.
Törende uygulamalı girişimciliğin önemine değinen Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök "Geçtiğimiz süre nezdinde KOSGEB destekleri ile Sayın Ağaçören kaymakamımız Murat Aydın bey`in himayesinde Uygulamalı Girişimcilik eğitimi vererek genç girişimci müteşebbis kardeşlerimize yeni iş imkanları sağlamak amacı ile açılan eğitimin sonuna geldik. Girişimciliğin esas gayeleri hayal kurmak, hedef seçmek ve çok çalışmaktan geçer. İnsanların hayali olmalı ki hedef seçmeli, hedef seçtikten sonrada çok çalışmalıdır. Ağaçören ilçemizde bayanların bu kadar özveri ile hareket etmesi Ağaçören İlçemizde bir farkındalık yaratacağına inanıyorum. Sertifikalarınızı aldıktan sonrada değerli KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak Bey ile ortak bir çalışma yaparak sizlere her türlü yardımda bulunacağız. Bu vesile ile sizleri tebrik ediyor bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyor katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunuyorum" dedi.
KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ise" Ağaçören ilçemizde başarının arkasında da kadını görüyoruz. Kadınlarımızı iş hayatında da görmek istiyoruz. Ben inanıyorum ki kadınlarda annelikten gelen bir sahiplenme duygusu var. İşini de kendi evladı gibi sahipleniyor. İlişki geliştirmede erkeklere göre çok daha başarılılar. Bir işe yoğunlaştıklarında sonuna kadar götürüyorlar. KOSGEB olarak da kadınlara bizim pozitif bir ayrımcılığımız da var. yani erkeği %70 oranında desteklerken kadını da %90 oranında destekliyoruz. 20 puan bir ekstra fazlalık veriyoruz. KOSGEB olarak biz sizlere ne verebiliriz? KOSGEB olarak biz sizlere işinizi kurmanız halinde kuruluş giderlerinize 3000 TL ye kadar hibe veririz. Alacağınız makine, Teçhizatlara 15000 TL hibe destek veririz. Birde işletmemizin kira ve personel gideri için aylık 1000 TL yi geçmeyecek şekilde toplam 12000 TL Hibe veririz. Bunların hepsini topladığınızda toplamda sizlere 30000 TL hibe destek veririz. Size sadece hammaddeyi koymak, müşteriyi bulmak kalıyor. Bunu da sizin başaracağınıza inanıyorum. Hepinize buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyor başarılar diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.



Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli