Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaraylı Sağlıkçılar Avrupa´da Staj Yaptı

Aksaraylı Sağlıkçılar Avrupa´da Staj Yaptı

Aksaraylı Sağlıkçılar Avrupa´da Staj Yaptı

Aksaray´da Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ´Pediatrik acillerde minik bedenlere nefes ve hayat veren eller stajı´ adlı mesleki eğitim projesi kapsamında iki gurup halinde Almanya ve İsveç´te 3 hafta staj eğitimi aldılar.  
  Aksaray´da Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları ERASMUS projesi kapsamında Almanya ve İsveç´te 3 hafta süreyle staj eğitimi aldı. İki grup halinde gerçekleştirilen staj eğitiminde bir grup Almanya´da eğitim alırken, diğer grup ise İsveç´te eğitim aldı. Oldukça verimli geçen staj eğitiminde öğrenciler alanları hakkında yeni eğitim  ve uygulamaları geliştirme fırsatı buldu.
  Proje hakkında bilgi veren Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu, yabancı ortaklarla gerçekleştirdiğimiz ekip çalışmasıyla, okullar arasında hızlı bir bilgi transferinin sağlandığını  belirterek, ?Proje, öğrencilerin ve öğretmenlerin projelerde katılımcı olarak innovatif düşünmelerini sağladı. Projemiz sayesinde hem öğretmenlerimiz Avrupa boyutunda mesleki eğitimini incelemiş, yerinde uygulamalarını görmüş, bizzat atölyede pratik dersler yapmış olarak büyük bir tecrübe ile dönerken, öğrencilerimiz de, Avrupa boyutunda mesleki eğitimini yerinde alarak çok yönlü tecrübelerle ülkemize geldiler? dedi.

  KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ OKULA YENİ VİZYON KATTI
  Projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları tecrübelerle kendilerini daha da geliştirmiş olduklarını ifade eden Maraşlıoğlu, ?Öğretmen ve öğrencilerimiz kazanımlarını okuldaki diğer bireylere de anlatacaklar. Amacımız tüm alanlarda daha kaliteli bir eğitim verebilmektir. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz kültür alışverişinin okullarımıza yeni bir vizyon ve heyecan kazandıracağına, eğitim kalitemizin artacağına ve sonuç olarak bölgelerimizde tercih edilen okul olacağımızı düşünüyoruz. Projemize hibe desteği veren AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı´na teşekkür ederiz. Projemizin hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
  Proje sorumlusu olan Meslek Dersleri Öğretmeni Perihan Keleş, bu proje sayesinde öğrencilerimiz kendi meslekleri hakkında yeni bilgi ve uygulamaları Avrupa´da yerinde görme fırsatı yakaladılar. Kendilerini geliştirmenin yanı sıra yeni bir kültürü de tanıma fırsatı yakaladılar ifadelerini kullandı.



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli