Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaraylılar Meslek Odaları, STK´larla Medyadan Beklentisi ?Ful Performans!?

Aksaraylılar Meslek Odaları, STK´larla Medyadan Beklentisi ?Ful Performans!?

Aksaraylılar Meslek Odaları, STK´larla Medyadan Beklentisi ?Ful Performans!?

*İktidarı çalıştıranın muhalefet olduğunu!, siyasileri çalıştıranların ise bulunulan yerin Meslek Odalarıyla,STK ve Medya Yetkilileriyle Mensupları olduğunu belirten hemşerilerimiz ? İstisnanın dışındaki görevlerinin gereğini hakkıyla yapmayan Meslek Odaları ve STK´larla Medya kurumların yetkilileri ve  mensuplarını bu akla  ziyan alışkanlıklarını bu sene terk ederek kendilerinin Ful Performans göstermelerini bekliyoruz.? Dediler.

   Geçtiğimiz günlerde önce vatandaşlarımızın 2017 yılında Milletvekilleri,Atanmış ve Seçilmişlerle Siyasilerden, ardından  ise Belediye´den 2017´de ve  içinde bulunduğumuz bu yıldan başlanarak ilimizin mutlu istikbalinin gerçekleştirilmesini sağlayacak olan birini bin yapacak,israfları önleyecek,kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması,istikbalimizi ilgilendiren taleplerin zamanında ve yerinde yapabilmesi için Meslek Odaları,STK´larla Medya yada çağrıda bulunan hemşerilerimiz bu yılın geçmiş boşa geçen yılların aksine dolu,dolu geçirilmesi istendi.

    İstisnanın dışında kalan Meslek Odaları,STK ve Medya mensuplarıyla yetkililerinin özelde ilimizle,genelde ise bölgemiz ve ülkemizle ilgili yakın,orta ve uzak vadeli bir hedefleriyle yayın politikaları ve bu çerçevede de yatırım talepleri ve şimdiye kadar siyasetçiler tarafından verilen sözlerin takibi konusunda da bir çalışmalarının olmadığını belirten hemşerilerimiz bu yararsız  akla ziyan uygulamanın bu seneden başlanarak terk edilmesi çağrısında bulunarak;

 ?*İstikbalimizin 1. Olmazsa olmazı olan 2008 yılından 2010´un aralık ayına kadar sadece Aksaray Yenigün gazetesi tarafından,daha sonra ise 2011´in Mayıs ayına kadar ise Aksaray Yenigün´ün yanı sıra Aksaray Haberci İnternet sitesinde sürekli olarak  aralıksız yapılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında Meslek Odaları ile STK mensupları nezdinde ki  sürekli ve ısrarlı çabayla olgunlaştırılmasıyla 2010´un 18 Aralık´ında ilimizi ziyaret eden Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Başbakan Binali Yıldırım´dan ilk defa OSB ve Belediye Tiyatro salonunda yapılan Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısında sözü verilen.

      2011´in 26 Mayıs günü ise Başbakan Erdoğan´ın Partisinin şehrimizdeki mitinginin yapıldığı gün ilimizin iki  Gazeteciler  Cemiyetlerinin başkanları Ali Südemen ve Celil Acar tarafından üyeleri olan gazetelere  atılan haberin ilk defa Aksaray Yenigün Gazetesi ve Aksaray Haberci Sitesinin yanında o zamanki şehrimizde yayınlanan 13 gazetenin Egemen ve Uluırmak dışındaki  10´unda  aynı başlıkla yayınlanmasıyla Erdoğan tarafından  müjdesi ve yapılmasına başlanma talimatı da verilen.

    2013´de ÇED projesi tamamlanan,geçen sene Nisan´ın 15´de ise yeni DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın göreve başladığı gün  ihaleden bir önceki aşaması olan Etüt proje sözleşmesinin 2004-14 Arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem milletvekili Nevzat Palta tarafından imzalatılmasıyla çalışmalarına başlanan ve şu anda %90´ından fazlası tamamlanan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın etüt projesinin en geç Mart ayı sonuna kadar tamamlanmasının sağlanması.

    Etüt projenin Mart ayı sonunda tamamlanacağı göz önüne alınarak bittiği andan itibaren ise hattın güzergahında yapılacak zemin etüdüne başlanılması çalışmalarının yürütülmesi ve hizmete açılacak tarihide belli olacak yapım ihalesinin en geç bu senenin Eylül-Ekim aylarında yapılması için ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Mustafa Serdengeçti,Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,25. Dönem milletvekilleri Nevzat Palta ve  Turan Yaldır,Ak Parti  il başkanı Abdulkadir Karatay,CHP il başkanı Ali Rıza Toprak´la MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı tarafından ilgili bakanlıklar nezdinde sonuç alınıncaya kadar temasların ısrarla ve istikrarlı şekilde aralıksız olarak sürdürülmesi.

* Yüksek ihtimal ile bu sene içinde beklenen Ankara-Pozantı Otobanın ihalesi yapılmadan ulaşımdaki can damarımız olan E.90´ın cazibesini devam ettirecek ilk etapta bir şeridin ilave edileceği,ileride ise bu şerit sayısının 4 olacağı planlamanın yapılarak,yoldaki trafik seyri seferinin mevcut yola  kontrolsüz çıkan araçlar,insanlar ile iş makineleri ve hayvanların sebep olduğu tehlikenin  yol boyunca önlenmesi.

    Bunun için ise Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Şerefli Koçhisar ve Şerefli Koçhisar-Ankara arasına yerleşim yerleri ile mücavirlerine yolun altından yeterli sayı,genişlik ve yükseklikte alt geçitlerde dahil bu konudaki tüm planlamaların zamanında yapılması.

    2018 yılında ise bu ilave ilk şerit ile 4 şeride göre yapılacak alt geçitlerinin ödeneğinin ayrılması için Kalkınma Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığıyla DPT yetkilileri nezdinde gerekli temasın Vekillerimiz,Vali ve Belediye Başkanıyla25. Dönem milletvekilleriyle birlikte ilimizin iktidar ve muhalefete mensup siyasetçileri tarafından yapılması için aralıksız olarak kendilerinin meşru her yoldan Meslek Odaları,STK´lar ile Medya organları ile mensupları tarafından teşvik edilmesi,tahrik edilmesi,eleştirilmelerini sağlasınlar.

   *Bu çerçevede başta milli servetimiz öğüten1. değirmen olan ASÜ´nün mevcut yerinin ağaç ve çimlerinin sulanması için buraya uygun kaynaklardan tatlı suyun getirilmesinin sağlanmasından sonra mevcut yerin bu şekliyle bırakılarak kaynak israfını önleyecek,milimize edecek yeni bir yerin bulunarak yeni açılacak Yüksek Okullar ile Fakültelerin burada açılmasının sağlanması.

   Bu arada mutlaka ASÜ Rektörlüğü ile Konya orman Belge Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle Akla ziyan şekilde her bir ağaç için onlarca ton Çorak olmayan toprağın çekilmesine harcanacak  Onlarca Milyon milli servetin hebasının engellenmesi için Rektörlükle Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolün gereğinde ilgili Bakanlık nezdinde yapılacak girişimlerle bu olumsuzluğu bertaraf edecek tedbirler alınıncaya kadar çalışmanın durdurulması.

  * Dekanı atanan Tıp fakültemizin mümkün olan en kısa zamanda Merkez dersliklerde eğitime başlaması,bu fakülteyi tamamlayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi kararının da zamanında Senatodan alınarak kurulma çalışmalarına en kısa zamanda başlanılması için yetkililer nezdinde azimli ve istikrarlı girişimde bulunmaları.

  * Hem milli servet kaybına sebep olan,hem de sürekli meydana gelen arızalar nedeniyle artı bakım ve tamir paraları harcanmasının yanında vatandaşında meydana gelen arızalardan mağdur olduğu Belediye ile diğer kurumların ayrı,ayrı  yer altı şebekesi  yerine,bakım ve onarımı ortadan kaldıran tüm kurumların alt yapı şebekelerini içine alan tünel sistemine geçilmesi için ilgili kurumlar nezdinde sonuç alınıncaya kadar aralıksız olarak girişimlerde bulunmaları gerekiyor.

*Aksaray´da yayın yapan tüm gazetelerin, İnternet sitelerinin,TV kanallarının ve Radyolarının kurumsal olarak,Ulusal TV,Gazete ve Ajans muhabirler içinde istisnanın dışında kalanların genelinin alışıla gelmiş hedefsizliklerini terk etmeleri.

   İlimizin Meslek Odaları ve STK´larıyla birlikte iş birliği yaparak ve  kurumsal olarak veya her medya mensubunun kendi başına başta Tren hatlarımız,Tıp Fakültemiz ile E.90´ın cazibesini devam ettirecek yatırımlar başta o olmak üzere ilimizin istikbalini ilgilendiren hizmetlerin bu sene planlanmasına başlanılması veya ihalelerinin yapılması gerekenlerine zamanında başlanılması.

  İlimiz için yakın, orta ve uzun vadede gelmesi gereken hizmetlerin alınabilmesi için bunları gerçekleştirecek olan siyasilerle,atanmış ve seçilmişlerin bunları şimdiden planlamaları için kendilerine sağlanacak kamu oyu desteğiyle teşvik edilmeleri, görevini yapmayanlarını ise eleştirilecek yayınların yapılması konusunda hedeflerini net olarak belirlemeleri.

  İlimizin ve ilimizde yaşayan vatandaşlarımızla,gelecek yeni nesiller için Medya organları,mensupları ve Medya mensuplarının çatı kuruluşları tarafından da belirlenecek hedeflerin aralıksız olarak takip edilmesi, bunlardan hiçbir şekilde taviz verilmeden sonuca ulaşıncaya kadar devam ettirmelerini bekliyoruz.?dediler.(Haber araştırma Ali Genç)

  

 

 

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı