Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaraylılar Demokrasiye Sahip Çıktı

Aksaraylılar Demokrasiye Sahip Çıktı

Aksaray Belediyesi Tüm İmkânlarını Seferber Etti

Ak Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Alay Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve STK temsilcilerikalkışma girişiminin ardından sokağa dökülen vatandaşlarla birlikte 4 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttu.

Aksaray Kent Meydanı´nda toplanan genç yaşlı binlerce insan, Ellerindeki Türk bayraklarıyla milli iradeye sahip çıktı ve tüm dünyaya ?Darbeye Hayır´ mesajı verdi. 

Milletin darbe girişimine ve vesayete boyun eğmediğini belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,  meydanı dolduranlara teşekkür etti. Başkan Yazgı, ?Aksaray, geleceğine ve vatanına sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın ve Başkanımızın çağrılarına bu meydanlara gelerek çağrı verdi. Bizler Milli iradeye sahip çıkan halkımız için emrindeyiz. Darbe kalkışmasını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşu ve milletimizin birliği ve beraberliği durdurdu? ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetini halkla ile birlikte sürdürenler arasında yer alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, TBMM bombalanmasına rağmen biran için meclisi terk etme tereddüdü dahi taşımadıklarını belirti. Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, vatana ihanet içerisinde olan hainlerin hiçbir zaman emellerini gerçekleştiremeyeceklerini söylediler ve demokrasi şehitlerine Allah´tan Rahmet dilediler.   

Vali Aykut Pekmez, Hükümet meydanı dolduran kalabalığa seslenerek darbe girişimini kınadı. Vali Pekmez burada yaptığı konuşmada ?Maalesef kendi uçağımızın helikopterimizin tankımızın, bu ülkenin emniyetine karşı kullanıldığını, ateş edildiğini gördük. Çanakkale´de nasıl 250 bin şehit vererek bu ülkeyi savunduysak, kurtuluş savaşında yedi düvele imkânsızlıklar içerisinde karşı koyduysak bugün de hep beraber bu darbeye en güzel cevabı veriyoruz. Bizim birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacaktır? diye konuştu.

İl Başkanı Karatay ise ?Vatandaşlarımız darbeye, hayır diyerek demokrasiye sahip çıkmıştır? derken eve dönün çağrısına kadar demokrasi nöbetinin süreceğini işaret etti.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın evlerinize gidebilirsiniz çağrısına kadar bekleyişi sürdüreceklerini söylediler.

Sivil Toplum Kuruluşları desteğiyle gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetinde, Meydanı dolduran Binlerce vatandaş hep bir ağızdan ?Her şey vatan için?, ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez? slogan atarak FETÖ´nün darbe girişimini protesto etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Demokrasiye sahip çıkan Şehitlerimiz için dua yapılarak Kur´an-ı Kerim okundu.

BELEDİYE´DEN KUMANYA, ÇORBA, SU VE ÇAY İKRAMI

Öte yandan darbe girişiminin yapıldığı ilk andan itibaren gerek personeli gerekse araçları ile mesai kavramı gözetmeksizin halkın direnişine destek veren Aksaray Belediyesi, ilk günden itibaren vatandaşlara kumanya, çorba, su ve çay ikramında bulundu. Akşam saatlerinde sokakları dolduran binlerce vatandaşa kumanya dağıtan Aksaray Belediyesi, gece saatlerinde simit meyve suyu, sabahın ilk ışıklarında ise çorba ikramında bulundu.

Bu arada Aksaray Belediyesi vatandaşların 24 saat esaslı ve ücretsiz bir şekilde şehir içi ulaşımını sağladı.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli